Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maaltijdbezorger Deliveroo groeide snel in 2021

Maaltijdbezorger Deliveroo groeide snel in 2021

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Deliveroo is vorig jaar snel verder gegroeid. De klanten van de maaltijdbezorger bestelden voor in totaal 6,6 miljard pond of omgerekend net geen 8 miljard euro aan voedsel. Dat betekende een toename van 70 procent en was aan de bovenkant van de verwachtingen van het Britse bedrijf. In totaal bestelden klanten ruim 300 miljoen keer, bijna driekwart meer dan in 2020.

De groei werd aangejaagd door de prestaties in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar Deliveroo zijn sterkste marktpositie heeft. Het bedrijf profiteert net als branchegenoten al de hele coronacrisis van het feit dat voor de horeca maatregelen gelden en dat mensen thuiswerken. Daardoor bestellen ze vaker lunch en avondeten, in plaats van dat ze normaal gesproken ergens zouden gaan eten.

In oktober verhoogde Deliveroo zijn verwachtingen nog. Toen rekende het bedrijf erop dat consumenten ondanks de heropening van economieën maaltijden zouden blijven bestellen.

Verder gaat Deliveroo zich, net als concurrenten als Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway, ook richten op de markt voor boodschappenbezorging. Deliveroo heeft enkele zogeheten 'dark stores' in Londen. Vanuit die ruimtes die vergelijkbaar zijn met winkelmagazijnen biedt Deliveroo een eigen dienst voor snelle bezorging van boodschappen aan, vergelijkbaar met bijvoorbeeld flitsbezorger Gorillas. Volgens topman Will Shu van Deliveroo is de interesse van consumenten groot en bestellen die ook vaker.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Schiphol: geen problemen door drukte

SCHIPHOL (ANP) - Luchthaven Schiphol heeft zaterdag geen problemen door drukte met reizigers. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Hij stelt dat het druk is met passagiers, maar dat alles goed verloopt. "Er is geen situatie waar we niet mee om kunnen gaan."

2 uur geleden
Fokker: geen commentaar op schorsing werknemers Helmond

HELMOND (ANP) - Fokker wil geen inhoudelijk commentaar geven op een bericht in het Eindhovens Dagblad over de schorsing van 37 werknemers bij de vestiging in Helmond. Volgens de krant moeten die worden doorgelicht door de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Het zou gaan om mensen met een niet-Nederlandse nationaliteit die werkzaamheden uitvoeren voor landingsgestellen van de marinehelikopter NH90.

4 uur geleden
ECB-president Lagarde: crypto's hebben geen waarde

AMSTERDAM (ANP) - Cryptomunten hebben geen onderliggende waarde en beleggers in digitale munten kunnen hun inleg volledig verliezen. Dat zegt president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB). Lagarde is zondag te zien in het tv-programma College Tour.

5 uur geleden
Moody's verlaagt oordeel over kredietwaardigheid Oekraïne

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van Oekraïne opnieuw verlaagd. Moody's maakt zich steeds meer zorgen of het land wel aan zijn schuldverplichtingen kan voldoen vanwege de Russische invasie. In maart verlaagde het bureau de rating van Oekraïne ook al.

6 uur geleden
Gazprom draait gaskraan naar Finland dicht

HELSINKI (ANP/RTR) - Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom is zaterdag zoals verwacht gestopt met het leveren van aardgas aan Finland. Dat meldt de Finse beheerder van het gasnetwerk. Gasum, een groothandelaar in gas van de Finse overheid, levert vanaf nu gas uit andere landen via een pijpleiding die Finland met Estland verbindt.

8 uur geleden
Historische reeks Dow-Jonesindex in New York, Deere hard omlaag

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex is op de aandelenbeurs in New York voor de achtste week op rij met verlies gesloten. Daarmee is sprake van een historische verliesreeks. De laatste keer dat de leidende graadmeter zo'n lange periode op rij met verlies sloot, was krap honderd jaar geleden. Beleggers lijken vooral bezorgd over de hoge inflatie. Dat merkte ook producent van landbouwmachines Deere dat vrijdag in New York een van de grotere verliezers was.

17 uur geleden
FNV: voorjaarsplannen eerste stap naar gelijke lastenverdeling

DEN HAAG (ANP) - De plannen van het kabinet om winsten en vermogens wat zwaarder te belasten is een "logische eerste stap" om tot een eerlijkere verdeling van de welvaart en de lasten te komen. Dat zegt vakbond FNV in een reactie op de voorjaarsnota. FNV-voorzitter Tuur Elzinga spreekt van kruimels die worden uitgedeeld. "Zeker met de hoge inflatie en sterk stijgende uitgaven zoals de energierekeningen en de dagelijkse boodschappen, betekenen de huidige plannen alsnog achteruitgang voor vele Nederlanders", zegt hij.

17 uur geleden