Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lufthansa optimistisch over 2023 na sterke resultaten

Lufthansa optimistisch over 2023 na sterke resultaten

KEULEN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa verwacht dit jaar flink meer inkomsten omdat mensen na de coronacrisis weer vaker met het vliegtuig op reis gaan. Dat meldt Lufthansa bij de publicatie van de jaarcijfers. Het concern denkt onder meer te kunnen profiteren van de vraag naar zomervakanties richting landen rond de Middellandse Zee.

De winst voor aftrek van rente en belastingen kwam in 2022 uit op 1,5 miljard euro op een omzet van 32,8 miljard euro. Een flinke verbetering ten opzichte van een jaar eerder, toen er onder de streep een verlies van 1,7 miljard euro stond bij een omzet van 16,8 miljard euro. Dat jaar had de luchtvaartsector nog veel last van de reisbeperkingen, die wereldwijd werden ingesteld vanwege de coronapandemie.

Maar na het opheffen van deze beperkingen, maakte de sector een stevige comeback waar ook Lufthansa de vruchten van plukt. Onder de luchtvaartgroep vallen maatschappijen als Brussels Airlines, Eurowings en Lufthansa German Airlines. Desondanks ligt het aantal reizigers nog niet op het niveau van voor de pandemie. Ook voor dit jaar verwacht Lufthansa dat niveau nog niet te gaan halen. Het luchtvaartconcern gaat uit van een capaciteit van 85 tot 90 procent ten opzichte van voor voor de crisis.

Afgelopen jaar lag die capaciteit nog op 72 procent, aldus Lufthansa. Dat kwam met name door wereldwijde personeelstekorten in de luchtvaart. Om luchthavens te ontlasten moesten veel luchtvaartmaatschappijen vluchten annuleren. Voor het eerste kwartaal van dit jaar verwacht Lufthansa daar ook nog last van te ondervinden, waardoor het bedrijf uitgaat van een capaciteit van 75 procent ten opzichte van 2019, het laatste jaar voor de crisis.

Meer uit Financieel

Ford zakt op Wall Street na bijstellen winstverwachting

NEW YORK (ANP) - Autoproducent Ford behoorde donderdag tot de dalers op de beurzen in New York. Het bedrijf waarschuwde dat de winst dit jaar lager uitvalt door nieuwe afspraken met vakbond United Auto Workers en stijgende loonkosten. Het aandeel verloor uiteindelijk 3,1 procent.

6 uur geleden
Britse regering bezorgd over overname Telegraph, start onderzoek

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse regering heeft een onderzoek ingesteld naar de voorgenomen overname van de Telegraph Media Group door een investeringsfonds dat banden heeft met de Verenigde Arabische Emiraten. De Britse minister van Cultuur Lucy Frazer stelt in een verklaring dat ingrijpen nodig is vanwege zorgen over de juiste weergave van nieuws en de vrijheid van meningsuiting.

6 uur geleden
Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

PARIJS (ANP) - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

8 uur geleden
Rechter: namaakspeelgoed bij Action mag niet meer worden verkocht

DEN BOSCH (ANP) - De 'Squishy Factory" een product van speelgoedmaker Toi-Toys dat onder andere in de schappen lag bij winkelketen Action, mag niet langer worden verkocht. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald. Het speelgoed leek namelijk wel heel erg op de 'Doctor Squish Squishy Maker' van twee andere producenten.

9 uur geleden
Claimclubs krijgen uitnodiging van NN na woekerpolisdeal ASR

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, nu het rivaal ASR is gelukt om een schikking te treffen in het langslepende woekerpolisdossier. Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, en Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, laten weten dat ze inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een verkennende dialoog.

9 uur geleden
ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

10 uur geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

10 uur geleden