Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Macy's schiet omhoog op Wall Street na publicatie kwartaalcijfers

Macy's schiet omhoog op Wall Street na publicatie kwartaalcijfers

NEW YORK (ANP) - Macy's maakte donderdag een koerssprong van 13,5 procent op de aandelenbeurzen in New York. De keten van warenhuizen, waar ook Bloomingdale's deel van uitmaakt, profiteerde van de terugkeer van klanten naar zijn winkels nu coronalockdownmaatregelen zijn versoepeld.

Macy's boekte het afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht. Ook schroefde het Amerikaanse bedrijf zijn winstverwachting voor het hele jaar op, mede dankzij hoger dan verwachte inkomsten uit de creditcard-activiteiten van het bedrijf.

Ook discountketens Dollar Tree en Dollar General kwamen met beter dan verwachte resultaten en werden beloond met koerswinsten van 19,4 en 16 procent.

Nvidia

Nvidia zakte 5 procent. De chipfabrikant kende een solide eerste kwartaal, maar gaf een tegenvallende verwachting af voor het lopende kwartaal.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,7 procent hoger op 32.351 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3992 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 11.412 punten.

Twitter

Twitter steeg 3,5 procent. Miljardair Elon Musk is van plan om een groter deel van de overnamesom van het socialmediabedrijf voor eigen rekening te nemen. Uit documenten die zijn ingediend bij toezichthouder SEC blijkt dat zijn persoonlijke financiƫle bijdrage voor de Twitter-deal nu 33,5 miljard dollar bedraagt. De topman van elektrische autofabrikant Tesla herhaalde ook zijn toezegging om de overnamedeal van 44 miljard dollar te voltooien.

Apple zakte 2 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat het technologieconcern zijn leveranciers heeft gevraagd om ongeveer 220 miljoen iPhones te assembleren, ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar. Kenners hadden voor dit jaar gerekend op 240 miljoen iPhones. Daarnaast meldde Apple de lonen van werknemers in de VS met minstens 10 procent te verhogen.

VMware

VMware won 0,8 procent. Chip- en softwaremaker Broadcom koopt het cloudbedrijf voor 61 miljard dollar in aandelen en contanten. Aan het begin van de week schoot de koers van VMware al omhoog vanwege berichten over de ophanden zijnde overnamedeal.

De euro was 1,0694 dollar waard, tegen 1,0666 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 111,72 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 115,00 dollar per vat.

Meer uit Financieel

EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie gaat een aantal rookaroma's verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen.

1 uur geleden
Beleggers positief over gestegen bierverkoop Heineken

AMSTERDAM (ANP) - De kwartaalcijfers van Heineken zijn woensdag goed ontvangen aan het Damrak. De bierbrouwer heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een opsteker, want vorig jaar daalden de biervolumes nog. Het aandeel Heineken werd bijna 2 procent hoger gezet. Topman Dolf van den Brink sprak van een "bemoedigende start van 2024".

1 uur geleden
Fouquet officieel topman ASML, twee beeldbepalers vertrekken

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML heeft een nieuwe topman, Christophe Fouquet. Het Veldhovense techbedrijf formaliseerde de benoeming van de Fransman als hoogste leidinggevende op de aandeelhoudersvergadering. Daarmee nam ASML ook afscheid van twee beeldbepalende leiders, Peter Wennink en technologisch topman Martin van den Brink. Onder hun leiding groeide ASML uit tot het waardevolste technologiebedrijf van Europa.

1 uur geleden
Aanvechter megabonus Musk wil niet dat zaak in Texas verdergaat

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De aandeelhouder van Tesla die met succes het beloningspakket van 56 miljard dollar van topman Elon Musk heeft aangevochten, laat opnieuw van zich horen. Hij vraagt de rechtbank in Delaware om een bevel dat Musk verbiedt de zaak opnieuw in Texas te procederen.

1 uur geleden
Rookworstmakers zoeken alternatieven bij verbod op rookaroma's

DEN HAAG (ANP) - Producenten van rookworsten en andere etenswaren moeten mogelijk op zoek naar andere manieren van produceren om de rooksmaak te houden. Lidstaten van de Europese Unie stemmen woensdag namelijk over een verbod op rookaroma's om gezondheidsrisico's die de aroma's zouden veroorzaken.

1 uur geleden
Tesla grote winnaar op Wall Street ondanks zwakke cijfers

NEW YORK (ANP) - Tesla was woensdag de grote winnaar op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's heeft het slechtste kwartaal in jaren achter de rug, waarin de omzet daalde en de nettowinst ruimschoots halveerde. Tesla kampt met een felle concurrentie in China. Ook staat de vraag naar elektrische auto's wereldwijd onder druk omdat veel overheden hun subsidieregelingen voor deze wagens afbouwen.

3 uur geleden
ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

VELDHOVEN (ANP) - ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Beleggersvereniging VEB vroeg of de chipmachinemaker voldoende ruimte heeft om in Noord-Brabant te groeien en of er een plan B is.

3 uur geleden