Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maaltijdboxenbedrijf HelloFresh krijgt er steeds meer klanten bij

Maaltijdboxenbedrijf HelloFresh krijgt er steeds meer klanten bij

BERLIJN (ANP/RTR) - Maaltijdboxenbedrijf HelloFresh rekent erop dit jaar nog harder te kunnen groeien dan eerder gedacht. De van oorsprong Duitse onderneming wierf afgelopen kwartaal namelijk weer veel nieuwe klanten. Wereldwijd kwam de teller daardoor op meer dan 6,9 miljoen klanten, tegen 5 miljoen een jaar terug.

HelloFresh denkt in heel dit jaar nu uit te komen op 57 tot 62 procent omzetgroei, uitgaande van constante wisselkoersen. Eerder lag de voorspelling nog op 45 tot 55 procent groei. Geholpen door de terugkeer naar een volgens HelloFresh "normaler zomerseizoen" steeg de omzet afgelopen periode met zo'n 45 procent op vergelijkbare basis tot 1,4 miljard euro. Er werden in totaal bijna 28 miljoen bestellingen geplaatst. Dat is bijna 42 procent meer dan in het derde kwartaal van vorig jaar.

"Ook in het derde kwartaal van 2021 zijn we fors blijven investeren in ons product en onze service", benadrukt topman Dominik Richter in een verklaring. Zo is de onderneming in juli ook begonnen in Noorwegen. Vorige maand volgde de lancering in Italië. Mede door al die investeringen zakte de winst, gecorrigeerd voor onder meer rente en belastingen, in de voorbije periode wel met 30 procent. HelloFresh handhaaft zijn doelstelling voor de winstmarge voor heel dit jaar.

Meer uit Financieel

Bijna kwart Nederlandse bedrijven te laat met betaling facturen

ROTTERDAM (ANP) - Bijna een kwart van de Nederlandse bedrijven heeft vorig jaar facturen te laat betaald. Daarbij waren vooral grote bedrijven te laat met het betalen van rekeningen binnen de aangegeven betalingstermijnen, aldus een studie van onderzoeksbureau Altares Dun & Bradstreet.

25 minuten geleden
EU komt met nieuwe sancties die Russisch lng moeten raken

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen zijn het eens over nieuwe strafmaatregelen die onder meer de lucratieve Russische handel in vloeibaar gemaakt aardgas (lng) moet raken. Het is het veertiende sanctiepakket sinds de Russische inval in Oekraïne, ruim twee jaar geleden.

1 uur geleden
Zwitserland verlaagt rentetarief voor tweede keer op rij

ZÜRICH (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Zwitserse centrale bank heeft donderdag het rentetarief voor de tweede keer op rij verlaagd. Bij de vorige vergadering in maart werden de leenkosten in het land al voor de eerste keer sinds juni 2022 teruggeschroefd. De Swiss National Bank (SNB) was daarmee de eerste van de belangrijkste centrale banken ter wereld die de rente verlaagde.

1 uur geleden
Oproepen in Japan tot hogere prijzen voor toeristen om drukte

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - In Japan gaan er steeds meer stemmen op voor hogere prijzen van bijvoorbeeld tickets van bezienswaardigheden voor toeristen. Het Aziatische land ontvangt namelijk grote aantallen buitenlandse bezoekers wat heeft geleid tot klachten over drukte en ook ongepast gedrag. Door hogere prijzen zouden die bezoekersaantallen binnen de perken gehouden kunnen worden, terwijl de inkomsten uit toerisme op peil blijven.

2 uur geleden
ASMI en Van Lanschot bij stijgers op licht hoger Damrak

AMSTERDAM (ANP) - ASMI en Van Lanschot Kempen behoorden donderdag tot de sterkste stijgers op het Damrak. ASMI profiteerde van een positief analistenrapport. De kenners van de Amerikaanse bank Morgan Stanley schroefden hun aanbeveling voor het chipbedrijf op naar kopen. Volgens de analisten biedt de opkomst van kunstmatige intelligentie grote kansen voor de apparatuur van ASMI. Ook het koersdoel voor het aandeel ging flink omhoog. ASMI werd ruim 4 procent hoger gezet en stond daarmee bovenaan in de AEX-index.

2 uur geleden
LTO waarschuwt voor giftige plant jakobskruiskruid

DEN HAAG (ANP) - Boeren waarschuwen voor het giftige jakobskruiskruid dat zich snel in Nederland verspreidt. Deze gele bloemen kunnen dodelijk zijn voor dieren zoals paarden en koeien, meldt LTO Noord. De landbouworganisatie roept lokale overheden op om maatregelen te nemen. Ook Rijkswaterstaat, ProRail en de waterschappen zijn aangeschreven.

3 uur geleden
Duitse regering stopt gesprekken over aankoop TenneT Duitsland

ARNHEM (ANP) - De Duitse regering is niet langer van plan de Duitse activiteiten van netbeheerder TenneT te kopen. Tussen Den Haag en Berlijn liepen lange tijd gesprekken voor zo'n deal die TenneT van de nodige miljarden moest voorzien voor de uitbreiding van het hoogspanningsnet in Nederland. Maar de Duitse regering heeft te veel begrotingsproblemen om TenneT Duitsland volledig over te kunnen nemen, maakte TenneT bekend.

3 uur geleden