Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Madrid versoepelt, elders in Spanje roep om meer beperkingen

Madrid versoepelt, elders in Spanje roep om meer beperkingen

MADRID (ANP/RTR) - De regio Madrid versoepelt de beperkingen die de bevolking zijn opgelegd uit naam van de coronabestrijding. Vanaf vrijdag mogen zes mensen bij elkaar zijn om bijvoorbeeld op een terras elkaar te ontmoeten. Dat is twee meer dan momenteel. De autoriteiten overwegen ook het uitgaansverbod in te laten gaan om middernacht in plaats van 22.00 uur, zoals nu.

De conservatieve president van de regio, Isabel Díaz Ayuso, wil naar eigen zeggen proberen "ondanks de politieke druk onze bars, restaurants en culturele instellingen open te houden". Ze staat onder druk van linkse partijen om juist strengere beperkingen op te leggen omdat er een derde golf van het gevreesde virus zou zijn. In veel regio's worden daarom juist strengere beperkingen bepleit of opgelegd.

Volgens een studie van de Spaanse vereniging van kleine bedrijven verliest deze sector elke week 1,8 miljard euro aan inkomsten als de regering zou besluiten weer een nationale lockdown af te kondigen, zoals in de periode maart tot juni. De horeca, de bouw en de detailhandel zouden weer het zwaarst worden getroffen. Spanje heeft al bijna vier miljoen werklozen, 22 procent meer dan een jaar geleden. Niet meegerekend zijn de ruim 750.000 mensen die in het kader van de coronasteun een verloftoelage krijgen.

Meer uit Buitenland

Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

42 minuten geleden
Ex-premier Johnson omzeilt regering en overhandigt appjes

LONDEN (ANP/DPA) - De Britse ex-premier Boris Johnson heeft besloten zijn appjes over de aanpak van de coronapandemie te overhandigen aan de commissie die het omstreden coronabeleid van zijn voormalige regering onderzoekt. Johnson gaat op die manier de confrontatie aan met de huidige regering van Conservatieven van partijgenoot Rishi Sunak.

47 minuten geleden
Iran laat nog eens drie gevangen Europeanen vrij

BRUSSEL (ANP/RTR/BELGA) - Iran heeft nog eens drie gevangen Europeanen vrijgelaten. Het gaat om twee Oostenrijkers en een Deen. Zij reizen via Oman naar België, zo heeft de Belgische premier Alexander De Croo bekendgemaakt.

2 uur geleden
Ophef in België na bekendmaking namen Reuzegommers

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In België is opnieuw ophef ontstaan rond de fatale ontgroening van Sanda Dia door de studentenvereniging Reuzegom. Namen van meerdere leden gaan rond. Die worden gedeeld door mensen die het niet eens zijn met de straffen in de zaak. Onder andere een populaire youtuber met ruim een half miljoen abonnees deelde persoonlijke gegevens.

3 uur geleden
Levering tanks mogelijk geraakt door besluit Zwitsers parlement

BERN (ANP/DPA) - De levering van Leopard 1-tanks van Nederland, Denemarken en Duitsland aan Oekraïne wordt mogelijk geraakt door een besluit van het Zwitserse parlement, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Defensie. In februari meldde het ministerie dat de samenwerkende landen zeker honderd tanks zullen leveren. Die belofte komt volgens de woordvoerder niet in gevaar. Mogelijk gaat er wel een streep door een levering bovenop het genoemde aantal tanks.

3 uur geleden
NAVO-chef Stoltenberg naar Turkije voor beëdiging Erdogan

BRUSSEL (ANP) - De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg is zaterdag aanwezig bij de beëdiging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij maakt er een tweedaags bezoek van, waarbij ook een gesprek met de president en andere hooggeplaatste functionarissen gepland staat. De NAVO laat nog in het midden of gesproken zal worden over de toetreding van Zweden tot het bondgenootschap, al lijkt dat wel voor de hand te liggen.

4 uur geleden
Zelensky laat schuilkelders nakijken na dood van drie burgers

KYIV (ANP/RTR) - Alle schuilkelders in Oekraïne worden nagekeken om te voorkomen dat opnieuw mensen omkomen doordat ze er niet in kunnen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft daartoe opdracht gegeven, heeft hij bekendgemaakt.

4 uur geleden