Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man die Nederlander aanviel in Italië zou boos op VS zijn geweest

Man die Nederlander aanviel in Italië zou boos op VS zijn geweest

FLORENCE (ANP) - De Italiaanse autoriteiten zeggen dat een Irakees die deze week een Nederlandse toerist neerstak in Florence geen religieus motief had. De Koerd heeft in de stad meerdere mensen aangevallen en zou daarbij zijn gedreven door een afkeer jegens Amerikanen.

De Nederlander was afgelopen donderdag aangevallen in een tram. Italiaanse media schrijven dat het slachtoffer een steekwond heeft opgelopen, maar niet in levensgevaar is. De vermeende dader is aangehouden. Hij zou ook andere mensen hebben aangevallen en vroeg zijn slachtoffers soms in het Engels waar ze vandaan kwamen.

De aanvallen hebben in de stad geleid tot geschokte reacties, maar volgens de lokale autoriteiten gaat het niet om terrorisme. De verdachte zou boos zijn geweest op de VS. Die bouwen hun afwezigheid af in Irak, waar ze betrokken waren bij de strijd tegen terreurgroep IS. De Koerd vond naar verluidt dat de Amerikanen zijn mensen daarmee in de steek laten.

Meer uit Binnenland

Geëmotioneerde oud-NCG Alders had het idee dat hij belazerd werd

DEN HAAG (ANP) - Aan het einde van zijn tijd als Nationaal Coördinator Groningen had PvdA-bestuurder Hans Alders "echt het idee had dat we belazerd werden". Een zichtbaar gefrustreerde en geëmotioneerde Alders had het gevoel "dat alles gebruikt werd om te vertragen, om het klein te krijgen".

4 minuten geleden
Baudet zet aangifte tegen Derksen door om liquidatie-opmerking

DEN HAAG (ANP) - Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zet zijn aangifte tegen televisiepersoonlijkheid Johan Derksen door. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de liquidatie-opmerking van Derksen op televisie beoordeeld als strafbaar, meldt een woordvoerder van Baudet desgevraagd.

1 uur geleden
Hoofdverdachte witwaszaak waarin ook Jumbo-baas verdachte is langer vast

GRONINGEN (ANP) - De 58-jarige hoofdverdachte in de fraudezaak waarin Jumbo-topman Frits van Eerd ook verdachte is, blijft zestig dagen langer vastzitten. De man uit Aa en Hunze zit nog in beperkingen en mag dus alleen met zijn advocaat contact hebben, meldt het OM woensdag.

2 uur geleden
Van der Burg in gesprek met betrokkenen over 'chaos' bij Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid) vindt dat het "niet mag gebeuren dat mensen buiten moeten slapen" bij het aanmeldcentrum Ter Apel. Volgens hem wordt er "met man en macht gewerkt om het te voorkomen". Er zouden "nu feitelijk genoeg plekken moeten zijn. Vannacht is het in Ter Apel echter chaotisch verlopen. Ik ben in gesprek met alle betrokkenen hierover", laat hij in een reactie weten via zijn woordvoerster. Wie dat precies zijn, licht hij nog niet toe.

2 uur geleden
Aantal opnames van patiënten met coronavirus stijgt verder

ZEIST (ANP) - De stijging van het aantal patiënten met het coronavirus in Nederlandse ziekenhuizen zet door. Het aantal nieuwe opnames lag de afgelopen 24 uur weer iets hoger dan in het etmaal daarvoor. Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) kwamen op verpleegafdelingen 118 nieuwe patiënten binnen die het virus hebben opgelopen. Dat zijn er vijf meer dan dinsdag en het hoogste aantal sinds 2 augustus.

4 uur geleden
'Wachtkamer' voor asielzoekers in Zoutkamp mag niet uitbreiden

WINSUM (ANP) - De 'wachtkamer' voor asielzoekers in het Groningse Zoutkamp mag voorlopig niet worden uitgebreid. Het terrein biedt nu plek aan zeshonderd mensen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft woensdag gevraagd om dat uit te breiden naar zevenhonderd, de maximale omvang van de opvang. Maar de gemeente Het Hogeland heeft dat afgewezen.

4 uur geleden
COA en gemeente Westerwolde bevestigen buitenslapers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondanks een eerder afgekondigd verbod op buiten slapen hebben asielzoekers in de nacht van dinsdag op woensdag de nacht buiten doorgebracht bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat bevestigen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt. Of er ook echt geen opvangplek voor hen was, is het COA aan het uitzoeken. Volgens een woordvoerder was tegen middernacht "iedereen binnen". Waarom er later die nacht toch nog mensen buiten waren, is niet bekend.

5 uur geleden