Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man die gevaarlijke stoffen zei te hebben op Schiphol aangehouden

Man die gevaarlijke stoffen zei te hebben op Schiphol aangehouden

SCHIPHOL (ANP) - De man die op Schiphol zei gevaarlijke stoffen te hebben is aangehouden, meldt de Koninklijke Marechaussee. De man wordt verdacht van een strafbaar feit, aldus een woordvoerder. Welk feit dat is, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

De man, die zich dinsdagochtend meldde bij de marechaussee, is naar een zogeheten ontsmettingsstraat gebracht. Dat is volgens de marechaussee standaard procedure in dit soort gevallen. "Dat duurt ongeveer 45 minuten", aldus de woordvoerder. Op beelden is te zien dat hulpdiensten aanwezig zijn, zoals de brandweer. Ook lopen mannen in speciale pakken rond. Zij liepen ook mee met de marechaussee die de man aanhield en wegvoerde.

De marechaussee kan nog geen uitsluitsel geven wat er precies gebeurd is. Een deel van de centrale hal van Schiphol, het zogeheten Plaza-gedeelte met horeca zoals de Burger King en Starbucks, werd afgezet. Ook is een speciaal team van Defensie aanwezig voor onderzoek. De marechaussee kon nog niet zeggen hoe lang dat precies zal duren en wanneer het afgezette gedeelte vrijgegeven kan worden.

Meer uit Binnenland

Gedenktekens en 100.000 euro om betaalde tramritten Joden

AMSTERDAM (ANP) - Er komen gedenktekens bij drie tramhaltes in Amsterdam met informatie over de deportatie per tram van Joodse Amsterdammers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook stelt de gemeente Amsterdam 100.000 euro beschikbaar aan het Centraal Joods Overleg (CJO) ter compensatie van het geld dat vervoersbedrijf GVB verdiende aan de tramritten. Dat melden de gemeente Amsterdam en het GVB vrijdag.

12 minuten geleden
Hotels en vakantieparken nog amper benaderd voor asielopvang

DEN HAAG (ANP) - Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 minuten geleden
Iets drukker op de weg dan normaal op Goede Vrijdag

DEN HAAG (ANP) - Het is vrijdag aan het begin van de middag iets drukker dan normaal op een Goede Vrijdag rond dezelfde tijd. Dat komt behalve door vakantieverkeer vermoedelijk ook door een aantal ongelukken en asfaltschade op de A1, waardoor een rijstrook dicht is. Omstreeks 12.45 uur staat er zo'n 300 kilometer file, meldt de ANWB, terwijl dat normaal rond die tijd op Goede Vrijdag circa 250 kilometer is.

28 minuten geleden
Leeftijdsgrens voor fatbikes juridisch niet mogelijk

DEN HAAG (ANP) - Het is juridisch niet mogelijk om alleen vanaf een bepaalde leeftijd toe te staan om op een fatbike te rijden, zeggen onderzoekers van Sweco. In een rapport dat is opgesteld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat schrijft het adviesbureau dat het moeilijk is om juridisch onderscheid te maken tussen fatbikes en andere e-bikes.

31 minuten geleden
Waarschuwing voor slechte luchtkwaliteit door paasvuren

BILTHOVEN (ANP) - De paasvuren die zondag en maandag worden aangestoken, vooral in het oosten van het land, kunnen daar leiden tot een slechte luchtkwaliteit. Mensen kunnen daar gezondheidsklachten van krijgen, waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

52 minuten geleden
Tom Egbers gaat weer programma's maken voor de NOS

HILVERSUM (ANP) - Tom Egbers mag weer programma's gaan maken voor de NOS. De omroep heeft laten weten dat er een overeenstemming is bereikt met de presentator, nadat hij eerder naar de rechter was gestapt. Volgens de NOS gaat hij programma's "met afstand tot de dagelijkse sportactualiteit" maken. Hij legt zich toe op verhalende programma's en documentaires. Ook gaat hij voor de NOS nog een aantal podcasts verzorgen.

1 uur geleden
Paasweekeinde weer druk in Rotterdam door sluiting Beneluxtunnel

ROTTERDAM (ANP) - Weggebruikers die in het Paasweekend naar Rotterdam willen, moeten rekening houden met vertragingen en omleidingen. Rijkswaterstaat werkt voor het derde weekend op rij aan de Beneluxtunnel op de ring van Rotterdam. De tunnel is in zuidelijke richting naar Rotterdam-Zuid, Europoort en Bergen op Zoom afgesloten.

1 uur geleden