Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maaltijdbezorging in Nederland komt weer op gang

Maaltijdbezorging in Nederland komt weer op gang

DEN HAAG (ANP) - De maaltijdbezorging in Nederland komt weer langzaam op gang, maar vanwege het winterweer worden nog niet overal net zoveel pizza's, poké bowls en andere maaltijden aan huis afgeleverd als normaal. Bijvoorbeeld Deliveroo is vanwege het winterweer momenteel nog maar in een klein aantal gebieden actief en met een beperkte dienstverlening. "We doen dit op een manier die veilig is voor de bezorgers", laat een woordvoerster weten.

Deliveroo zegt verder de situatie nauwlettend in de gaten te houden, per stad en per wijk. "Mocht het onveilig zijn voor Deliveroo-koeriers om te werken, dan gaan we dicht." Zondag zette Deliveroo de bezorging nagenoeg overal stop. Op een klein aantal plekken werd nog wel bezorgd, soms gebeurde dat lopend.

Uber Eats startte eerder op maandag de bezorgdienst weer op, nadat het zondag had besloten om de bezorgdiensten van koeriers die de app gebruiken stop te zetten. Restaurants die de app voor afhaal gebruikten waren steeds wel open.

Code oranje ingetrokken

Via Thuisbezorgd.nl kon maandagavond eveneens besteld worden. Ook in bijvoorbeeld Rotterdam, waar een dag eerder de bezorging vanwege het weer nog werd afgebroken, konden mensen weer kiezen uit een reeks bezorgende restaurants. De bezorgdienst was niet bereikbaar voor een verslag van de huidige stand van zaken. Op zondag startte het bedrijf al met bezorgen in steden waar de sneeuwval beperkt was, zoals Maastricht.

De code oranje die voor de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen en in het Waddengebied was afgegeven is weer ingetrokken. Het KNMI had tot 18.00 uur een waarschuwing voor deze provincies afgekondigd vanwege grootschalige gladheid door sneeuw en ijsplaten. In de rest van het land gold vanaf 12.00 uur al code geel voor gladheid door sneeuwresten. Deze code geldt nu voor het hele land.

Meer uit Binnenland

Warmte houdt aan na tropisch weekend, kans op regionale hittegolf

HOUTEN (ANP) - Dit weekend kan de temperatuur stijgen naar een tropische 30 of regionaal 31 graden. Ook de nachten worden warm en Weeronline spreekt zeker in stedelijke gebieden van "echte plaknachten". Na het weekend blijft het warm en is er kans op een regionale hittegolf.

46 minuten geleden
Evenementen voorbereid op verwachte hitte

HILVARENBEEK (ANP) - Verschillende festivals hebben voorbereidingen getroffen voor het geval het komend weekend inderdaad erg warm wordt. In meerdere regio's kunnen tropische temperaturen worden bereikt. Op festival Best Kept Secret kan de temperatuur zaterdag stijgen tot liefst 31 graden, meldde Weeronline eerder.

51 minuten geleden
Amsterdammer gebruikt meer water dan gemiddeld

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdammers gebruiken meer water dan gemiddeld in Nederland. Waternet, dat het waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, meldt op basis van CBS-onderzoek dat Amsterdammers gemiddeld 141 liter water per dag gebruiken. Landelijk is dat gemiddelde 129 liter.

1 uur geleden
Rijbewijs online verlengen kan in bijna driekwart van gemeenten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders kunnen in bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten hun rijbewijs online verlengen. In 250 van de 342 gemeenten hoeven burgers hiervoor niet meer eerst naar een gemeenteloket, meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) woensdag.

3 uur geleden
NWO reikt dit jaar miljoenenprijzen uit aan vier wetenschappers

DEN HAAG (ANP) - Vier wetenschappers ontvangen dit jaar de 'Nederlandse versie van de Nobelprijs' van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Joyeeta Gupta, Toby Kiers, Bram Nauta en Corien Prins krijgen elk 1,5 miljoen euro. De hoogleraren mogen zelf weten hoe ze dit besteden, zolang het geld wordt ingezet om "de wetenschap te bevorderen".

4 uur geleden
Joran van der Sloot donderdag uitgeleverd aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, wordt tijdelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Het hooggerechtshof in Peru meldt op Twitter dat de 35-jarige Nederlander donderdag wordt overgedragen aan agenten van de Amerikaanse FBI. Van der Sloot probeerde tevergeefs zijn uitlevering aan te vechten.

8 uur geleden
Heijnen kijkt toch nog naar mogelijke oplossing voor Eurostar

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Vivianne Heijnen gaat kijken of nog voorkomen kan worden dat de directe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen er volgend jaar door werkzaamheden maandenlang uit ligt. Aanleiding is een gesprek met topvrouw Gwendoline Cazenave van spoorbedrijf Eurostar, die daarin aangaf niet overtuigd te zijn van de noodzaak van de tijdelijke sluiting.

13 uur geleden