Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maker game Pokémon Go zet mes in personeelsbestand

Maker game Pokémon Go zet mes in personeelsbestand

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse gamingbedrijf Niantic, onder andere maker van de populaire game Pokémon Go, neemt afscheid van 8 procent van zijn personeel. Dat komt neer op zo'n negentig banen. Ook zet de ontwikkelaar een viertal projecten stop, zo staat in een e-mail die naar medewerkers is gestuurd die in handen is van persbureau Bloomberg.

Niantic is er volgens topman John Hanke alles aan gelegen de kosten omlaag te krijgen. Daarbij waarschuwde hij voor eventuele economische moeilijkheden die het bedrijf zouden kunnen raken.

De geannuleerde projecten zijn onder andere Heavy Metal, een Transformers-game die Niantic vorig jaar aankondigde. Ook het project Hamlet valt stil. Dat is een samenwerking tussen Niantic en Punchdrunk, het theaterbedrijf achter het populaire interactieve toneelstuk Sleep No More. De andere twee projecten werden Blue Sky en Snowball genoemd.

Augmented reality

Niantic, dat in 2010 werd opgericht, is vooral bekend om het maken van augmentedrealityachtige games die digitale interfaces mengen met echte beelden die worden vastgelegd door de camera's van spelers. In 2016 bracht het bedrijf Pokémon Go uit, dat een fenomeen werd. De game waarbij op straat kan worden gejaagd op Pokémon-karakters werd meer dan een miljard keer gedownload en zorgde naar schatting voor een omzet van meer dan 1 miljard dollar per jaar.

Nieuw succes voor Niantic bleef daarna uit. In 2019 werd Harry Potter: Wizards Unite, gelanceerd. Ook hier bleef het succes uit en de game werd dit jaar stopgezet. Spellen gebaseerd op het bordspel Catan en de Nintendo-reeks Pikmin bleken ook niet succesvol.

Meer uit Financieel

Tesla verlaagt prijzen in VS en China nu verkoop tegenvalt

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft dit weekend de prijzen van zijn elektrische auto's in China en de Verenigde Staten verlaagd. Daarmee probeert de Amerikaanse fabrikant de tegenvallende verkopen tegen te gaan. Ook de software die nodig is om Tesla-auto's zelfstandig te laten rijden wordt in de VS nu voor een lagere prijs aangeboden.

1 uur geleden
Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het bureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

1 dag geleden
Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

1 dag geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

1 dag geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 dag geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

1 dag geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

1 dag geleden