Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Macron begint aan solidariteitsbezoek in Israël

Macron begint aan solidariteitsbezoek in Israël

JERUZALEM (ANP/DPA/RTR/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron is dinsdag begonnen aan zijn eerste bezoek aan Israël sinds het oplaaien van het conflict met Hamas. Hij heeft er opnieuw de Franse steun aan Israël uitgesproken en opgeroepen tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas. Onder de gijzelaars zijn Fransen.

"Wat is gebeurd, zal nooit worden vergeten", zei Macron tijdens een ontmoeting met zijn Israëlische ambtgenoot Isaac Herzog in Jeruzalem. "Ik ben hier om onze solidariteit te tonen". Macron ontmoet ook nog onder anderen premier Benjamin Netanyahu. Hij gaat volgens de Palestijnse Autoriteit ook naar Ramallah op de Westelijke Jordaanoever voor een overleg met de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

De Franse president zal naar verwachting oproepen tot een "humanitaire wapenstilstand" om hulp aan de Gazastrook mogelijk te maken. Israël werd op 7 oktober aangevallen door Hamas en voert sindsdien massaal bombardementen uit op de Gazastrook, die onder controle staat van de militante groepering. In Israël staat het dodental op ruim 1400 en in de Gazastrook zijn meer dan 5000 doden gemeld.

Door de oorlog tussen Israël en Hamas zijn voor zover bekend dertig Fransen omgekomen. Negen anderen worden nog vermist. Van een deel van de vermisten is bevestigd dat ze zijn gegijzeld door Hamas.

Meer uit Buitenland

Fox News wil op 17 september debat tussen Harris en Trump

WASHINGTON (ANP) - Fox News heeft Kamala Harris en Donald Trump uitgenodigd voor een debat op dinsdag 17 september. Dat maakte de Amerikaanse zender bekend.

57 minuten geleden
Trump-schutter zocht info over moordaanslag op Kennedy

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De man die probeerde voormalig president Donald Trump te vermoorden, deed online onderzoek naar hoe Lee Harvey Oswald in 1963 voormalig president John F. Kennedy doodschoot. Dat zei directeur Chris Wray van de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI tegen parlementariërs.

2 uur geleden
Inside Out 2 passeert Frozen 2 als succesvolste animatiefilm

LOS ANGELES (ANP) - Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

2 uur geleden
Moskou laat Europaplein verdwijnen in conflict om Oekraïne

MOSKOU (ANP/DPA/BELGA) - Het Europaplein in de Russische hoofdstad Moskou is verdwenen. Het plein is herdoopt tot Eurasiaplein, mogelijk als gevolg van het groeiende conflict met de Europese Unie over de Russische invasie in Oekraïne.

4 uur geleden
Evacuaties in Zuid-Europa door extreem weer en bosbranden

BARI (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het zuiden van Europa wordt geteisterd door extreem weer en bosbranden. In de Zuid-Italiaanse regio Apulië moesten woensdag zo'n duizend toeristen worden geëvacueerd om een bosbrand die daar woedt.

4 uur geleden
VN: strijd tegen honger moeilijk door oorlog, economie en klimaat

RIO DE JANEIRO (ANP/AFP) - De strijd tegen wereldhonger wordt bemoeilijkt door conflicten, economische onrust en extreem weer, stelt een aantal organisaties van de Verenigde Naties in een gezamenlijk rapport. Het VN-doel om in 2030 honger de wereld uit te hebben, raakt steeds verder uit zicht.

6 uur geleden
Iran ontbiedt Duitse ambassadeur na sluiting islamitisch centrum

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran heeft de Duitse ambassadeur in het land ontboden na de sluiting van een islamitisch centrum in Hamburg. De organisatie en vijf suborganisaties zijn woensdag door Duitsland verboden in verband met extremisme.

6 uur geleden