Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maker game Pokémon Go zet mes in personeelsbestand

Maker game Pokémon Go zet mes in personeelsbestand

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse gamingbedrijf Niantic, onder andere maker van de populaire game Pokémon Go, neemt afscheid van 8 procent van zijn personeel. Dat komt neer op zo'n negentig banen. Ook zet de ontwikkelaar een viertal projecten stop, zo staat in een e-mail die naar medewerkers is gestuurd die in handen is van persbureau Bloomberg.

Niantic is er volgens topman John Hanke alles aan gelegen de kosten omlaag te krijgen. Daarbij waarschuwde hij voor eventuele economische moeilijkheden die het bedrijf zouden kunnen raken.

De geannuleerde projecten zijn onder andere Heavy Metal, een Transformers-game die Niantic vorig jaar aankondigde. Ook het project Hamlet valt stil. Dat is een samenwerking tussen Niantic en Punchdrunk, het theaterbedrijf achter het populaire interactieve toneelstuk Sleep No More. De andere twee projecten werden Blue Sky en Snowball genoemd.

Augmented reality

Niantic, dat in 2010 werd opgericht, is vooral bekend om het maken van augmentedrealityachtige games die digitale interfaces mengen met echte beelden die worden vastgelegd door de camera's van spelers. In 2016 bracht het bedrijf Pokémon Go uit, dat een fenomeen werd. De game waarbij op straat kan worden gejaagd op Pokémon-karakters werd meer dan een miljard keer gedownload en zorgde naar schatting voor een omzet van meer dan 1 miljard dollar per jaar.

Nieuw succes voor Niantic bleef daarna uit. In 2019 werd Harry Potter: Wizards Unite, gelanceerd. Ook hier bleef het succes uit en de game werd dit jaar stopgezet. Spellen gebaseerd op het bordspel Catan en de Nintendo-reeks Pikmin bleken ook niet succesvol.

Meer uit Financieel

Techsector stuwt Wall Street met kleinere rentestappen in zicht

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven werden donderdag flink hoger gezet op Wall Street. Beleggers sorteren voort op kleinere rentestappen van de Federal Reserve, onder meer omdat het aantal uitkeringsaanvragen de afgelopen week weer wat toenam. De sterke arbeidsmarkt was een van de redenen voor de Fed om de rente deze maand met 0,5 procentpunt te verhogen. Maar bestuurders van de Amerikaanse centrale bank lieten ook weten dat ze een mogelijkheid zien om de volgende keer maar een kwart procentpunt erbij te doen.

3 uur geleden
Inspectie en Heineken steggelen over statiegeldblikjes

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en bierbrouwer Heineken ruziën over het na 1 april nog op de markt brengen van blikjes zonder statiegeldlogo. Heineken wil die namelijk blijven maken totdat het de laatste van zijn merken begin mei aanpast, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in het AD. Maar de inspectie zegt dat vanaf zaterdag alleen nog maar statiegeldblikjes mogen worden verkocht die voor 1 april zijn gemaakt.

3 uur geleden
NCSC waarschuwt voor aanval hackers op softwarepakket 3CX

DEN HAAG (ANP) - Gebruikers van het softwarepakket 3CX dienen dat volledig van hun systemen te verwijderen. Dat adviseert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nadat cybersecuritybedrijf CrowdStrike donderdag gemeld had dat er een digitale aanval plaatsvond. Het softwarepakket waarmee via internet gebeld kan worden, wordt onder meer gebruikt in telefooncentrales.

4 uur geleden
Pensioenfonds PME mogelijk getroffen door datalek onderzoeksbureau

DEN HAAG (ANP) - Ook pensioenfonds PME is mogelijk getroffen door een datalek bij een onderzoeksbureau, meldt het fonds donderdag. Van hoeveel mensen mogelijk gegevens zijn buitgemaakt, meldt PME niet. Het pensioenfonds zegt daar nog onderzoek naar te doen en meer te melden zodra dat duidelijk is. PME beheert de pensioenen van bijna 350.000 werknemers en oud-werknemers uit de metaal- en technologische industrie.

4 uur geleden
Uitgeverij WPG wil af van Vrij Nederland en uitgever lesboeken

AMSTERDAM (ANP) - Uitgeverij WPG wil verder zonder tijdschrift Vrij Nederland en lesboekentak Uitgeverij Zwijsen. Die laatste wil het Amsterdamse bedrijf verkopen aan het Duitse Klett Group. Vrij Nederland onderzoekt of het zelfstandig verder kan gaan.

4 uur geleden
TenneT steekt 23 miljard euro in aansluiting windparken op zee

ARNHEM (ANP) - Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft zo'n 23 miljard euro aan contracten vergeven voor het aansluiten van windparken op zee op het stroomnet. In totaal worden er elf zogeheten converterstations in de Noordzee geplaatst. Acht daarvan zijn bedoeld om windstroom te ontsluiten voor het Nederlandse stroomnet. De andere drie zijn voor het Duitse stroomnet. TenneT heeft ook een deel van het Duitse net in handen.

6 uur geleden
Beleggers enthousiaster over Philips na uitlatingen topman

AMSTERDAM (ANP) - Philips is donderdag flink vooruitgegaan op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op opmerkingen van topman Roy Jakobs. Hij verklaarde dit jaar waarschijnlijk een akkoord te kunnen sluiten met patiënten die economische schade hebben geleden door de apneu-affaire.

7 uur geleden