Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man aangehouden na vondst drugslab in Veghel

Man aangehouden na vondst drugslab in Veghel

VEGHEL (ANP) - De politie heeft een 24-jarige man uit Veghel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een drugslab, dat maandagavond in een garagebox aan de Hoofdstraat in zijn woonplaats werd ontdekt. Dat liet een woordvoerster van de politie dinsdag weten.

In het drugslab werd volgens de politie crystal meth gemaakt. Agenten hebben 18 kilo aan eindproduct en 240 kilo vloeibare grondstoffen aangetroffen. Het ging om een productie met een waarde van meerdere miljoenen euro’s, aldus specialisten van de politie.

Het lab in een woonwijk van de Brabantse plaats werd ontdekt na een melding van iemand die een vreemde geur rook. Toen agenten ter plaatse kwamen, reed een aantal verdachten in een busje met hoge snelheid weg. Ze hadden zoveel haast dat het busje een half openstaande roldeur van een loods eruit reed.

De aangehouden man is kentekenhouder van een busje, dat maandagavond met hoge snelheid wegreed bij het lab. Dat gebeurde op het moment dat agenten het lab ontdekten. Het busje is inmiddels teruggevonden en wordt onderzocht. De politie is nog op zoek naar de andere inzittenden.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn bezig met de ontmanteling van het drugslab.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Een jaar coronavirus: een terugblik in cijfers

DEN HAAG (ANP) - Toenmalig zorgminister Bruno Bruins maakte zaterdag precies een jaar geleden live op televisie bekend dat ook in Nederland het coronavirus voor het eerst was vastgesteld. Een zwaar jaar volgde waarin veel mensen werden geraakt door het virus, bijvoorbeeld omdat ze ernstig ziek werden of overleden. In deze crisis boden cijfers enig houvast, ondanks de vele voorbehouden. Wat vertellen die over een jaar leven met het coronavirus?

1 uur geleden
Een jaar coronavirus in Nederland

TILBURG (ANP) - Nederland leeft een jaar met het coronavirus. Op 27 februari 2020 maakt toenmalig minister Bruno Bruins bekend dat voor het eerst een besmetting is geconstateerd. De patiënt is niet heel ziek, maar uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis in Tilburg. De crisis die kort daarna losbarst, komt voor velen als een verrassing.

1 uur geleden
Rutte precies evenveel dagen premier als 'Vadertje Drees'

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte is op 27 februari precies even lang minister-president als PvdA-icoon Willem Drees was toen hij eind 1958 aftrad: in totaal 3789 dagen. Daarmee is Rutte na zaterdag de op één-na-langstzittende naoorlogse premier van Nederland.

1 uur geleden
Saba op dreef met vaccinaties

THE BOTTOM (ANP) - Op Saba is vrijdagmiddag (lokale tijd) bekendgemaakt dat meer dan 1100 mensen zijn ingeënt tegen het coronavirus sinds afgelopen maandag is begonnen met vaccineren. Op het eiland wonen bijna tweeduizend personen.

4 uur geleden
Rob Stenders neemt met discoavond afscheid van Radio 2

HILVERSUM (ANP) - Rob Stenders heeft zijn laatste uren op NPO Radio 2 achter de rug. Vrijdagavond mocht de dj, die overstapt naar Radio Veronica, de Disco Marathon afsluiten in zijn programma One Night Stenders.

4 uur geleden
'Ouders dachten dat in container gevonden baby gestorven was'

AMSTERDAM (ANP) - De minderjarige ouders van de baby die zondag in een vuilcontainer in Amsterdam werd gevonden, hebben zich woensdag uit eigen beweging bij de politie gemeld. Ze dachten dat het kindje was overleden, zei advocaat Gerald Roethof, die de vader van de baby bijstaat, in televisieprogramma Op1.

5 uur geleden
Bruls noemt handhaven noodzakelijk maar hoopt op versoepeling

HILVERSUM (ANP) - Als horecazaken dit weekend illegaal hun terrassen openen voor het publiek, dan zal er handhavend worden opgetreden. Dat zegt voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad van 25 burgemeesters. Tegelijk is Bruls blij dat in politiek Den Haag de discussie is gestart of er in de sector nu toch niet lichte versoepelingen van de maatregelen kunnen komen, met name in de buitenlucht. Daarover vindt komende week overleg plaats tussen minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en vertegenwoordigers van de horecabranche.

6 uur geleden