Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Málaga protesteert massaal tegen massatoerisme

Málaga protesteert massaal tegen massatoerisme

MÁLAGA (ANP/DPA) - Málaga heeft massaal bezwaar gemaakt tegen het massatoerisme. Volgens de organisatie liepen zaterdag 25.000 verontruste inwoners door het centrum van de Spaanse stad. De krant El Pais schatte het aantal op 15.000. De betogers droegen spandoeken en plakkaten mee met teksten als "Málaga staat niet te koop" en "Dit is geen toerisme, maar een invasie".

De afgelopen weken en maanden waren er vaker protestacties in het populaire Zuid-Europese vakantieland. Ook op Mallorca, de Canarische Eilanden en in Barcelona hebben mensen bezwaar gemaakt tegen de uitwassen van het toerisme. In de Andalusische kustmetropool Málaga was de opkomst echter het grootst.

De plaatselijke huurdersbond had de bevolking opgeroepen de straat op te gaan. De organisatie houdt het almaar groeiende aantal bezoekers en vakantiehuisjes verantwoordelijk voor de woningnood en voor andere problemen in Málaga. "De stad lijdt, de onvrede is groot. Bovenal moet het huisvestingsprobleem hier op tafel komen", zei een woordvoerder.

Onhoudbaar

Málaga telt meer dan 12.000 officieel geregistreerde recreatiewoningen. Alleen Madrid en Barcelona hebben er meer. Daarnaast verhuren veel particulieren, net als elders, illegaal woonruimte aan vakantiegangers.

"De situatie is onhoudbaar. Een huis kopen is onmogelijk", zei een demonstrante in El Pais. Een vrouwelijke ingenieur vertelde in dezelfde krant dat ze onlangs een garage zonder ramen heeft bezichtigd die te huur stond voor 600 euro per maand.

Meer uit Buitenland

Trump aangekomen in Milwaukee voor Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP/AFP/RTR) - Het vliegtuig van voormalig president Donald Trump is geland in Milwaukee, in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dat meldde zijn zoon Eric Trump op X. De Republikeinen zullen hem tijdens de partijconventie die vanaf maandag in deze stad gehouden wordt tot presidentskandidaat benoemen.

45 minuten geleden
Media: aanslagpleger Trump had materiaal voor maken bommen

QUANTICO (ANP) - Een bron binnen de wetshandhaving heeft bevestigd dat de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, materiaal had voor het maken van bommen. Hij had dit materiaal in zijn auto en in zijn woning, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBSNews.

1 uur geleden
FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

2 uur geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

4 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

4 uur geleden
Volgens FBI handelde aanslagpleger Trump alleen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump handelde volgens de FBI alleen. "Op dit moment geeft de informatie die we hebben aan dat de schutter alleen handelde", zei Kevin Rojek, een FBI-agent in Pennsylvania, waar de moordaanslag zaterdag plaatsvond.

5 uur geleden
Nikki Haley verrassend toch op Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse politica Nikki Haley gaat toch spreken op de Republikeinse partijconventie die maandag van start gaat, melden verschillende Amerikaanse media. De voormalige rivale van Donald Trump in de voorverkiezingen stond niet op de sprekerslijst, maar na de mislukte moordaanslag op Trump zouden de Republikeinen eenheid willen tonen.

5 uur geleden