Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

LVMH blaast overname Amerikaanse juweliersketen Tiffany af

LVMH blaast overname Amerikaanse juweliersketen Tiffany af

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) blaast de voorgenomen overname van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany ter waarde van meer dan 16 miljard dollar af. LVMH wijst daarbij op vertragingen bij het overnameproces dat in november afgerond zou moeten worden. Tiffany zet nu juridische stappen tegen LVMH.

De overname werd in november vorig jaar aangekondigd en was al goedgekeurd door de aandeelhouders van Tiffany. LVMH was lange tijd op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden op de Amerikaanse markt en de overname van Tiffany zou daar veel bij helpen. Het luxeconcern is in handen van oprichter en topman Bernard Arnault en bezit onder meer merken als Dior, Louis Vuitton en Sephora.

Maar de afgelopen tijd waren er steeds meer twijfels of de overname daadwerkelijk door zou gaan, mede door zorgen bij LVMH over de verslechterde marktomstandigheden in de Verenigde Staten door de coronacrisis. Daardoor zou LVMH de oorspronkelijke prijs te hoog vinden.

LVMH zegt dat de Franse overheid had gevraagd de overnamedeal uit te stellen vanwege mogelijke Amerikaanse importheffingen op Franse goederen. Daardoor kan de deadline voor afronding niet worden gehaald, aldus LVMH. Tiffany zou LVMH ervan verdenken bewust het overnameproces te hebben vertraagd om zo een lagere prijs af te kunnen dwingen. De juweliersketen wil nu bij een Amerikaanse rechtbank afdwingen dat de overname alsnog doorgaat.

Tiffany werd in 1837 opgericht door juwelier Charles Lewis Tiffany. De bekendste winkel van de onderneming is het ultrachique filiaal op Fifth Avenue in New York.

Meer uit Financieel

Techbedrijven verliezen op Wall Street na renteverhoging Canada

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven zijn woensdag overwegend lager geëindigd op de aandelenbeurzen van New York. Een onverwachte renteverhoging in Canada voedde de vrees dat ook de Amerikaanse centrale bank nog niet klaar is met het verhogen van de leenkosten, wat met name in de techsector voor verliezen leidt.

45 minuten geleden
FNV en CNV blazen staking bij bakkers af na nieuw loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV en CNV hebben stakingen bij drie industriële bakkerijen afgeblazen. Medewerkers van Bakkerij Borgesius en Dutch Bakery zouden het werk vanaf donderdagochtend 48 uur lang neerleggen om hun eisen kracht bij te zetten voor meer loon. Werkgevers in de branche boden vlak voor die acties 16 procent meer loon en de vakbonden zijn daar tevreden mee. Leden van de FNV en CNV kunnen zich nu uitspreken over dat bod.

1 uur geleden
Jonge exploitant nachttrein wil 3 miljoen euro van particulieren

UTRECHT (ANP) - De jonge spoorwegmaatschappij European Sleeper vraagt particuliere investeerders om nog eens 3 miljoen euro. Het in 2021 opgerichte bedrijf wil daarmee verder groeien, onder andere door meer bestemmingen aan te doen. Sinds mei rijdt European Sleeper drie keer per week met een nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn. Vanaf 2025 moet daar ook een treinverbinding met Barcelona bij komen.

2 uur geleden
Chipbedrijf Besi grote verliezer op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chiptoeleverancier Besi is woensdag onderaan geëindigd in de AEX, de belangrijkste graadmeter van de aandelenbeurs in Amsterdam. Beleggers reageerden overwegend teleurgesteld op de strategische update die het bedrijf gaf. De algehele stemming op de handelsvloeren was terughoudend, na nieuwe cijfers over de Chinese export en een onverwachte renteverhoging door de centrale bank van Canada.

5 uur geleden
Topman: Air France-KLM neemt gezondheid planeet erg serieus

PARIJS (ANP) - De topman van Air France-KLM, Ben Smith, benadrukte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat de luchtvaartgroep de gezondheid van de planeet erg serieus neemt. Daarmee gaf hij antwoord op vragen over de verduurzamingsplannen van Air France-KLM, waar verschillende aandeelhouders vraagtekens bij zetten.

6 uur geleden
Europese Commissie doet inval bij kunstgrasbedrijf TenCate

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij kunstgrasproducent TenCate Grass uit Nijverdal. Dat laat topman Michael Vogel van het bedrijf weten aan het ANP. Het onaangekondigde bezoek maakt deel uit van een breder onderzoek naar mogelijke kartelvorming door producenten van kunstgras voor sportvelden. Daarvoor zijn in verscheidene lidstaten van de Europese Unie invallen gedaan.

7 uur geleden
Hackers maken data personeel British Airways, BBC en Boots buit

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/AFP/RTR) - Een Russische hackersgroep heeft gegevens buitgemaakt van personeel van onder meer luchtvaartmaatschappij British Airways, omroep BBC en drogisterijketen Boots. De getroffen bedrijven hebben van hackersgroep Clop een week de tijd gekregen om te onderhandelen over losgeld. Is er dan nog niet betaald, dan zal de hackersgroep de gestolen gegevens publiceren.

7 uur geleden