Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maatregelen rond jaarwisseling verwacht in Noordrijn-Westfalen

Maatregelen rond jaarwisseling verwacht in Noordrijn-Westfalen

DÜSSELDORF (ANP) - Premier Hendrik Wüst van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft contactbeperkende maatregelen in het vooruitzicht gesteld voor de jaarwisseling. Hij zei tegen de Duitse zender ARD dat een normale oudejaarsavond niet mogelijk is vanwege de omikronvariant van het coronavirus. Wat de maatregelen precies worden, heeft Wüst niet bekendgemaakt, maar grote feesten zijn uitgesloten.

Ook in de aan Nederland grenzende deelstaat breidt het aantal gevallen van de omikronvariant zich snel uit, zegt Wüst. Feesten met oud en nieuw zouden de verspreiding versnellen, doordat er dan veel mensen bij elkaar zijn.

De premier acht het niet nodig om met kerst extra maatregelen in te voeren. Volgens Wüst heeft kerst vorig jaar namelijk niet voor een snellere verspreiding van het coronavirus gezorgd.

Overleg

De premiers van de Duitse deelstaten overleggen dinsdag met bondskanselier Olaf Scholz over mogelijke strengere maatregelen tegen het virus. Veel genoemde maatregelen zijn het beperken van het aantal mensen dat bijeen mag komen en het sluiten van nachtclubs. Ook willen de leiders zorgen dat meer mensen worden ingeënt tegen het virus. Een strenge lockdown zoals in Nederland lijkt voorlopig uitgesloten in Duitsland.

Vooruitlopend op het overleg zei Wüst maandag op Twitter dat het voor de Duitse burgers helder moet worden wat ze de komende weken kunnen verwachten. "De politiek moet de burgers eerlijk zeggen dat er ook volgend jaar nog maatregelen nodig zijn."

Meer uit Buitenland

Burgemeester Kyiv: explosies in centrum, inwoners moeten schuilen

KYIV (ANP/RTR/AFP) - De burgemeester van Kyiv, Vitali Klitsjko, meldt maandagochtend dat in het centrum explosies zijn gehoord. Hij roept inwoners op te schuilen. Het komt bijna niet voor dat het centrale deel van de Oekraïense hoofdstad overdag wordt aangevallen.

55 minuten geleden
President Oeganda stemt in met omstreden antihomowetgeving

KAMPALA (ANP/RTR) - De Oegandese president Yoweri Museveni heeft een gewijzigde versie van de omstreden antihomowetgeving goedgekeurd, meldt de voorzitter van het parlement. De wet is wereldwijd een van de strengste tegen de lhbti'ers en is bekritiseerd door onder meer westerse regeringen, internationale bedrijven en mensenrechtenorganisaties.

1 uur geleden
Doden na kapseizen toeristenboot in Italië

LISANZA (ANP/AFP/DPA) - Vier mensen zijn omgekomen na het kapseizen van hun boot op Lago Maggiore in Italië, melden Italiaanse media maandag. De twintig andere opvarenden konden na het incident van zondag zelf naar de wal zwemmen of zijn gered door de kustwacht.

3 uur geleden
Japanse minister beveelt vernietiging van Noord-Koreaanse raket

TOKIO (ANP) - De Japanse minister van Defensie heeft zijn leger de opdracht gegeven elke Noord-Koreaanse raket die Japans grondgebied binnenkomt of afkoerst op het land te vernietigen. Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Pyongyang maandag dat Noord-Korea in de komende twee weken een "satelliet" zal lanceren.

5 uur geleden
Westerse luchtmachten houden Arctic Challenge-oefening

TIKKAKOSKI (ANP) - Finland, Noorwegen en Zweden houden de tweejaarlijkse Arctic Challenge Exercise (ACE), een internationale oefening van de luchtmacht. Dit jaar doen veertien landen mee, waaronder Nederland. De oefening wordt dit keer georganiseerd door Finland en loopt van 29 mei tot 9 juni.

6 uur geleden
Erdogan roept op tot eenheid, haalt uit naar Kilicdaroglu

ANKARA (ANP) - De herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Turken opgeroepen "in eenheid en solidariteit" samen te komen. Dat deed hij in de nacht van zondag op maandag tijdens een speech voor duizenden aanhangers in Ankara. "Dit vragen we met heel ons hart", voegde Erdogan aan zijn oproep toe.

10 uur geleden
Spaanse sociaaldemocraten verliezen in regionale verkiezingen

MADRID (ANP/AFP/DPA) - De sociaaldemocraten (PSOE) van premier Pedro Sánchez hebben flink verloren in de regionale en gemeenteraadsverkiezingen die zondag in Spanje werden gehouden. Met ongeveer 90 procent van de stemmen geteld gaat de voorkeur van meer dan de helft van het electoraat naar de grootste oppositiepartij, de rechtse Volkspartij van Alberto Núñez Feijóo.

12 uur geleden