Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maatschappijen krijgen ongelijk bij klacht over tarieven Schiphol

Maatschappijen krijgen ongelijk bij klacht over tarieven Schiphol

DEN HAAG (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen die hebben geklaagd over hogere tarieven op Schiphol hebben opnieuw ongelijk gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder oordeelt dat de prijzen die de luchthaven rekent "niet onredelijk" zijn.

De vergoeding die luchtvaartmaatschappijen betalen om op Schiphol te vliegen, gaat deze jaren stapsgewijs met tientallen procenten omhoog. Maar luchtvaartmaatschappijen klaagden dat die hogere prijzen onterecht waren, waarbij ze onder andere wezen op de lange wachtrijen van reizigers voor de beveiligingscontrole als gevolg van personeelstekorten.

De ACM keek na die klachten naar de maatregelen die Schiphol heeft genomen om die problemen op te lossen. De luchthaven zelf denkt met de werving van nieuw personeel dit jaar wel klaar te zijn voor de drukte tijdens het hoogseizoen in het voorjaar en de zomer. "Op basis hiervan heeft de ACM geoordeeld dat de aangepaste tarieven van Schiphol niet onredelijk zijn."

Coronacrisis

Vorig jaar wees de ACM ook al een klacht over de fikse tariefsverhoging af. Daartegen gingen luchtvaartmaatschappijen in beroep en de rechter moet zich daar nog over uitspreken. Maar in de tussentijd paste Schiphol ook de tarieven aan en daar ging de nieuwe klacht over.

Schiphol verdedigde de hogere tarieven door te wijzen op de gigantische verliezen voor de luchthaven als gevolg van de coronacrisis. Ook luchtvaartmaatschappijen zouden mee moeten betalen aan het dichten van gaten in de begroting, vond het bestuur van het vliegveld. Schiphol zelf bracht ook veel offers door diep te snijden in de kosten, voerde de luchthaven daarbij aan.

De havengelden die luchtvaartmaatschappijen betalen op Schiphol zijn gereguleerd. Dat betekent dat de ACM controleert of ze redelijk zijn en het vliegveld er niet te veel aan verdient.

Meer uit Financieel

Massaclaim van 3 miljard tegen Staat om Schiphol 'in aantocht'

SCHIPHOL (ANP) - Een groep omwonenden en belangenorganisaties bereidt een massaclaim van 3 miljard euro voor tegen de Staat over Schiphol. Aanleiding voor de claim is de uitspraak van de rechtbank in Den Haag vorige maand. Volgens de rechter heeft de Staat lange tijd inbreuk gemaakt op de mensenrechten van omwonenden door niet genoeg rekening te houden met hun gezondheid.

22 minuten geleden
Arbeidsinspectie: boetes illegaal werken schrikken niet genoeg af

DEN HAAG (ANP) - De boetes die werkgevers krijgen als ze werknemers uit het buitenland illegaal laten werken, zijn niet meer afschrikwekkend genoeg. Dit meldt de Arbeidsinspectie na onderzoek onder 24 bedrijven die de wet hebben overtreden. Vaak zijn de financiële voordelen volgens de inspectie zo groot dat een boete minder kost dan het betalen van cao-lonen en werkgeverslasten.

55 minuten geleden
Noodlijdend IT-bedrijf Atos wil meer geld voor reddingsplan

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft meer geld nodig voor zijn reddingsplan. Het bedrijf, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, heeft nu 1,7 miljard euro nodig om zijn activiteiten te kunnen voortzetten. Eerder ging het nog uit van 1,2 miljard euro.

1 uur geleden
Energiebedrijf HEM stopt met telefonische klantenwerving

DEN HAAG (ANP) - Energieleverancier Hollandse Energie Maatschappij (HEM) gaat stoppen met het telefonisch werven van klanten, na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om een toezegging van minstens drie jaar. Ook gaat de energieleverancier geld aan sommige klanten terugbetalen, omdat een deel te veel heeft betaald voor gas en elektriciteit.

2 uur geleden
Elon Musk doorbreekt barrières voor zelfrijdende Tesla's in China

BEIJING (ANP/RTR) - Een verrassingsbezoek van Tesla-topman Elon Musk aan China heeft enkele cruciale obstakels uit de weg geruimd voor de introductie van zijn software voor zelfrijdende auto's in het land. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's gaat samenwerken met het Chinese techbedrijf Baidu om kaart- en navigatiefuncties te implementeren in zijn auto's, zeggen betrokken bronnen.

2 uur geleden
Philips stijgt 33 procent op beurs na schikking slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips werd maandag flink meer waard op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden positief op de schikking van omgerekend zo'n 1 miljard euro die het zorgtechnologieconcern heeft getroffen in verband met de slaapapneu-affaire. Het geld is bedoeld voor Amerikaanse patiënten die zeggen letselschade te hebben opgelopen door Philips' apparaten tegen slaapapneu.

2 uur geleden
Topman: Philips laat grootste rechtszaken in affaire achter zich

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Met de schikking van claims over gezondheidsschade door Philips' slaapapneu-apparaten laat het zorgtechnologieconcern de grootste rechtszaken in de affaire achter zich. Dat heeft topman Roy Jakobs gezegd. Het geeft Philips volgens hem de mogelijkheid om zich weer meer op de daadwerkelijke bedrijfsvoering te richten, waaronder investeringen in kunstmatige intelligentie (AI) voor het verbeteren van zorg.

3 uur geleden