Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maaltijdbezorger Meituan fors hoger op beurs in Hongkong

Maaltijdbezorger Meituan fors hoger op beurs in Hongkong

HONGKONG (ANP) - De Chinese maaltijdbezorger Meituan boekte maandag een stevige winst op de beurs in Hongkong. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalcijfers van het bedrijf en stapten weer in het aandeel na de recente koersverliezen. De stemming op de Aziatische markten bleef echter terughoudend na de gedeeltelijke lockdown in de belangrijke Chinese zaken- en havenstad Shanghai. Ook werd gewacht op de volgende ronde van gesprekken tussen Oekraïne en Rusland over een staakt-het-vuren.

Meituan werd 12 procent meer waard. Het concern zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 31 procent stijgen en deed het daarmee wat beter dan verwacht. Ook leed het bedrijf minder verlies dan analisten hadden voorzien. De omzet groeide wel in het traagste tempo in meer dan een jaar. Meituan behoort tot de Chinese techbedrijven die kampen met de hardere aanpak van de sector door Beijing. Het aandeel is dat jaar al zo'n 40 procent in waarde gedaald.

De Hang Seng-index was mede dankzij de koerswinst van Meituan een positieve uitblinker in de regio met een tussentijdse winst van 0,9 procent. De beurs in Shanghai daalde 0,2 procent. Voor twee districten van de stad met 26 miljoen inwoners is een lockdown afgekondigd om verdere coronabesmettingen tegen te gaan. Het stadsdeel Pudong, ten oosten van de Huangpu-rivier, gaat voor vijf dagen op slot. Vanaf vrijdag tot en met 5 april geldt de sluiting ook voor Puxi, aan de andere kant van de rivier.

De hoofdgraadmeter in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,7 procent lager op 27.943,89 punten. Vanwege de ingang van de zomertijd in Europa sluit de Japanse beurs weer om 08.00 uur Nederlandse tijd, aangezien Japan geen zomertijd kent. De Japanse olieproducent Inpex won dik 1 procent ondanks een daling van de olieprijzen door de lockdown in Shanghai. De Kospi in Seoul bleef vrijwel vlak en de All Ordinaries in Sydney steeg 0,1 procent.

Meer uit Financieel

Automaker GM stijgt op Wall Street na verhoging dividend

NEW YORK (ANP) - General Motors behoorde woensdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De autofabrikant kondigde aan meer dividend te zullen uitkeren en voor 10 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen om aandeelhouders te belonen. Ook gaf GM weer een winstverwachting af voor het hele jaar. In oktober werd die verwachting nog ingetrokken als gevolg van de wekenlange staking bij het bedrijf. Door de kosten van de staking rekent GM nu wel op een wat lagere jaarwinst dan eerder werd voorzien. Het aandeel steeg desondanks zo'n 10 procent.

1 uur geleden
Voorzitter klimaattop Dubai: geen gesprekken over fossiele deals

DUBAI (ANP/RTR) - De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai ontkent beschuldigingen dat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de bijeenkomst willen aangrijpen om fossiele brandstofdeals te sluiten. De BBC meldde eerder deze week op basis van gelekte documenten dat de VAE met vijftien landen zouden willen praten over olie- en gascontracten.

2 uur geleden
Inflatie in Duitsland verder gedaald in november

WIESBADEN (ANP/DPA) - De inflatie in Duitsland, de grootste economie van Europa, is deze maand gedaald tot 3,2 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In oktober bedroeg de inflatie nog 3,8 procent, zo blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.

2 uur geleden
Chef toezicht ECB rekent op sneller stijgende spaarrentes

FRANKFURT (ANP/DPA) - Europese banken zullen binnenkort de spaarrentes voor particuliere klanten sneller verhogen. Dat is de verwachting van Andrea Enria, het hoofd voor bankentoezicht bij de Europese Centrale Bank.

2 uur geleden
Vastgoedinvesteerder Signa vraagt uitstel van betaling aan

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - De noodlijdende Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa Holding heeft een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De stap volgt op het mislukken van een laatste poging om noodfinanciering te verkrijgen. De mede-eigenaar van het Chrysler Building in New York lijkt daarmee een van de meest prominente slachtoffers van de crisis in de Europese commerciële vastgoedmarkt te worden.

3 uur geleden
Claimclub: schadevergoeding om sjoemelsoftware stap dichterbij

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Diesel Emissions Justice heeft van de rechter in Amsterdam groen licht gekregen voor een collectieve rechtszaak tegen Peugeot, Citroën, DS en Opel. Volgens de belangenorganisatie kan de rechtbank hiermee de claim nu inhoudelijk gaan beoordelen. "Een belangrijke doorbraak", stelt Joost Edixhoven, een van de advocaten van de stichting.

3 uur geleden
Rechter oordeelt na klachten dat 5G-plan kabinet in orde is

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank van Rotterdam ziet niets verkeerd in de manier waarop het kabinet frequenties voor 5G heeft verdeeld. Telecombedrijven en lokale gebruikers als Schiphol en de haven van Rotterdam waren ontevreden en spanden een rechtszaak aan. Maar een minister kan onmogelijk iedereen tevreden stellen doordat alle belangen sterk uiteenlopen, stelt de rechter.

3 uur geleden