Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man (21) uit Delft opgepakt om explosie in Pijnacker vorige week

Man (21) uit Delft opgepakt om explosie in Pijnacker vorige week

PIJNACKER (ANP) - Een 21-jarige man uit Delft is vrijdag opgepakt in verband met een ontploffing bij een woning aan de Thorbeckelaan in het Zuid-Hollandse Pijnacker. Dit meldt de politie zaterdagmiddag. De woning liep in de nacht van 6 op 7 april veel schade op.

De ontploffing kwam door het afsteken van zwaar vuurwerk. Onder meer de voordeur en de voorgevel raakten beschadigd.

Meer uit Binnenland

UU-betogers worden gevorderd te gaan, gesprekken leveren niks op

UTRECHT (ANP) - De onderhandelingen tussen de politie en pro-Palestijnse demonstranten die op het Janskerkhof in Utrecht een universiteitsgebouw bezetten, hebben er niet toe geleid dat de actievoerders het pand verlaten. "De inzet van een onderhandelaar heeft helaas geen resultaat gehad", aldus de politie.

15 minuten geleden
NSC-fractie zegt unaniem ja tegen kabinet met PVV, VVD en BBB

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamerfractie van NSC stemt unaniem in met het akkoord op hoofdlijnen dat partijleider Pieter Omtzigt heeft gesloten met PVV, VVD en BBB over een nieuw kabinet. Dat meldt Omtzigt na afloop van een fractievergadering waarin hij de plannen heeft toegelicht. Er zijn volgens hem nog wel enkele kleine puntjes die mogelijk anders kunnen worden geformuleerd.

21 minuten geleden
BBB-fractie stemt in met akkoord over kabinet met PVV, VVD en NSC

DEN HAAG (ANP) - De fractie van BBB in de Tweede Kamer heeft ingestemd met het akkoord dat partijleider Caroline van der Plas en haar medeonderhandelaars hebben gesloten met PVV, VVD en NSC over de vorming van een rechts kabinet. Dat meldde Van der Plas na afloop van een urenlang fractieberaad. Er zijn wel een paar punten die ze nog willen bespreken met de informateurs, maar dat zijn kleine zaken, zegt ze.

31 minuten geleden
Ook demonstranten Wageningen mogen op campus overnachten

WAGENINGEN (ANP) - De pro-Palestijnse demonstranten die zich sinds woensdagochtend ophouden op de campus van Wageningen University & Research (WUR) mogen daar komende nacht blijven. Dat meldde de universiteit. Volgens een woordvoerder zijn er woensdag een aantal "goede gesprekken" geweest met de betogers en verloopt het relatief kleinschalige protest vreedzaam en in goede sfeer. Mede daarom heeft de universiteit er vertrouwen in dat de nacht zonder ongeregeldheden zal verlopen.

1 uur geleden
Europese groenen spreken schande van Nederlands kabinet in wording

BRUSSEL (ANP) - De Europese groenen, waar onder andere GroenLinks bij hoort, zijn verontwaardigd over het "uiterst rechtse" nieuwe Nederlandse kabinet waaraan de laatste hand wordt gelegd. De Europese liberalen, met de VVD, en de christendemocraten, waar NSC en BBB bij willen aansluiten, zouden op schokkende wijze "liberale en democratische waarden verraden".

2 uur geleden
Onderhandelaar naar pro-Palestijnse betogers die UU bezetten

UTRECHT (ANP) - De politie stuurt een onderhandelaar naar de groep pro-Palestijnse demonstranten die een gebouw van de Universiteit Utrecht op het Janskerkhof bezet. Volgens de politie barricaderen de betogers het gebouw met onder meer pallets. Sommigen dragen "chemisch-bestendige handschoenen" en hebben stenen bij zich, aldus de politie.

2 uur geleden
Verslag woensdagavond naar Kamer, maar akkoord nog niet duidelijk

DEN HAAG (ANP) - Het is nog niet duidelijk of het akkoord van PVV, VVD, NSC en BBB woensdagavond nog naar de Tweede Kamer gaat. Wel zeker is dat de twee informateurs hun eindverslag voor middernacht aanbieden aan Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma. Dan verloopt de deadline zoals die eerder was afgesproken met de Kamer.

2 uur geleden