Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maker Delfts blauw doet goede zaken met Supreme-samenwerking

Maker Delfts blauw doet goede zaken met Supreme-samenwerking

DELFT (ANP) - Porseleinproducent Royal Delft heeft afgelopen jaar flink meer verkocht dan in het eerste coronajaar. De beursgenoteerde maker van Delfts blauw had nog altijd veel last van wegblijvende toeristen door corona, maar een samenwerking met straatmodemerk Supreme zorgde wel voor meer verkopen. Voor dat merk werden onder meer een bord en een biermok gemaakt met een afbeelding van een winkel met het rode Supreme-logo. Ook met de Johan Cruijff Arena was er een lucratieve samenwerking. Ter ere van het 25-jarig bestaan van het stadion werden porseleinen stadions gemaakt.

Daarnaast herstartte Royal Delft de activiteiten van Royal Leerdam Crystal, niet te verwarren met glazenmaker Royal Leerdam, met het uitbrengen van twee zogeheten Oranjevaasjes. In het eerste coronajaar stopte het bedrijf nog met deze tak.

Royal Delft besloot enkele jaren geleden een deel van de opbrengsten uit de verkoop van bestekmaker Kempen en pannenmaker BK te gebruiken om vastgoed te kopen. De huuropbrengsten daarvan hebben het bedrijf door de coronacrisis heen geholpen. Ook heeft de onderneming coronasteun ontvangen van de overheid, zowel NOW als TVL.

Groei

De totale omzet ging met 26 procent omhoog tot 4,9 miljoen euro. Daaruit hield Royal Delft een winst van 579.000 euro over. In 2020 leed het bedrijf nog een verlies van 714.000 euro.

Royal Delft wil verder groeien op de zakelijke markt met meer samenwerkingen. Ook denkt het bedrijf dat het toerisme verder aantrekt, waardoor de verkopen in de eigen winkel weer omhoog zullen gaan. Daarentegen is de energieprijs hoog en dat merkt het bedrijf dat veel gas nodig heeft om het porselein te bakken.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

9 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

12 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

14 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

15 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden