Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Macron onthult stimuleringsplan van 100 miljard euro

Macron onthult stimuleringsplan van 100 miljard euro

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn stimuleringsplan met een omvang van 100 miljard euro voor de economie van Frankrijk onthuld, met een omvang van 100 miljard euro. Het plan omvat bijvoorbeeld loonsubsidies, belastingverlagingen voor bedrijven en financiering voor milieuprojecten en groene technologie.

Het geld is vooral bedoeld om de economie op de langere termijn te stimuleren en ook verder te helpen om uit de coronacrisis te komen. Macron hoopt de economie te transformeren en de werkloosheid terug te dringen met deze plannen in aanloop naar de presidentsverkiezingen in april 2022.

Er wordt onder meer geïnvesteerd in het omscholen van mensen die werkloos zijn en bonussen voor bedrijven als zij jonge mensen in dienst nemen. Daarnaast worden middelen vrijgemaakt voor schonere vormen van transport, met name op het spoor, en renovaties om gebouwen meer energie-efficiënt te maken. Ook wordt bijvoorbeeld geld uitgetrokken voor energieprojecten met waterstof.

De Franse regering denkt dat door het stimuleringsplan de economie in 2022 weer op het niveau van 2019 zal zijn. Dit jaar zal naar verwachting sprake zijn van een krimp met circa 11 procent vanwege het coronavirus en de strenge lockdownmaatregelen tegen de uitbraak.

Meer uit Buitenland

Republikein dient motie in voor afzetten Huis-voorzitter McCarthy

WASHINGTON (ANP) - De Republikeinse vertegenwoordiger Matt Gaetz heeft maandagavond een motie ingediend om zijn partijgenoot Kevin McCarthy uit het voorzitterschap van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden te verwijderen. Dat melden diverse Amerikaanse media. Volgens de regels van het orgaan dient er binnen twee dagen over de motie te worden gestemd.

1 uur geleden
Slowakije kwaad om Russische uitspraken rond verkiezingen

BRATISVLAVA (ANP/AFP) - Slowakije heeft kwaad gereageerd op uitspraken van de directeur van de Russische buitenlandse inlichtingendienst. Hij zei vlak voor de Slowaakse verkiezingen dat de liberale partij PS werd aangestuurd door de Verenigde Staten. De Slowaakse regering beschuldigt Rusland ervan zich met de verkiezingen te bemoeien.

6 uur geleden
Republikein komt met motie voor afzetten Huis-voorzitter McCarthy

WASHINGTON (ANP/RTR) - De positie van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy lijkt te wankelen. Zijn Republikeinse partijgenoot Matt Gaetz zegt deze week met een motie te komen om McCarthy af te zetten. Gaetz is een van de hardliners binnen de Republikeinse Partij die ontevreden zijn over de deal die McCarthy zaterdag sloot met de Democraten om een shutdown te voorkomen.

7 uur geleden
Oud-topman Abercrombie & Fitch beschuldigd van seksuele uitbuiting

LONDEN (ANP) - Mike Jeffries, voormalig topman van modemerk Abercrombie & Fitch, wordt in het BBC-programma Panorama beschuldigd van het seksueel uitbuiten van mannen. Er zou een uitgebreid netwerk zijn om jonge mannen te regelen voor events met de Amerikaan Jeffries en zijn Britse partner Matthew Smith. Acht mannen zeggen tegen de BBC bij dat soort bijeenkomsten te zijn geweest en sommigen van hen zouden zijn misbruikt.

8 uur geleden
Pristina: Servië van plan noorden van Kosovo te annexeren

PRISTINA (ANP/AFP) - De Kosovaarse premier Albin Kurti beschuldigt Servië ervan het noorden van Kosovo te willen annexeren. Eind september kwam een Kosovaarse politieagent om het leven in een vuurgevecht met dertig etnisch Servische mannen, van wie er drie werden gedood. Volgens Kurti hoorde dat bij het plan om een deel van Kosovo te annexeren.

8 uur geleden
Vaccinmaker BioNTech prijst 'passie en toewijding' Nobelwinnaars

BERLIJN (ANP) - De Duitse farmaceut BioNTech, ontwikkelaar van het meest toegediende vaccin tegen het coronavirus, feliciteert de wetenschappers die maandag de Nobelprijs voor de Geneeskunde hebben gewonnen voor het ontwikkelen van de techniek achter het vaccin. De Hongaarse Katalin Karikó en de Amerikaan Drew Weissman krijgen de belangrijkste wetenschapsprijs voor hun cruciale bijdragen aan mRNA-vaccins.

12 uur geleden
Elon Musk en Kyiv verwikkeld in meme-ruzie

KYIV (ANP/RTR) - Elon Musk en de voorzitter van het Oekraïense parlement zijn maandag in een korte X-ruzie verwikkeld geraakt. Op het platform, dat voorheen Twitter heette, maakte Musk met een meme de Oekraïense president Volodymyr Zelensky belachelijk. Zelensky zou het niet kunnen laten om continu te vragen om meer miljarden euro's steun aan Oekraïne.

12 uur geleden