Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man aangehouden die scholieren en leraren met dood bedreigde

Man aangehouden die scholieren en leraren met dood bedreigde

UTRECHT (ANP) - De politie heeft in Utrecht een man aangehouden die ervan wordt verdacht leerlingen en docenten van de school X11 aan de Vondellaan vrijdag in de middagpauze met de dood te hebben bedreigd.

De leiding van de gecombineerde vmbo/havoschool voor media en vormgeving meldt in een bericht aan leerlingen, ouders en personeel, dat het ging om "een verwarde man die van mening was dat hij werd lastiggevallen door leerlingen". Waarschijnlijk heeft de verdachte een hek vernield om op het terrein te komen.

Docenten wisten de man al pratend mee naar buiten te leiden, maar hij wist na zijn actie te vluchten, waarop de politie een zoektocht startte. Daarbij werd onder meer een politiehelikopter ingezet. Hij werd in een park naast de school aangehouden. De politie bevestigt dat de aanhouding met de bedreiging verband houdt. De identiteit van de man is nog niet bekendgemaakt.

Het incident veroorzaakte volgens de schoolleiding onrust onder leerlingen en medewerkers die getuige waren van het incident. De school heeft meteen na het voorval geprobeerd met de leerlingen in gesprek te gaan over het gebeurde. Ook sprak de school met de ouders van direct betrokken leerlingen. De school onderzoekt of alle veiligheidsmaatregelen voldoende zijn geweest.

Meer uit Binnenland

Verdachte kofferbakmoord: ik word neergezet als monster

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger beroep in de zaak van de Drentse kofferbakmoord heeft verdachte Hans O. donderdag bij het hof nogmaals zijn onschuld bepleit. "Ik ben neergezet als een monster, maar ik heb het niet gedaan", zei de verdachte uit Emmen.

1 uur geleden
Vier aanhoudingen bij oprollen drugslab in Hulten

HULTEN (ANP) - De politie heeft op de Broekdijk in het Brabantse Hulten donderdagochtend een drugslab gevonden. Er zijn vier verdachten aangehouden. Over hun identiteit is nog niets bekend, zegt een politiewoordvoerster.

2 uur geleden
Douane vindt bijna 1000 kg coke in lading bevroren sinaasappelsap

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag in de haven van Rotterdam 976 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading bevroren sinaasappelsap afkomstig uit Brazilië en hebben een straatwaarde van ruim 73 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

2 uur geleden
Redacties van veel media leggen uur het werk neer

AMSTERDAM (ANP) - De redacties van veel Nederlandse nieuwsmedia hebben om 11.00 uur het werk voor een uur neergelegd. Dat melden onder meer NU.nl, NRC, de Volkskrant, Trouw en de Leeuwarder Courant op hun websites. De journalisten voeren actie uit onvrede over de huidige cao-onderhandelingen.

2 uur geleden
Onderzoeksraad: DJI doet te weinig om drones veilig te maken

DEN HAAG (ANP) - De Chinese dronefabrikant DJI doet nog te weinig om ongelukken met zijn drones te voorkomen. Dat zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die had er begin dit jaar bij de maker op aangedrongen om de instructies aan gebruikers aan te passen, maar dat is niet genoeg gebeurd, concludeert de raad nu. "Het baart ons zorgen dat deze fabrikant onvoldoende oog lijkt te hebben voor veiligheidsissues", zegt Erica Bakkum van de raad in een verklaring.

2 uur geleden
Nicol Kremers moet zich aan geheimhouding in zaak-Gillis houden

UTRECHT (ANP) - Nicol Kremers moet zich houden aan de geheimhoudingsafspraken die ze maakte met haar ex Peter Gillis. Ook moet ze een dwangsom betalen als ze dat niet doet, heeft de voorzieningenrechter donderdag vastgesteld. Maar de Massa is Kassa-ster krijgt niet - zoals hij gevraagd had - inzage in het boek dat Kremers over haar leven schrijft.

3 uur geleden
Dertig jaar cel geëist voor dubbele moord in McDonald's in Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Tegen de 34-jarige man die vorig jaar in een volle McDonald's in Zwolle twee broers doodschoot, is donderdag dertig jaar gevangenisstraf geëist. Veysel Ü. schoot op 30 maart 2022 in het drukke restaurant de twee mannen dood.

3 uur geleden