Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luxemerk Gucci voelt opleving coronavirus in Azië

Luxemerk Gucci voelt opleving coronavirus in Azië

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Luxemodemerk Gucci heeft in het derde kwartaal last gehad van een opleving van het coronavirus in Azië, meldt moederbedrijf Kering. De verkopen van het Italiaanse merk stegen nog wel, maar veel minder hard dan in de voorgaande drie maanden. Andere merken van de groep deden het aanmerkelijk beter.

Volgens financieel topman Jean-Marc Duplaix remden coronabeperkingen in China de groei van Gucci. Die zorgden ervoor dat minder mensen reisden, terwijl koopkrachtige toeristen juist een belangrijke doelgroep zijn voor luxemodemerken. Op vergelijkbare basis, dus gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten en veranderingen in het aantal winkels, steeg de omzet 3,8 procent. In het tweede kwartaal groeide Gucci nog met 86 procent.

Ook in Nieuw-Zeeland en Australië kampte Gucci met het wegblijven van toeristen, zei Duplaix in een toelichting aan de pers. Het merk is goed voor meer dan de helft van alle inkomsten van het Franse moederbedrijf.

Overige Kering-zaken

Andere modehuizen die onder Kering vallen, zoals Yves Saint Lauren of Bottega Veneta, lieten sterkere groeicijfers zien. Onder meer in West-Europa en Japan trokken de verkopen aan, ondanks het feit dat minder toeristen daarnaartoe reizen dan voor de coronapandemie. Kering zette een totaalomzet van 4,2 miljard euro in de boeken, bijna 13 procent meer dan een jaar eerder.

Over de eerste negen maanden van 2021 is Kering hersteld van de gevolgen van de coronapandemie. In drie kwartalen behaalde het bedrijf een omzet van 12,2 miljard euro. Dat is hoger dan in dezelfde periode in 2019, het jaar voordat het coronavirus wereldwijd voor grote problemen zorgde.

Meer uit Financieel

Musk: Twitter gaat 1,5 miljard inactieve accounts verwijderen

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter gaat 1,5 miljard inactieve accounts verwijderen, heeft eigenaar Elon Musk laten weten. Volgens de steenrijke ondernemer gaat het om accounts waarop jarenlang niet is ingelogd en waarvandaan dus al die tijd ook geen tweets zijn verstuurd.

2 minuten geleden
Supermarktenbaas Frans Muller wordt commissaris bij DNB

AMSTERDAM (ANP) - Frans Muller, topman van supermarktenconcern Ahold Delhaize, wordt volgend jaar commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hij is de opvolger van Feike Sijbesma, oud-topman van speciaalchemieconcern DSM. Die was sinds 2012 lid van de raad van commissarissen van de centrale bank en zwaait in maart af.

51 minuten geleden
IMF-baas prijst China om versoepelen coronabeleid

HAUNGSHAN (ANP/AFP) - China oogst lof van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor het versoepelen van zijn coronabeleid. Die nieuwe koers van de regering onder president Xi Jinping valt waarschijnlijk gunstig uit voor de groei van 's werelds op een na grootste economie, stelde IMF-baas Kristalina Georgieva.

1 uur geleden
WSJ: Foxconn-oprichter zette China aan tot coronaversoepelingen

ZHENGZHOU (ANP) - Een brief van de Chinese iPhone-producent Foxconn aan de Chinese overheid zou weleens een doorslaggevende rol gespeeld kunnen hebben bij het versoepelen van de coronamaatregelen in China. Dat melden ingewijden aan de Amerikaanse krant The Wall Street Journal (WSJ). In de brief waarschuwt de oprichter van Foxconn Terry Gou de overheid dat die maatregelen de positie van China in de wereldeconomie schaden.

1 uur geleden
Vrouwen klagen Twitter aan om mogelijk seksisme bij massaontslag

SAN FRANCISCO (ANP) - Het massaontslag bij Twitter raakte vrouwelijke medewerkers onevenredig hard, stellen voormalige personeelsleden. Ze hebben het door Elon Musk opgekochte en geleide bedrijf voor de rechtbank in San Francisco gesleept, omdat discriminatie op basis van sekse verboden is.

1 uur geleden
Just Eat Takeaway en Prosus koplopers in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht vooruit onder aanvoering van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway en techinvesteerder Prosus. De stemming op de beurs werd gesteund door het herstel van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq een dag eerder. Ook wordt nog gewacht op de producentenprijzen uit de Verenigde Staten, die mogelijk meer inzicht geven in de inflatie-ontwikkelingen in de grootste economie ter wereld.

1 uur geleden
Chipbedrijven en fabrieksprijzen VS centraal op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de tech- en chipbedrijven, na het herstel van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq een dag eerder. Ook wordt gelet op de producentenprijzen uit de Verenigde Staten, die mogelijk meer inzicht geven in de inflatie-ontwikkelingen in de grootste economie ter wereld.

3 uur geleden