Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luijten mikt in marathon Rotterdam op titel en toptijd

Luijten mikt in marathon Rotterdam op titel en toptijd

ROTTERDAM (ANP) - Anne Luijten wil zondag in de marathon van Rotterdam haar Nederlandse titel prolongeren en denkt ook aan een persoonlijk record. "Ik ben wel benieuwd of ik harder kan en zal zeker proberen in de 2.25 te lopen", zei de Arnhemse in aanloop naar de wedstrijd.

Luijten won vorig jaar het NK-goud in 2.30.59 en liep in het najaar in Amsterdam met een tijd van 2.26.36 onder de olympische limiet van 2.26.50. Ze is na Sifan Hassan, die in Chicago een Europees record van 2.13.44 liep, de tweede Nederlandse met de olympische limiet op zak. Per land mogen maximaal drie vrouwen starten op de marathon in Parijs.

"Het is wel spannend om nog voor Parijs een marathon te lopen, maar qua voorbereiding past het mooi. En ik wilde toch niet op mijn handjes blijven zitten wachten en een ander ook de limiet zien lopen."

Jill Holterman waagt in Rotterdam nog een laatste poging. De Noord-Hollandse was er in 2021 bij op de Olympische Spelen, maar is nog niet in de buurt gekomen van de limiet voor Parijs. Ze stapte in februari in de marathon van Sevilla uit. Nienke Brinkman meldde zich vorig najaar kort voor aanvang af voor de marathon van Amsterdam. Ze voelde zich nog niet helemaal hersteld van een blessure. De atlete, die in 2022 Europees brons won en een persoonlijk record van 2.22.51 heeft staan, heeft sindsdien nog geen wedstrijd gelopen.

Meer uit Sport

Wielrenner Rowe beëindigt carrière aan het einde van het seizoen

LONDEN (ANP) - Wielrenner Luke Rowe beëindigt aan het einde van het seizoen zijn carrière. De 34-jarige renner uit Wales rijdt al zijn hele loopbaan voor Ineos Grenadiers en voorloper Team Sky.

1 uur geleden
Geld bepaalt niet de toekomst van Verstappen in Formule 1

MIAMI (ANP) - Max Verstappen zal niet kiezen voor het geld als het gaat om zijn toekomst in de Formule 1. "Het is voor mij belangrijk om de snelste auto te hebben. Geld zal niet bepalen voor welk team ik rij", zei de drievoudig wereldkampioen tegen verzamelde media in aanloop naar de Grote Prijs van Miami.

1 uur geleden
Grote Prijs van Kazachstan in MotoGP uitgesteld door overstroming

MADRID (ANP) - De Grote Prijs van Kazachstan is door de overstromingen in Centraal-Azië uitgesteld tot een nader te bepalen datum later in het jaar. Dat maakte de MotoGP bekend. De grand prix zou aanvankelijk op 16 juni plaatsvinden.

1 uur geleden
Met 'paar procentjes extra vorm' mikt Jakobsen op ritzeges Giro

VENARIA REALE (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen hoopt dat zijn vorm en conditie nog een paar procentjes zijn gegroeid in aanloop naar de Ronde van Italië. Dan zijn etappezeges zeker haalbaar, zei de sprinter van dsm-firmenich PostNL tijdens een onlinepersmoment. "Ik heb geen droomstart gemaakt bij mijn nieuwe ploeg, maar ik zit er dicht tegenaan. Ik heb er vertrouwen in dat in de Giro alles kan samenvallen."

2 uur geleden
Schaatser N'tab tekent tot en met Spelen van Milaan bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatser Dai Dai N'tab vervolgt zijn carrière bij Team IKO. De 29-jarige sprinter tekende een contract tot en met de Olympische Spelen van Milaan in 2026.

4 uur geleden
Basketballers Knicks en Pacers naar tweede ronde play-offs

PHILADELPHIA (ANP/AFP) - De basketballers van New York Knicks hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Aan de hand van Jalen Brunson won de ploeg met 118-115 van Philadelphia 76ers, waarmee de stand in de best-of-seven op 4-2 kwam.

5 uur geleden
Sabalenka na zege op Rybakina opnieuw in finale van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het tweede jaar op rij de eindstrijd gehaald van het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster versloeg in een meeslepende halve finale de Kazachse Elena Rybakina in drie sets: 1-6 7-5 7-6 (5).

9 uur geleden