Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lufthansa verliest zaak over staatssteun aan vliegveld

Lufthansa verliest zaak over staatssteun aan vliegveld

BRUSSEL (ANP/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een zaak over illegale staatssteun aan het vliegveld Frankfurt-Hahn verloren bij het Europees Hof van Justitie. De steun was al in 2014 goedgekeurd door de Europese Commissie, maar Lufthansa was het daar niet mee eens. Het bedrijf vliegt zelf niet op Frankfurt-Hahn, maar budgetmaatschappij Ryanair doet dat wel en die concurrent profiteerde van de steun, meent Lufthansa.

Frankfurt-Hahn kreeg van 2009 tot 2011 een kredietlijn van de overheid. Daardoor kon de luchthaven makkelijker aan geld komen om investeringen te doen om luchtvaartmaatschappijen aan te trekken. De Europese rechter meende dat de goedkeuring uit 2014, die eerder al door het lagere Hof van Justitie van de Europese Unie overeind werd gehouden, ook nu kon blijven staan. Die lagere rechter had terecht meegewogen dat Lufthansa zelf geen last ondervond van de steun.

Ryanair vocht op zijn beurt de staatssteun die diverse nationale luchtvaartmaatschappijen tijdens de coronacrisis kregen bij de rechter aan. Dat deed het onder andere ook bij steun aan Lufthansa. In de meeste gevallen kreeg de Ierse prijsvechter daarbij ongelijk.

Meer uit Financieel

Zweeds bedrijf verwerft rechten lasercommunicatietechniek van TNO

DEN HAAG (ANP) - AAC Clyde Space gaat de lasersatellietcommunicatie technologie van TNO op de markt brengen. Het Zweedse satellietbedrijf en het onderzoeksinstituut hebben daarover een licentieovereenkomst gesloten. Met deze technologie van TNO is het mogelijk om satellietgegevens naar de aarde te verzenden via laserstralen.

29 minuten geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

6 uur geleden
CPB bevestigt: relatief minder belasting voor grootverdieners

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders met de hoogste inkomens betalen relatief minder belasting dan de groep daar net onder. Dit komt doordat hun belastingdruk niet zoals bij veel Nederlanders vooral door de sociale premies en belastingen in box 1 wordt bepaald, maar door de vennootschapsbelasting. Dit heeft het Centraal Planbureau (CPB) bekendgemaakt in nieuw, langjarig onderzoek naar de hoogste inkomens.

7 uur geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

7 uur geleden
Kleine plussen op Wall Street, Palo Alto Networks bij dalers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag kleine koerswinsten zien in afwachting van de notulen van de recentste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank en de kwartaalcijfers van AI-chipproducent Nvidia op woensdag. Cybersecuritybedrijf Palo Alto Networks stond bij de dalers op Wall Street na de bekendmaking van resultaten.

9 uur geleden
Lagarde heeft er vertrouwen in dat inflatie onder controle is

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft er vertrouwen in dat de inflatie in de eurozone onder controle is. Dat zei ze in een interview met de Ierse televisie. Lagarde hintte er daarmee op dat een eerste renteverlaging volgende maand waarschijnlijk is.

9 uur geleden
Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van het WEF treedt af

DAVOS (ANP/BLOOMBERG) - Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd.

11 uur geleden