Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lufthansa verkleint kwartaalverlies, kasstroom positief

Lufthansa verkleint kwartaalverlies, kasstroom positief

FRANKFURT (ANP/RTR) - Lufthansa heeft zijn verliezen in het tweede kwartaal weten terug te dringen. Daarbij boekte het Duitse luchtvaartconcern voor het eerst sinds het begin van de crisis een positieve kasstroom, wat wil zeggen dat er meer geld binnenkwam dan dat eruit ging. Dat kwam vooral door kostenbesparingen.

De onderneming, waartoe ook werkmaatschappijen als Eurowings, Brussels Airlines en Austrian Airlines behoren, zag haar operationeel verlies teruglopen tot 952 miljoen euro. Dat was 43 procent minder dan een jaar eerder. De inkomsten kwamen uit op 3,2 miljard euro.

Lufthansa ontvouwde in juni nog plannen om weer winstgevend te worden met minder vliegtuigen en minder personeel in vergelijking met de periode voor de crisis. Het concern verwacht in de tweede helft van het jaar een verder herstel van het toerisme. Ook qua zakenreizen rekent het Duitse concern op betere tijden.

Voor de coronapandemie

De werkmaatschappijen van Lufthansa vervoerden in het tweede kwartaal van het jaar 7 miljoen reizigers. Dat is nog geen vijfde van het aantal reizigers dat voor de crisis werd verwerkt. In de loop van het kwartaal verbeterde de situatie wel al iets. De capaciteit steeg tot 40 procent van de normale productie.

Van de beoogde kostenbesparing van 3,5 miljard euro tegen 2024 heeft Lufthansa naar eigen zeggen al de helft gerealiseerd. Daarmee loopt het concern voor op het eigen schema, vooral doordat vrijwillige vertrekregelingen in Duitsland en Zwitserland succesvoller bleken dan voorzien.

Meer uit Financieel

Google-moeder Alphabet flink omhoog op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij sterke kwartaalresultaten. Alphabet ging meer dan 10 procent omhoog en werd daarmee ongeveer 200 miljard dollar meer waard op Wall Street. De beurswaarde steeg tot ruim 2 biljoen dollar. Ook softwareconcern Microsoft (plus 1,8 procent) stond bij de winnaars na bekendmaking van cijfers.

2 uur geleden
Winst Porsche onder druk door kosten lancering nieuwe modellen

STUTTGART (ANP/DPA) - De winst van het Duitse automerk Porsche is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gedaald, vooral door de kosten voor de lancering van verschillende nieuwe modellen dit jaar. Porsche brengt nieuwe versies van de Panamera, Taycan, Macan en 911 uit. Maar daar staan wel kosten voor bijvoorbeeld marketing en ontwikkeling tegenover. Verder had het bedrijf last van tegenwind bij de verkoop in onder meer China.

5 uur geleden
Koperprijs stijgt voor het eerst in twee jaar naar 10.000 dollar

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De koperprijs is vrijdag voor het eerst in twee jaar gestegen naar meer dan 10.000 dollar per ton. De prijs wordt vooral gestuwd door de verwachting dat de vraag naar het metaal sterk zal groeien door de energietransitie, terwijl het aanbod beperkt is. Koper wordt veel gebruikt in infrastructuur voor elektrisch rijden waaronder laadpunten, en ook voor windmolens en zonnepanelen.

6 uur geleden
Beursgang investeerder CVC op Damrak succes, aandeel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De beursgang van de grote investeringsmaatschappij CVC Capital Partners op het Damrak is vrijdag succesvol verlopen. De eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling sloot op een koers van 16,35 euro. De introductieprijs was 14 euro per aandeel. Het ging om een van de grootste beursgangen in tijden op Beursplein 5. Het bedrijf en bestaande aandeelhouders haalden met de beursgang 2,3 miljard euro op.

7 uur geleden
Toezichthouder VS onderzoekt grote terugroepactie Tesla

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse verkeerstoezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) gaat onderzoek doen naar een grote terugroepactie van Tesla in december van meer dan 2 miljoen auto's uit zorgen over de veiligheid van het rijhulpsysteem Autopilot. De NHTSA kijkt nu of de software-updates voor Autopilot voldoende zijn om die zorgen weg te nemen.

8 uur geleden
Bedrijfsleven snapt afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG (ANP) - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te sluiten voor vrachtwagens en bussen. "De verkeersveiligheid en de veiligheid van de wegwerkers staan voorop", stelt bestuursvoorzitter Elisabeth Post van TLN. "Wij hopen dat de werkzaamheden zo snel mogelijk kunnen worden afgerond en er weer vrachtverkeer overheen kan rijden."

8 uur geleden
Google-eigenaar Alphabet fors hoger op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Alphabet werd vrijdag 11 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Het moederbedrijf van Google werd daarmee ruim 200 miljard dollar meer waard en steeg de beurswaarde naar meer dan 2 biljoen dollar. Beleggers waren zeer te spreken over het kwartaalbericht van het techconcern. Alphabet profiteerde flink van clouddiensten en AI-toepassingen en zag de winst stevig groeien. Het bedrijf kondigde daarnaast aan voor het eerst dividend uit te keren aan zijn aandeelhouders. Ook gaat het bedrijf voor 70 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

9 uur geleden