Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man die rapper Nipsey Hussle vermoordde moet 60 jaar zitten

Man die rapper Nipsey Hussle vermoordde moet 60 jaar zitten

LOS ANGELES (ANP) - Eric Holder Jr., de man die in 2019 rapper Nipsey Hussle doodschoot, is door de rechtbank in Los Angeles veroordeeld tot zestig jaar celstraf.

De straf bestaat uit 25 jaar cel voor de moord op Hussle, 25 jaar cel omdat er een vuurwapen in het spel was en nog eens 10 jaar voor het verwonden van nog twee anderen tijdens de moordaanslag. Holder had op 31 maart 2019 een woordenwisseling met Hussle, die buiten zijn kledingzaak in LA handtekeningen stond uit te delen. De twee kenden elkaar al jaren en groeiden in dezelfde buurt op. Ook zaten ze bij dezelfde straatbende. Kort na de discussie keerde Holder terug en schoot hij de rapper dood. Twee anderen raakten hierbij gewond.

Twee dagen na de moordaanslag werd Holder opgepakt door de politie. De vrouw die hem in een vluchtauto had vervoerd, had zichzelf aangegeven bij de politie en identificeerde de schutter. Het gezicht van Holder was ook al op beveiligingscamera's vastgelegd en herkend door meerdere getuigen.

Meer uit Buitenland

Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

1 uur geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

1 uur geleden
Colombiaans verbod op stierenvechten treedt in werking

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft de eerder opgestelde wet die stierenvechten verbiedt, in werking gezet. Hij zei blij te zijn dat het doden van dieren als vermaak niet meer is toegestaan. Stierenvechten was eerder in de wet verankerd als cultureel erfgoed.

2 uur geleden
Bijna 2600 arrestaties tijdens protesten Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 2600 arrestaties verricht tijdens de recente protesten in het land, meldt persbureau AFP na een telling. Jongeren gaan er al weken de straat op om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem dat overheidsbanen reserveert voor bepaalde groepen.

2 uur geleden
Bijna 160 doden door aardverschuivingen in Ethiopië

ADDIS ABEBA (ANP/RTR/AFP) - Het dodental na twee aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar 157, meldt een regeringsfunctionaris. Eerder was al duidelijk geworden dat tientallen mensen waren overleden.

3 uur geleden
Hamas en Fatah tekenen samen verklaring met oproep tot eenheid

BEIJING (ANP/AFP) - Afgevaardigden van de Palestijnse beweging Hamas en de partij Fatah hebben samen met andere Palestijnse groeperingen een overeenkomst en oproep voor nationale eenheid ondertekend. De Palestijnse partijen hebben op uitnodiging van China met elkaar gesproken in Beijing.

4 uur geleden
Japanner omgekomen in Oekraïne die voor Rusland vocht

KYIV (ANP/AFP) - In Oekraïne is vorige maand mogelijk voor de eerste keer een Japanse staatsburger omgekomen terwijl hij er aan de zijde van Rusland vocht, heeft de Japanse regering dinsdag bekendgemaakt.

6 uur geleden