Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maandverwachting december: wit winterweer ver te zoeken

Maandverwachting december: wit winterweer ver te zoeken

HOUTEN (ANP) - De hoop op een witte kerst kan waarschijnlijk ook dit jaar weer in de ijskast worden gezet. December wordt naar verwachting namelijk een zachte maand. Volgens Weeronline komt de temperatuur geregeld in de dubbele cijfers uit en is er slechts een kleine kans op (natte) sneeuw.

De wind zit regelmatig in de zuid- of westhoek en dat houdt in dat zachte lucht vanaf de oceaan naar ons land wordt geblazen. Bij een zuidenwind kan het in Zuid-Nederland zelfs een paar keer meer dan 15 graden en zonnig worden. Toch zijn sombere dagen met veel bewolking komende maand in de meerderheid. De temperatuur komt daarbij wel regelmatig in de dubbele cijfers en door de bewolking blijft het ook 's nachts nog zacht. Als het goed opklaart, kan het tijdens rustige nachten flink afkoelen en is er ook kans op vorst, maar die nachten zijn wel duidelijk in de minderheid.

Op dagen waarop een noordwestenwind waait kan het in december wel een keer kouder worden. Hierbij zijn ook winterse buien met hagel en (natte) sneeuw mogelijk, maar een groot deel van de tijd valt neerslag gewoon in de vorm van regen. De kans op een witte kerst is erg klein, maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat die enkele sneeuwdag in december precies rond de 25e komt.

Temperatuur

De gemiddelde temperatuur in december komt naar verwachting uit op 5 à 6 graden tegenover 3,7 graden normaal. Het gaat om het gemiddelde van dag en nacht samen. De maximumtemperatuur komt in december normaal gesproken tussen de 4 en 7 graden uit. In de nacht zijn temperaturen rond of iets boven het vriespunt gebruikelijk. In december 2020 zitten we daar zowel overdag als 's nachts vaak een paar graden boven.

Ook de rest van de winter ziet er overigens weinig hoopvol uit voor liefhebbers van koud winterweer. Januari en februari zullen naar verwachting namelijk nog zachter dan december verlopen. Daarbij is het dan ook nog eens natter dan normaal. Wat dat betreft zal deze winter waarschijnlijk vergelijkbaar worden met die van de afgelopen jaren.

Meer uit Binnenland

Omtzigt zwijgt nog over voorwaarden voor onderhandelingen met PVV

DEN HAAG (ANP) - NSC-partijleider Pieter Omtzigt houdt nog steeds de kaarten tegen de borst over de voorwaarden waaronder hij met partijen zoals de PVV wil gaan onderhandelen over een nieuw kabinet. Na een gesprek met VVD-leider Dilan Yeşilgöz en verkenner Ronald Plasterk herhaalde hij dat het handelen naar de grondwet voor zijn partij "voorwaardelijk" is.

6 minuten geleden
Rederij en watertaxi nemen aanbevelingen Onderzoeksraad ter harte

DEN HAAG (ANP) - Rederij Doeksen en Watertaxi De Bazuin zeggen het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) naar aanleiding van het dodelijke ongeluk tussen twee schepen in oktober vorig jaar "ter harte" te nemen. Bij de aanvaring tussen de snelboot Tiger van Doeksen en watertaxi De Stormloper kwamen drie mannen en een jongen van 12 om het leven. Het lichaam van de jongen werd nooit gevonden.

20 minuten geleden
Groningse commissaris: woede over beschamende crisis Ter Apel

GRONINGEN (ANP) - Groningse bestuurders zijn "hartstikke kwaad en gefrustreerd" over het onrecht dat mensen die bescherming zoeken wordt aangedaan in Ter Apel. Een geëmotioneerde commissaris van de Koning René Paas zei dat in een emotionele rondvraag in de Provinciale Staten van Groningen.

25 minuten geleden
Ontvoerde Haagse man gevonden in België, ontsnapt uit woning

DEN HAAG (ANP) - De 27-jarige man uit Den Haag die sinds 26 november was vermist, is woensdag in België ontsnapt uit een woning aan zijn ontvoerders. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, meldt de politie.

37 minuten geleden
Flevoland: Almere kan alsnog genoeg statushouders opvangen

LELYSTAD (ANP) - De gemeente Almere kan naar verwachting dit jaar alsnog genoeg statushouders aan een woning helpen, zo laat de provincie Flevoland weten. Uit een analyse van het ANP bleek deze week dat in Flevoland tot dusver geen enkele gemeente voldoende huizen voor statushouders heeft geregeld. Voor de andere vijf Flevolandse gemeenten gaat het moeilijk worden dit voor het einde van het jaar alsnog te doen, aldus de provincie.

38 minuten geleden
Provincie Utrecht saneert met PFAS vervuilde basis Soesterberg

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht gaat de met PFAS vervuilde grond op de voormalige vliegbasis Soesterberg schoonmaken om de plek geschikt te maken voor woningbouw. Het Rijk betaalt de schoonmaakoperatie van 23,5 miljoen euro. Het is de veroorzaker van de vervuiling, omdat Soesterberg een voormalig Defensieterrein is.

39 minuten geleden
Onderzoeksraad: boten ongeluk Terschelling voeren te hard

DEN HAAG (ANP) - Bij het bootongeluk op de Waddenzee bij Terschelling in oktober 2022 voeren de snelboot Tiger van rederij Doeksen en de watertaxi De Stormloper van Watertaxi De Bazuin die met elkaar in botsing kwamen te hard. De snelboot voer daarbij meer dan twee keer te hard, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV). Ook communiceerde de bemanning van de twee schepen niet duidelijk met elkaar en hield zich niet aan de geldende vaarregels.

1 uur geleden