Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Macron 'erg geschrokken' door politiegeweld tegen zwarte man

Macron 'erg geschrokken' door politiegeweld tegen zwarte man

PARIJS (ANP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron is "erg geschrokken" van de beelden waarop de politie in Parijs een zwarte man mishandelt. De Franse zender BFMTV citeert uit een reactie van het Elysée, want Macron heeft zich nog niet publiekelijk uitgesproken over de beelden.

De Franse nieuwssite Loopsider publiceerde donderdag een video van de mishandeling in de muziekstudio in Parijs. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe verscheidene politieagenten de muziekproducent minutenlang slaan. De man zegt ook racistisch bejegend te zijn.

Het incident vond plaats op 21 november. Enkele agenten zijn geschorst na het opduiken van de beelden. De Franse autoriteiten zullen het incident verder onderzoeken. De Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin vertelde donderdag aan France 2 dat als de aantijgingen bevestigd worden, de agenten zullen worden bestraft.

Het slachtoffer vertelde tegen Franse media dat de mishandeling plaatsvond nadat hij zonder mondkapje op straat had rondgelopen, wat volgens Franse coronaregels verboden is. Toen hij een politieauto zag, ging hij zijn muziekstudio in om te voorkomen dat hij een boete zou krijgen. De politie is hem toen gevolgd en begon hem fysiek aan te vallen en racistisch te bejegenen.

Meer uit Buitenland

Agenten gewond na zelfmoordaanslag in Ankara

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - Volgens het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een persoon zichzelf opgeblazen op een paar honderd meter van de ingang van het Turkse parlement in Ankara. Een tweede persoon kon worden "geneutraliseerd" voordat hij schade kon aanrichten. Het ministerie spreekt van een "terroristische aanslag".

46 minuten geleden
Drie graanschepen vertrokken uit Oekraïne, ondanks aanvallen

ODESA (ANP/AFP/RTR) - Er zijn zondagochtend opnieuw drie graanschepen vertrokken uit Oekraïense havens nabij Odesa aan de Zwarte Zee. Dat blijkt uit informatie van MarineTraffic, dat het wereldwijde scheepvaartverkeer monitort.

1 uur geleden
Explosie en geweerschoten bij Turks parlement

ANKARA (ANP/AFP) - Vlakbij het Turkse parlement, in de hoofdstad Ankara, zijn een zware explosie en geweerschoten waargenomen. Het parlement zou later op de dag na een reces opnieuw openen. Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken laat in een eerste reactie weten dat het zou gaan om "een terroristische aanslag".

1 uur geleden
Partij die wil breken met Kyiv wint Slowaakse verkiezingen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De populistische partij Smer-SD heeft de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij van voormalig premier Robert Fico op 23,3 procent.

2 uur geleden
Dierenarts in Duitsland wordt verpletterd door koe en sterft

RAISTING (ANP/DPA) - Een 67-jarige dierenarts is zaterdagmiddag in Duitsland omgekomen door een arbeidsongeval met een koe. De man werd door het dier verpletterd in een stal in Raisting, een klein plaatsje in de Duitse deelstaat Beieren.

9 uur geleden
Populistische Smer-SD wint verkiezingen Slowakije

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De populistische Smer-SD heeft de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij van voormalig premier Robert Fico op 23,3 procent. De liberale partij Progressief Slowakije (PS), die zaterdag in meerdere exitpolls nog werd aangewezen als winnaar, staat op 17 procent en HLAS is goed voor ongeveer 15 procent.

11 uur geleden
Amerikaans Huis neemt voorstel McCarthy aan en voorkomt shutdown

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag ingestemd met een voorstel van de Republikein Kevin McCarthy voor een noodfinanciering. De dreigende shutdown van de overheid is daarmee voorlopig van de baan. De overbruggingsperiode is 45 dagen.

13 uur geleden