Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Madame Tussauds haalt beeld Borsato voorlopig uit collectie

Madame Tussauds haalt beeld Borsato voorlopig uit collectie

AMSTERDAM (ANP) - Madame Tussauds Amsterdam heeft het wassen beeld van Marco Borsato na de uitzending van BOOS donderdagmiddag voorlopig uit de collectie gehaald. Directeur Quinten Luykx bevestigt berichtgeving hierover van Looopings.

"Wij hebben vanwege de maatschappelijke impact besloten het beeld voorlopig niet op te nemen in onze attractie en het onderzoek af te wachten", zegt de directeur van het wassenbeeldenmuseum. "Als er een uitkomst komt, dan trekken wij daar onze conclusie uit en nemen onze verantwoordelijkheid natuurlijk." Luykx wil benadrukken geen rechter te zijn. "Wij kunnen geen conclusies verbinden op dit moment. De rechtszaak moet uitkomst geven."

De uitzending van BOOS gaat over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. Marco Borsato zou als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast.

Ali B

Tegen The Voice-coach Ali B is twee keer aangifte gedaan. Een van die aangiften is wegens verkrachting, zei de aanklaagster in de uitzending. Het beeld van Ali B is al jaren geleden uit de collectie gehaald. "Ik denk inmiddels zo'n vijf of zeven jaar geleden. Wij wisselen onze beelden natuurlijk om de zoveel jaren, naar actualiteit en kwaliteit van het beeld. Ze gaan niet honderd jaar mee om zo maar te zeggen."

Ali B ontkent de aantijgingen. Borsato sprak aantijgingen voor de uitzending al tegen. Op de uitzendiing van BOOS wil hij niet reageren. Tussauds is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen en ontvangt dan ook geen publiek.

Meer uit Binnenland

ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven, werkt mee aan onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.

1 uur geleden
Code geel om onweer op pinkstermaandag, ook dinsdag hevige buien

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het noorden en westen van het land kunnen leiden tot wateroverlast. Volgens het weerinstituut kan er maandag plaatselijk veel regen vallen in korte tijd en kunnen de buien gepaard gaan met hagelstenen tot 1 centimeter groot. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe geldt daarom gedurende een deel van de middag en avond code geel.

4 uur geleden
Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun "liefde". Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen. Het was zijn eerste optreden na zijn diskwalificatie bij het Eurovisie Songfestival in Zweden.

17 uur geleden
Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN (ANP) - Op verschillende plekken hebben blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor gezorgd. Zo werd een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgde volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".

19 uur geleden
Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. "De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal."

22 uur geleden
Buitenlandse militair zwaargewond geraakt bij parachutesprong

DE KOOG (ANP) - Een militair uit het buitenland is zondagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een verkeerd afgelopen parachutesprong op Texel, meldt de Koninklijke Marechaussee. Onbekend is nog uit welk land de militair precies komt en of het hier ging om een oefening of een recreatieve sprong.

23 uur geleden
Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

1 dag geleden