Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Makelaarsorganisatie NVM zoekt nieuwe investeerder voor Funda

Makelaarsorganisatie NVM zoekt nieuwe investeerder voor Funda

AMSTERDAM (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM zoekt een partij die een belang in huizenwebsite Funda wil nemen. Daarmee zouden certificaathouders van Funda, een soort aandeelhouders zonder stemrecht, de mogelijkheid krijgen om hun certificaten te verzilveren en uit te stappen. De stap volgt op een proces met een bemiddelaar naar aanleiding van de ruzie die jaren speelde tussen de certificaathouders van Funda en de NVM.

Het conflict draaide om de toekomst van Funda en zijn strategie. De certificaathouders drongen er lang op aan dat er een nieuwe investeerder zou instappen of dat Funda naar de beurs zou gaan. De huizenwebsite zou zijn diensten daarbij moeten uitbreiden naar bijvoorbeeld hypotheek-, belasting- en energieadvies. Maar de makelaarsorganisatie, die een meerderheid van de aandelen in Funda bezit, zag daar weinig in.

Ook de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam boog zich over de kwestie. Die besloot vorig jaar dat er een onderzoek moest komen naar het beleid en de gang van zaken bij Funda. Maar dat besluit is volgens de NVM aangehouden omdat de partijen onder begeleiding van een bemiddelaar in overleg waren getreden.

Het is nu de bedoeling dat geïnteresseerde partijen een bod kunnen uitbrengen voor het kopen van een minderheidsbelang in Funda. "We wachten dit vertrouwelijke proces af. Daarom valt er op dit moment niets meer over te zeggen. Zodra deze fase in het proces is afgerond, komen we met nadere mededelingen", laat de NVM weten.

Meer uit Financieel

AEX in het rood, TomTom onderuit na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met verlies de handel uitgegaan, nadat de hoofdgraadmeter vrijdag nog een nieuw slotrecord op de borden had gezet. Bij de bedrijven op het Damrak was navigatiespecialist TomTom een opvallende daler na een omzetwaarschuwing.

2 uur geleden
Duitsland investeert miljarden in waterstofprojecten

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Duitsland gaat samen met het bedrijfsleven miljarden investeren in een reeks waterstofprojecten om zo de energietransitie te helpen versnellen. Daarbij geeft de overheid 4,6 miljard euro aan subsidies en dragen bedrijven als RWE, Air Liquide en EWE nog eens 3,3 miljard euro bij.

2 uur geleden
Ondernemers mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

DEN HAAG (ANP) - Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

3 uur geleden
Europese Commissie akkoord met 1,3 miljard subsidie aan Nederland

BRUSSEL (ANP) - Als het aan de Europese Commissie ligt, krijgt Nederland binnenkort 1,3 miljard euro subsidie uit het coronaherstelfonds. Dat is een speciaal fonds dat was ingesteld om de Europese economieën te ondersteunen na de Covid- en energiecrisis.

3 uur geleden
Koerssprong socialemediabedrijf Trump op Wall Street na aanslag

NEW YORK (ANP) - Het socialemediabedrijf van oud-president Donald Trump ging maandag hard omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Trump Media & Technology Group, dat grotendeels in handen is van Trump en waar het sociale netwerk Truth Social onder valt, werd 30 procent meer waard. Beleggers lijken alvast voor te sorteren op een overwinning van Trump bij de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, die in november worden gehouden.

4 uur geleden
Techbedrijf Yandex verbreekt banden met Rusland

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijf Yandex heeft de verkoop van zijn Russische activiteiten afgerond. Dat heeft het formeel in Nederland gevestigde moederconcern van het bedrijf maandag bekendgemaakt. Yandex wil verder onder de naam Nebius Group en zich richten op eigen projecten, zoals de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende auto's en cloudopslag.

6 uur geleden
Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

DEN HAAG (ANP) - De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

6 uur geleden