Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maduro nodigt EU en VN toezicht te houden op verkiezingen

Maduro nodigt EU en VN toezicht te houden op verkiezingen

CARACAS (ANP/AFP) - De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft de Europese Unie en de Verenigde Naties uitgenodigd om toezicht te houden op de parlementsverkiezingen dit jaar. In een toespraak in het parlement zei hij alle internationale organisaties uit te nodigen.

Maduro werd na de vorige presidentsverkiezingen beschuldigd van fraude. Parlementsvoorzitter Juan Guaidó benoemde zich vanwege die fraude tot interim-president. Hij wordt erkend door meerdere landen, waaronder de Verenigde Staten en Nederland.

"Wees welkom! De deuren staan open voor alle internationale organisaties die maar langs willen komen", aldus Maduro.

Wanneer de verkiezingen worden gehouden, is nog niet bekend. De presidentsverkiezingen in 2018 werden massaal geboycot door oppositiepartijen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Poetin wil discussietop met leden VN-Veiligheidsraad

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin wil dit jaar een internationale top met de permanente leden van de VN-Veiligheidsraad om over wereldproblemen te praten. Hij zei dat tijdens zijn verblijf in Israël waar donderdag de bevrijding van het nazi-vernietigingskamp Auschwitz werd herdacht.

48 minuten geleden
EU ligt op koers voor uittreding Britten

BRUSSEL (ANP) - De commissie Constitutionele Zaken van het Europees Parlement is voor goedkeuring van het brexitakkoord. De commissie stemde donderdag met grote meerderheid (23 voor, 3 tegen) in met een aanbeveling aan het voltallige parlement om het terugtrekkingsverdrag woensdag groen licht te geven. Daar is een gewone meerderheid voor nodig.

1 uur geleden
Jodenhaat scherp veroordeeld tijdens World Holocaust Forum

JERUZALEM (ANP/RTR) - Wereldleiders hebben antisemitisme donderdag scherp veroordeeld op het World Holocaust Forum in Jeruzalem. Tientallen wereldleiders en prominenten herdenken in de Israëlische hoofdstad de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, 75 jaar geleden.

3 uur geleden
Kinderen omgekomen door ongeluk met schoolbus in Duitsland

BAD BERKA/SCHNAITSEE (ANP/DPA) - Bij een ongeluk met een schoolbus in de Duitse deelstaat Thüringen zijn een meisje en een jongen van acht jaar om het leven gekomen. Vijf kinderen raakten zwaargewond en vijftien anderen lichtgewond. Ook de buschauffeur is gewond.

4 uur geleden
Singapore meldt eerste besmetting coronavirus

SINGAPORE (ANP/RTR) - Voor het eerst is in Singapore iemand besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt The Straits Times donderdag op basis van de Singaporese autoriteiten. Volgens de krant zou het gaan om een 66-jarige Chinese man uit Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak. Hij reisde met negen anderen, die nog worden onderzocht. Eerder werden al besmettingen gemeld in China, Thailand, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

4 uur geleden
Peking blaast grote evenementen met Chinees Nieuwjaar af om virus

PEKING (ANP/AFP/RTR) - De Chinese hoofdstad Peking blaast grote evenementen tijdens Chinees Nieuwjaar af vanwege het besmettelijke coronavirus. Dat heeft het stadsbestuur donderdag bekendgemaakt. De feestelijkheden trekken jaarlijks veel toeristen. Het Chinees Nieuwjaar wordt komend weekend gevierd.

5 uur geleden
Noord-Korea voor het eerst bij veiligheidsconferentie in München

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Voor het eerst in de geschiedenis is Noord-Korea dit jaar bij de veiligheidsconferentie in München. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. De conferentie, waar tientallen landen het internationale veiligheidsbeleid bespreken, wordt gehouden van 14 tot en met 16 februari. Noord-Korea stuurt de viceminister van Buitenlandse Zaken, Kim Son-gyong, naar München.

5 uur geleden