Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maker Oral-B en Pampers voorziet meer omzet na verhogen prijzen

Maker Oral-B en Pampers voorziet meer omzet na verhogen prijzen

CINCINNATI (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Schoonmaak- en verzorgingsmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) heeft zijn omzetverwachtingen voor heel dit jaar verhoogd. De maker van onder meer Oral-B-tandpasta en Pampers-luiers verhoogde onlangs zijn prijzen, omdat de grondstoffen voor veel van zijn producten en het vervoer duurder waren geworden.

Volgens P&G hebben klanten goed gereageerd op de prijsverhogingen. De concurrent van Unilever is nog niet klaar met het verhogen van de prijzen. In februari wil het bedrijf meer geld gaan vragen voor wasmiddelen en in april gaan de prijzen van sommige gezondheidsmerken omhoog. Volgens topman Jon Moeller kan dat omdat de vraag momenteel hoger is dan het aanbod.

"We bieden producten aan voor verschillende budgetten", liet financieel directeur Andre Schulten weten. Volgens de Duitser is de onderneming daarom in een goede positie om onder meer inflatie het hoofd te bieden.

In het laatste kwartaal van vorig jaar bedroeg de omzet 21 miljard dollar, omgerekend 18,5 miljard euro. Daarvan hield het bedrijf 4,2 miljard dollar over als winst. Een jaar eerder bedroegen de verkopen van P&G, dat ook achter de shampoos van Pantène en Head & Shoulders, scheerproducten van Gillette en Ariel-wasmiddel zit, nog 19,7 miljard dollar. Toen was er een winst van 3,9 miljard dollar.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

27 minuten geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

1 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

2 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

3 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

4 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

4 uur geleden