Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luxemerk Gucci voelt opleving coronavirus in Azië

Luxemerk Gucci voelt opleving coronavirus in Azië

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Luxemodemerk Gucci heeft in het derde kwartaal last gehad van een opleving van het coronavirus in Azië, meldt moederbedrijf Kering. De verkopen van het Italiaanse merk stegen nog wel, maar veel minder hard dan in de voorgaande drie maanden. Andere merken van de groep deden het aanmerkelijk beter.

Volgens financieel topman Jean-Marc Duplaix remden coronabeperkingen in China de groei van Gucci. Die zorgden ervoor dat minder mensen reisden, terwijl koopkrachtige toeristen juist een belangrijke doelgroep zijn voor luxemodemerken. Op vergelijkbare basis, dus gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten en veranderingen in het aantal winkels, steeg de omzet 3,8 procent. In het tweede kwartaal groeide Gucci nog met 86 procent.

Ook in Nieuw-Zeeland en Australië kampte Gucci met het wegblijven van toeristen, zei Duplaix in een toelichting aan de pers. Het merk is goed voor meer dan de helft van alle inkomsten van het Franse moederbedrijf.

Overige Kering-zaken

Andere modehuizen die onder Kering vallen, zoals Yves Saint Lauren of Bottega Veneta, lieten sterkere groeicijfers zien. Onder meer in West-Europa en Japan trokken de verkopen aan, ondanks het feit dat minder toeristen daarnaartoe reizen dan voor de coronapandemie. Kering zette een totaalomzet van 4,2 miljard euro in de boeken, bijna 13 procent meer dan een jaar eerder.

Over de eerste negen maanden van 2021 is Kering hersteld van de gevolgen van de coronapandemie. In drie kwartalen behaalde het bedrijf een omzet van 12,2 miljard euro. Dat is hoger dan in dezelfde periode in 2019, het jaar voordat het coronavirus wereldwijd voor grote problemen zorgde.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

BMW sluit deal voor miljoenen chips voor verlichtingssystemen

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant BMW heeft een langetermijnovereenkomst getekend om de levering van chips voor verlichtingssystemen in auto's veilig te stellen. De auto-industrie kampt al enige tijd met tekorten aan chips en andere onderdelen en ook BMW moest daardoor enkele van zijn fabrieken tijdelijk sluiten.

6 minuten geleden
Renault Zoe scoort slecht in Europese veiligheidstest van NCAP

LONDEN (ANP/RTR) - De elektrische Renault Zoe scoort slecht als het om veiligheid gaat. Dat is althans de conclusie van de test van het Euro New Car Assessment Programme (NCAP). De auto mag volgens de NCAP wel de weg op omdat het aan de normen voldoet, maar mist essentiële moderne veiligheidstechnologie.

7 minuten geleden
BKR: minder mensen met betaalproblemen, behalve onder 60-plussers

TIEL (ANP) - Het aantal Nederlanders met betalingsproblemen is dit jaar iets verder afgenomen. Volgens Stichting BKR, die gegevens daarover verzamelde tot eind september, komt dat mede doordat mensen minder geld uitgaven aan horeca en vakanties door coronabeperkingen. Ook zouden problemen met bijvoorbeeld het afbetalen van schulden pas later aan het licht kunnen komen, omdat door de coronapandemie tijdelijk gunstigere betalingsregelingen golden.

13 minuten geleden
Denktank: grotere investeringen nodig in olie- en gasproductie

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Bedrijven moeten de investeringen in de productie van olie en gas sterk gaan verhogen om te voorkomen dat de energieprijzen nog verder stijgen. Dat stelt de in de Saudische hoofdstad Riyad gevestigde denktank International Energy Forum (IEF) in een rapport.

27 minuten geleden
Nieuwe ronde metaalstakingen aanstaande

UTRECHT (ANP) - In de metaalsector is een nieuwe stakingsronde in de maak. Volgens vakbond FNV zal personeel van verschillende bedrijven in de regio Arnhem, Nijmegen en rond Hengelo op vrijdag 10 december het werk neerleggen in een roep om betere arbeidsvoorwaarden als onderdeel van een nieuwe cao. Een dag eerder wordt weer in de regio Eindhoven gestaakt.

51 minuten geleden
Studie: Chinese chiptechnologie vormt veiligheidsrisico voor EU

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De snelle vooruitgang van China op het gebied van halfgeleidertechnologie vormt een veiligheidsrisico voor Europa. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport dat woensdag in Berlijn wordt gepresenteerd. Volgens het rapport moeten de Europese overheden ingrijpende wijzigingen doorvoeren in hun plannen om de chipindustrie verder uit te bouwen.

1 uur geleden
Aedes bezorgd over commerciële bouw sociale huurwoningen

DEN HAAG (ANP) - Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties, is bezorgd over commerciële partijen die goedkope sociale huurwoningen bouwen, waar dit eerder door corporaties werd gedaan. Aedes denkt dat het aantal echte sociale huurwoningen daardoor langzaam maar zeker afneemt. Volgens Aedes zijn die private partijen aan minder regels gebonden voor toewijzing van sociale huurwoningen dan corporaties en schuiven die commerciële partijen na tien of vijftien jaar de woningen vaak door naar de vrije huursector.

1 uur geleden