Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maatregelen harde lockdown gaan in om 05.00 uur

Maatregelen harde lockdown gaan in om 05.00 uur

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zondag 05.00 uur gelden nieuwe, strengere maatregelen tegen het coronavirus. Deze werden zaterdag in een ingelaste persconferentie aangekondigd door demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge wegens de snelle opmars van de omikronvariant van corona.

De maatregelen komen er op neer dat alles wat als essentieel is aangemerkt openblijft, terwijl niet-essentiële winkels en andere gelegenheden dichtgaan. Dat betekent onder meer dat bijvoorbeeld supermarkten openblijven, maar dat andere winkels de deuren sluiten. Horeca, dierenparken, pretparken en binnensportaccommodaties gaan dicht, maar onder meer dierenwinkels, apotheken en opticiens blijven open. Ook alle niet-medisch contactberoepen , zoals kappers en schoonheidsspecialisten, zijn dicht. Deze harde lockdown geldt zeker tot en met 14 januari.

Verder zijn het onderwijs en de buitenschoolse opvang fysiek gesloten tot en met in elk geval 9 januari, het uitgangspunt is dat het onderwijs na de kerstvakantie weer open kan. Hierover neemt het kabinet uiterlijk 3 januari een beslissing.

Binnensportlocaties zijn dicht, uitgezonderd voor zwemlessen. Buitensportlocaties zijn open voor alle leeftijden tussen 05.00 uur en 17.00 uur, voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal twee personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.

Thuis mogen er maximaal twee gasten vanaf 13 jaar worden ontvangen per dag, maar op kerstavond, op eerste en tweede kerstdag en tijdens de jaarwisseling vier. Buiten geldt een groepsmaximum van twee personen vanaf 13 jaar, maar op kerstavond, eerste en tweede kerstdag en tijdens de jaarwisseling geldt maximaal vier.

Meer uit Binnenland

Weer hoogst mogelijke celstraf geëist tegen Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw zestien jaar cel geëist. Een hogere straf is voor de feiten waarvan hij is verdacht niet mogelijk.

2 uur geleden
Cordaid opent Giro 667 voor slachtoffers damdoorbraak Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Cordaid heeft vrijdag het gironummer 667 geopend om geld in te zamelen voor slachtoffers van de damdoorbraak in Oekraïne. In het zuiden van het land is dinsdag de Kachovka-dam in de rivier Dnipro doorgebroken waardoor er duizenden mensen zijn geëvacueerd. Ook zijn er meerdere doden.

3 uur geleden
Limburgse Arcen noteert eerste lokale tropische dag van het jaar

HOUTEN (ANP) - Voor het eerst dit jaar is de temperatuur ergens in Nederland boven de 30 graden uitgekomen. In het Limburgse Arcen ging het kwik om 15.30 uur naar 30,5 graden. Daarmee is sprake van de eerste lokale tropische dag, meldt Weeronline.

4 uur geleden
Hoogste alarmfase risico natuurbrand nu ook in Noord-Nederland

GRONINGEN (ANP) - De hoogste alarmfase voor het risico op een natuurbrand geldt vanaf dit weekeinde ook voor Groningen, Drenthe en Friesland. Tot nu toe was het in de drie noordelijke provincies nog nat genoeg, maar de brandweer constateert dat het steeds droger wordt en dat het bovendien flink waait, waardoor extra alertheid nodig is. De hoogste alarmfase gold al sinds het midden van de week voor de rest van Nederland.

6 uur geleden
Tankstations eind deze maand 'bomvol' door accijnsverhoging

HOOGEVEEN (ANP) - Pomphouders rekenen op grote drukte de laatste dagen van deze maand. Dan zijn de laatste kansen om te tanken tegen de huidige tarieven, voordat op 1 juli de accijns op benzine en diesel weer omhooggaat. Tankstations zorgen volgens Belangenvereniging Tankstations (BETA) dat de brandstofpompen "bom- en bomvol" zitten om de koopjesjagers aan te kunnen.

7 uur geleden
Eerste officiële zomerse dag van het jaar een feit

HOUTEN (ANP) - De eerste officiële zomerse dag van dit jaar is een feit. De temperatuur in De Bilt steeg om 12.20 uur naar 25,5 graden en daarmee is sprake van een officiële zomerse dag. Deze eeuw gebeurde dat volgens Weeronline niet eerder zo laat in het jaar.

8 uur geleden
Organisaties bezorgd om mensenrechten bij Europese asieldeal

DEN HAAG (ANP) - Vluchtelingen- en mensenrechtenorganisaties zijn blij dat EU-landen afspraken hebben gemaakt over het nieuwe asielbeleid, maar vrezen dat veel asielzoekers alsnog onder slechte omstandigheden blijven zitten in vluchtelingenkampen in bijvoorbeeld Griekenland. In het asielbeleid moeten lidstaten verplicht een aantal asielzoekers overnemen of die plicht afkopen. Amnesty International vermoedt dat rijke landen kiezen voor afkopen en asielzoekers aan de Europese grens "in een benarde situatie blijven zitten".

8 uur geleden