Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Macron: volledige steun voor maatregelen ECB tegen coronacrisis

Macron: volledige steun voor maatregelen ECB tegen coronacrisis

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron staat volledig achter de nieuwe maatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) neemt om de economische schade door de coronacrisis te verzachten. De ECB kwam woensdagavond laat na noodoverleg met een nieuw opkoopprogramma voor obligaties ter waarde van 750 miljard euro.

"Volledige steun voor de uitzonderlijke maatregelen door de ECB", schreef Macron op Twitter. "Het is nu aan ons, de Europese staten, om een stap naar voren te doen via fiscale interventies en grotere financiële solidariteit in het hart van de eurozone te tonen."

Door de ingreep van de ECB wordt nog meer geld in het financiële systeem gepompt om zo de economie te stimuleren. De centrale bank kwam vorige week ook al met een pakket steunmaatregelen tegen de coronacrisis naar buiten. De rente bleef toen en wordt ook nu weer ongemoeid gelaten. ECB-president Christine Lagarde verklaarde dat er bij de ECB "geen limiet" is als het gaat om de toewijding aan de euro.

Vastberaden

De Duitse minister van Economische Zaken Peter Altmaier zei dat de nieuwe stappen van de ECB moeten laten zien dat Europa er alles aan doet om de coronacrisis te bestrijden. "Ik hoop dat deze maatregelen duidelijk maken aan de financiële markten dat Europa zijn belangen zal beschermen en vastberaden is de crisis te boven te komen", aldus Altmaier op de Duitse radio.

Ook de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire en de Italiaanse premier Guiseppe Conte reageerden positief op de extra maatregelen van de ECB. Le Maire zei dat alle Europese lidstaten zaten te wachten op de nieuwe steunmaatregelen van de centrale bank.

Meer uit Financieel

Chipbedrijf Besi grote verliezer op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chiptoeleverancier Besi is woensdag onderaan geëindigd in de AEX, de belangrijkste graadmeter van de aandelenbeurs in Amsterdam. Beleggers reageerden overwegend teleurgesteld op de strategische update die het bedrijf gaf. De algehele stemming op de handelsvloeren was terughoudend, na nieuwe cijfers over de Chinese export en een onverwachte renteverhoging door de centrale bank van Canada.

38 minuten geleden
Topman: Air France-KLM neemt gezondheid planeet erg serieus

PARIJS (ANP) - De topman van Air France-KLM, Ben Smith, benadrukte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat de luchtvaartgroep de gezondheid van de planeet erg serieus neemt. Daarmee gaf hij antwoord op vragen over de verduurzamingsplannen van Air France-KLM, waar verschillende aandeelhouders vraagtekens bij zetten.

1 uur geleden
Europese Commissie doet inval bij kunstgrasbedrijf TenCate

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij kunstgrasproducent TenCate Grass uit Nijverdal. Dat laat topman Michael Vogel van het bedrijf weten aan het ANP. Het onaangekondigde bezoek maakt deel uit van een breder onderzoek naar mogelijke kartelvorming door producenten van kunstgras voor sportvelden. Daarvoor zijn in verscheidene lidstaten van de Europese Unie invallen gedaan.

2 uur geleden
Hackers maken data personeel British Airways, BBC en Boots buit

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Een Russische hackersgroep heeft gegevens buitgemaakt van personeel van onder meer luchtvaartmaatschappij British Airways, omroep BBC en drogisterijketen Boots. De getroffen bedrijven hebben van hackersgroep Clop een week de tijd gekregen om te onderhandelen over losgeld. Is er dan nog niet betaald, dan zal de hackersgroep de gestolen gegevens publiceren.

2 uur geleden
Netflix stijgt op afwachtend Wall Street na positief rapport

NEW YORK (ANP) - Netflix behoorde woensdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Analisten van de Amerikaanse bank Wells Fargo kwamen met een positief rapport over de streamingdienst, waarin het koersdoel van het aandeel werd opgeschroefd tot 500 dollar. Dat is het hoogste koersdoel voor Netflix onder de Wall Street-analisten. Ook de kenners van JPMorgan verhoogden hun koersdoel voor het aandeel Netflix, dat 2,4 procent steeg.

2 uur geleden
Topman IEA: economie China belangrijkste factor voor olieprijs

PARIJS (ANP) - Oliekartel OPEC+ probeert met productieverlagingen de olieprijzen te stuwen, maar de economie van China is de belangrijkste factor voor de ontwikkelingen op de oliemarkt. Dat zei directeur Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) tegen persbureau Bloomberg. China is namelijk 's werelds grootste olie-importeur en de vraag uit dat land heeft grote invloed op de oliemarkt.

3 uur geleden
Privacytoezichthouder bezorgd om ChatGPT, vraagt opheldering

DEN HAAG (ANP) - De makers van chatbot ChatGPT moeten duidelijkheid geven over de manier waarop de technologie is ontwikkeld. De Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder voor privacy, maakt zich zorgen en wil daarom opheldering van ontwikkelaar OpenAI. De waakhond "wil onder meer weten hoe OpenAI omgaat met persoonsgegevens bij het trainen van het onderliggende systeem".

4 uur geleden