Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maduro nodigt EU en VN toezicht te houden op verkiezingen

Maduro nodigt EU en VN toezicht te houden op verkiezingen

CARACAS (ANP/AFP) - De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft de Europese Unie en de Verenigde Naties uitgenodigd om toezicht te houden op de parlementsverkiezingen dit jaar. In een toespraak in het parlement zei hij alle internationale organisaties uit te nodigen.

Maduro werd na de vorige presidentsverkiezingen beschuldigd van fraude. Parlementsvoorzitter Juan Guaidó benoemde zich vanwege die fraude tot interim-president. Hij wordt erkend door meerdere landen, waaronder de Verenigde Staten en Nederland.

"Wees welkom! De deuren staan open voor alle internationale organisaties die maar langs willen komen", aldus Maduro.

Wanneer de verkiezingen worden gehouden, is nog niet bekend. De presidentsverkiezingen in 2018 werden massaal geboycot door oppositiepartijen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Recordaantal sterfgevallen door Covid in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP) - In het Verenigd Koninkrijk is afgelopen etmaal een recordaantal mensen overleden door het coronavirus. De voorbije 24 uur stierven 1610 mensen.

29 minuten geleden
Bewakers beëdiging Biden weg wegens band met rechtse militie

WASHINGTON (ANP) - Wegens banden met rechtse milities zijn twee soldaten verwijderd uit de troepen die de beëdiging van Joe Biden tot Amerikaanse president bewaken. Het gaat om twee leden van de Nationale Garde, de reservemanschappen van het Amerikaanse leger. Zij zijn onder meer ingezet om de plechtigheid woensdag in de Amerikaanse hoofdstad Washington te beveiligen.

37 minuten geleden
Biden kiest transgender als onderminister van Volksgezondheid

WASHINGTON (ANP) - Aanstaand Amerikaans president Joe Biden heeft Rachel Levine naar voren geschoven als onderminister van Volksgezondheid. Zij wordt als de nominatie wordt goedgekeurd door de Senaat de eerste openlijke transgender die een functie krijgt in een federale regering.

1 uur geleden
Biden met Amerikaanse leiders naar kerkdienst voor inauguratie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Joe Biden gaat voordat hij woensdag wordt beëdigd als president eerst naar de kerk. De katholieke Biden doet dat met Democratische en Republikeinse leiders uit het parlement. Vertrekkend president Donald Trump heeft Washington dan naar verwachting al verlaten.

1 uur geleden
Navalni roept aanhangers op zaterdag de straat op te gaan

MOSKOU (ANP/DPA) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni roept zijn aanhangers op zaterdag de straat op te gaan uit protest tegen het bewind van president Poetin. "Onze toekomst ligt in onze handen. Wees niet stil", zegt hij in een video van twee uur op YouTube die grotendeels gaat over een kostbaar "geheim" paleis van Poetin.

1 uur geleden
Indonesische president belooft herbouw door beving getroffen stad

JAKARTA (ANP/RTR) - De door een aardbeving getroffen Indonesische stad Mamuju zal snel worden herbouwd, heeft president Joko Widodo beloofd bij een bezoek aan de stad op het eiland Sulawesi.

2 uur geleden
Brussel: topman Europese grenswacht vertelde waarheid niet

BRUSSEL (ANP) - De directeur van Frontex, de Europese kust- en grenswacht, heeft de ergernis gewekt van de Europese Commissie. Directeur Fabrice Leggeri heeft niet alleen zijn dienst niet op orde, maar heeft ook het Europees Parlement onjuist geïnformeerd, heeft de commissie hem te verstaan gegeven. Woensdag wordt over Leggeri's aanblijven beslist.

3 uur geleden