Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maker videogame Grand Theft Auto schrapt 5 procent van banen

Maker videogame Grand Theft Auto schrapt 5 procent van banen

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van het populaire computerspel Grand Theft Auto, is van plan 5 procent van zijn personeel te ontslaan. Ook schrapt het bedrijf een aantal projecten om kosten te besparen. Het in New York gevestigde bedrijf had al laten weten dat het aan een plan werkte om de kosten te verlagen, nadat het in de laatste drie maanden van vorig jaar tegenvallende winstcijfers had gerapporteerd.

Take-Two had aan het einde van het afgelopen boekjaar zo'n 11.580 werknemers in dienst. Het moederbedrijf van gamestudio's zoals Rockstar Games, de maker van Grand Theft Auto, verwacht dat er ongeveer zeshonderd banen verdwijnen. De kosten van de reorganisatie bedragen tot 200 miljoen dollar (zo'n 188 miljoen euro).

Sinds het einde van de coronapandemie zijn grote en kleine videogamebedrijven getroffen door ontslagen. Eerder kondigden branchegenoten als Unity Software, Riot Games en de gamedivisie van Microsoft al ontslagrondes aan. De inkrimping van de sector heeft ertoe geleid dat gamebedrijven een risicomijdende strategie hebben gevolgd als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe games. Het maken van een nieuwe game duurt vaak jaren en kan honderden miljoenen dollars kosten.

Meer uit Financieel

Air France-KLM boekt grootste kwartaalverlies sinds coronacrisis

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Air France-KLM heeft over het eerste kwartaal een verlies geleden van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste kwartaalverlies sinds het eerste kwartaal van 2022, rond het einde van de coronacrisis. Het negatieve resultaat had onder andere te maken met hoge kosten voor KLM als gevolg van verstoringen in januari en februari. Ook kwam er minder omzet uit de vrachtdivisie van het concern.

3 minuten geleden
Adidas profiteert van populariteit Samba en Gazelle-schoen

HERZOGENAURACH (ANP/BLOOMBERG) - De populariteit van klassieke Adidas-schoenmodellen zoals Samba, Gazelle en Campus heeft ertoe geleid dat het Duitse sportartikelenmerk in de eerste drie maanden meer heeft verkocht. Het bedrijf profiteert van de hype rondom het merk en wil nu indruk gaan maken met nieuwe producten.

7 minuten geleden
Winst Duitse autobouwers Mercedes en Volkswagen keldert

WOLFSBURG (ANP) - De Duitse autobouwers Mercedes-Benz en Volkswagen zagen de verkoopcijfers van hun auto's, en daarmee ook de winst, flink dalen in de eerste drie maanden van het jaar. Dat komt onder andere door de "matige vraag" naar elektrische auto's volgens Mercedes. "Zoals verwacht begint het jaar traag", zegt financieel topman Arno Antlitz van Volkswagen.

17 minuten geleden
Recordaantal orders voor Arcadis, milieu-oplossingen in trek

AMSTERDAM (ANP) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in de eerste drie maanden van het jaar steeds meer opdrachten gekregen op het vlak van milieusanering, waaronder klussen om schadelijke stoffen zoals PFAS op te ruimen. De orderportefeuille van het bedrijf bereikte daardoor een recordhoogte van ruim 3,3 miljard euro.

39 minuten geleden
Onderzoek: veel groene fondsen investeren in fossiel

AMSTERDAM (ANP) - De helft van de Nederlandse beleggingsfondsen die zichzelf duurzaam noemen, investeert in fossiel. Het gaat om fondsen van bekende aanbieders als ABN AMRO, ASR en Cardano. Dat stelt een internationaal onderzoekscollectief onder leiding van Follow the Money en Investico.

41 minuten geleden
Samsung rekent op verder herstel chipmarkt dit jaar

SUWON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Samsung Electronics verwacht dat de vraag naar chips sterk zal blijven in het huidige kwartaal en de tweede helft van dit jaar. De grootste fabrikant van geheugenchips ter wereld blijft daarbij profiteren van de vraag naar chips die worden gebruikt voor toepassingen op het gebied om kunstmatige intelligentie (AI), meldt het Zuid-Koreaanse concern bij de publicatie van de definitieve kwartaalcijfers.

58 minuten geleden
Afzetprijzen industrie zetten daling voort

DEN HAAG (ANP) - De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen waren in maart gemiddeld 0,9 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is de elfde maand op rij dat de afzetprijzen dalen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een maand eerder bedroeg de prijsdaling 1,8 procent.

1 uur geleden