Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lufthansa kondigt kostenbesparingen aan na verlies door stakingen

Lufthansa kondigt kostenbesparingen aan na verlies door stakingen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - Lufthansa gaat snijden in de kosten. Het Duitse luchtvaartconcern ziet zich hiertoe genoodzaakt door aanhoudende stakingen eerder dit jaar in Duitsland.

Lufthansa kondigde dinsdag aan dat het door de verliezen projecten moet bevriezen en minder personeel kan werven. Het concern leed in de eerste drie maanden van dit jaar een operationeel verlies van 849 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 273 miljoen.

Inmiddels heeft Lufthansa loonakkoorden gesloten met vakbonden voor grond- en cabinepersoneel. Maar ook in het tweede kwartaal verwacht Lufthansa nog effecten van de stakingen waardoor voor april en mei minder reizen werden geboekt. Voor de zomermaanden zijn er tot dusver wel 16 procent meer boekingen dan vorig jaar.

Winstverwachting

Eerder deze maand gaf Lufthansa aan dat het de winstdoelstellingen voor dit jaar niet haalt als gevolg van de stakingen. Het concern, dat ook maatschappijen als Eurowings, Brussels Airlines, Swiss en Austrian Airlines bezit, denkt dat de winst pas in de tweede helft van dit jaar weer stijgt.

Dochterbedrijf Brussels Airlines leed het eerste kwartaal van dit jaar een groter verlies door stakingen. In januari staakten piloten een dag en eind februari legden stewards en stewardessen drie dagen het werk neer. Een nieuwe staking eind maart kon worden afgewend. "Zodra er met een staking gedreigd wordt, zien we een onmiddellijke impact op onze reizigers", stelt de Belgische luchtvaartmaatschappij. "Bij onzekerheid stoppen mensen met boeken."

Meer uit Financieel

Maatschappelijke coalitie: pak door met uitbreiding Noord-Zuidlijn

AMSTERDAM (ANP) - Een coalitie van onder meer het bedrijfsleven, onderwijs, zorg en cultuur in de regio Amsterdam roept het nieuwe kabinet op "door te pakken" met uitbreiding van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol en andere investeringsprojecten in de Metropoolregio Amsterdam. Die plannen zijn namelijk onzeker geworden na een miljardenbezuiniging van het huidige demissionaire kabinet.

51 minuten geleden
Aantal taxibedrijven neemt snel toe

DEN HAAG (ANP) - Het aantal taxibedrijven in Nederland is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen, meldt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Begin 2019 stonden er 11.148 taxibedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vandaag zijn het er 14.356, een stijging van bijna 29 procent.

1 uur geleden
AI-chipbedrijf Nvidia hoger op Wall Street in aanloop cijfers

NEW YORK (ANP) - Nvidia, 's werelds belangrijkste producent van chips voor kunstmatige intelligentie (AI), stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York in aanloop naar de kwartaalcijfers die woensdag worden gepubliceerd. Verder zakte de toonaangevende Dow-Jonesindex weer onder de 40.000 punten, na vrijdag voor het eerst boven die symbolische puntengrens te zijn gesloten.

8 uur geleden
Laadpalenmaker Alfen heeft tijdelijke financieel directeur gevonden

ALMERE (ANP) - Alfen, producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet, heeft een tijdelijke financieel directeur gevonden. Onno Krap gaat vanaf dinsdag die functie op interim-basis vervullen bij het bedrijf dat dan op zoek gaat naar een vaste financieel directeur.

11 uur geleden
Besi koploper in AEX op kalme handelsdag, Ryanair lager

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag na een kalme handelsdag in verband met Pinksteren met een kleine plus gesloten. Chiptoeleverancier Besi was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak. In Dublin kwam luchtvaartmaatschappij Ryanair met cijfers. Het aandeel Ryanair ging daarop omlaag.

12 uur geleden
Prijzen van goud en koper naar recordniveaus

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De prijzen van goud en koper zijn maandag gestegen naar nieuwe recordniveaus. Bij goud speelde de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi een rol, want op de markt zijn er zorgen over meer instabiliteit in het Midden-Oosten door zijn overlijden bij een helikopterongeluk. Beleggers zoeken in onzekere tijden naar veilig geachte investeringen, zoals goud.

14 uur geleden
Order uit Saudi-Arabië voor 105 Airbus-vliegtuigen

JEDDAH (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus heeft een grote order ontvangen van de Saudische nationale luchtvaartmaatschappij Saudia. In totaal gaat het om 105 toestellen. Saudi-Arabië spreekt van de grootste vliegtuigorder in de geschiedenis van het land.

14 uur geleden