Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maleisië: eigenaren van lhbti-horloges riskeren celstraf

Maleisië: eigenaren van lhbti-horloges riskeren celstraf

KUALA LUMPUR (ANP/RTR) - Eigenaren of verkopers van de regenboogkleurige horloges van de Zwitserse horlogemaker Swatch riskeren drie jaar gevangenisstraf in Maleisië. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring gezegd.

Behalve een gevangenisstraf kan een persoon die zo'n horloge draagt of verhandelt ook een geldboete krijgen van omgerekend ongeveer 4000 euro. Het ministerie zei verder dat het alle lhbti-verwijzingen op Swatch-horloges, dozen, wikkels, accessoires of andere items verbiedt, omdat ze "schadelijk zijn of kunnen zijn voor de goede zeden".

Het vervolgde dat de horloges "de belangen van de natie kunnen schaden door de lhbti-beweging, die niet door het grote publiek in Maleisië wordt geaccepteerd, te promoten, te ondersteunen en te normaliseren".

LGBTQ

In mei namen ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken van het land 172 horloges van Swatch in beslag wegens de aanwezigheid van de letters 'LGBTQ' op de horloges. Swatch spande een rechtszaak aan en eiste een schadevergoeding en teruggave van de horloges.

Homoseksualiteit is verboden in Maleisië en lhbti'ers worden gediscrimineerd. Premier Anwar Ibrahim heeft gezegd dat lhbti-rechten niet zullen worden erkend door zijn regering.

Meer uit Buitenland

Extreemrechts en -links in Europarlement willen Von der Leyen niet

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe extreemrechtse groep Patriotten voor Europa, met de PVV, wil niet dat Ursula von der Leyen een tweede termijn krijgt als voorzitter van de Europese Commissie. Ook de Linkse fractie wil haar niet nog eens vijf jaar als voorzitter. Dit hebben de woordvoerders van de twee politieke groeperingen in het Europees Parlement vrijdag gezegd. Donderdag stemt het nieuwe Europese Parlement over de kandidatuur van Von der Leyen.

50 minuten geleden
Israël en Egypte praten over elektronisch toezicht bij grens Gaza

CAÏRO (ANP/RTR) - Onderhandelaars uit Egypte en Israël zijn in gesprek over het opzetten van een elektronisch surveillancesysteem bij de grens tussen Egypte en de Gazastrook. Israël wil tot nog toe dat grensgebied niet verlaten, maar voor Hamas is die terugtrekking een voorwaarde voor een staakt-het-vuren.

3 uur geleden
Raad van Europa maant Griekenland te stoppen met pushbacks

STRAATSBURG (ANP) - De Raad van Europa heeft Griekenland opnieuw opgeroepen te stoppen met pushbacks van illegale immigranten, zowel op land als in bootjes op zee. Ook moet Griekenland de leefomstandigheden en de behandeling van vreemdelingen in detentiecentra drastisch verbeteren, stelt de Europese mensenrechtenorganisatie in een vrijdag gepubliceerd rapport.

3 uur geleden
Vier migranten omgekomen bij oversteekpoging Kanaal

PARIJS (ANP/AFP) - Vier migranten zijn omgekomen bij hun poging vanuit Frankrijk het Kanaal naar Engeland over te steken. Zij zaten met tientallen anderen op een boot die kapseisde, meldt de Franse kustwacht. 63 anderen werden levend uit het water gehaald.

4 uur geleden
Meer dan 60 vermisten na aardverschuiving Nepal

KATHMANDU (ANP/AFP/RTR) - In Nepal worden zeker 63 mensen vermist nadat twee bussen vrijdag door een aardverschuiving werden meegesleurd in een rivier. Het aantal vermisten ligt mogelijk hoger, omdat de kans bestaat dat chauffeurs onderweg passagiers hebben opgepikt.

5 uur geleden
Orbán ontmoet Trump om vrede in Oekraïne te bespreken

PALM BEACH (ANP/RTR) - Viktor Orbán, die met zijn land onlangs voor een half jaar het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie op zich heeft genomen, had donderdag een ontmoeting met Donald Trump. De Hongaarse premier en de Amerikaanse presidentskandidaat bespraken de "mogelijkheden voor vrede" in Oekraïne, laat Orbán weten via X.

7 uur geleden
Biden kondigt Zelensky aan als 'president Poetin'

N i e u w bericht, meer quotes in 2e en 3e en achtergrond in 4e alinea

9 uur geleden