Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lufthansa gaat weer vliegen op Tel Aviv na wapenstilstand

Lufthansa gaat weer vliegen op Tel Aviv na wapenstilstand

FRANKFURT (ANP/RTR) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa gaat vanaf zondag weer vliegen naar het Israëlische Tel Aviv, nu Israël en de Palestijnen een wapenstilstand hebben gesloten. Ruim een week geleden werden die vluchten nog opgeschort vanwege het oplaaiende geweld in de regio.

Ook andere maatschappijen zoals British Airways, Virgin Atlantic, Iberia, Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines schortten vluchten naar Tel Aviv op in verband met het conflict. Het vliegverkeer op de internationale luchthaven Ben Gurion van Tel Aviv werd meermaals stilgelegd vanwege de raketaanvallen vanuit de Gazastrook op Israël. Er werden ook vluchten omgeleid naar Cyprus. Sinds vannacht geldt een wapenstilstand tussen de strijdende partijen.

Delta Air Lines herstart de vluchten tussen New York en Tel Aviv vrijdag. De Amerikaanse maatschappij stelt nog wel de situatie nauwlettend in de gaten te houden en waar nodig het vluchtschema weer aan te passen. Virgin Atlantic is van plan vanaf maandag weer naar Tel Aviv te gaan vliegen vanaf de Londense luchthaven Heathrow. "We verwelkomen het zeer dat er een staakt-het-vuren is", aldus een woordvoerder van de Britse maatschappij.

KLM had ook zijn vluchten naar Tel Aviv gestaakt. De maatschappij laat weten de situatie nauwgezet te volgen, maar zegt dat er vooralsnog geen vluchten naar Tel Aviv zijn ingepland. KLM verwacht zondag een besluit te nemen over een hervatting van de vluchten.

Meer uit Financieel

Wereldbank: verloren decennium in de maak voor wereldeconomie

WASHINGTON (ANP) - Bijna alle wereldwijde economische krachten die de afgelopen drie decennia voor vooruitgang en welvaart hebben gezorgd, vervagen. "Een zorgwekkende trend. Er zou een verloren decennium in de maak kunnen zijn voor de wereldeconomie", staat in een rapport van de Wereldbank.

19 minuten geleden
EU-landen stemmen in met deal over uitbannen brandstofauto

BRUSSEL (ANP/RTR) - Het verbieden van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto's door de Europese Unie vanaf 2035 kan doorgaan. De EU-landen, ook het tegensputterende Duitsland, hebben maandag ingestemd met die belangrijke klimaatmaatregel.

1 uur geleden
Europese Commissie: Alitalia moet staatslening terugbetalen

BRUSSEL (ANP) - De lening van 400 miljoen euro die de Italiaanse overheid in 2019 aan luchtvaartmaatschappij Alitalia verstrekte is illegale staatssteun, oordeelt de Europese Commissie. Italië moet het geld plus rente bij de maatschappij terughalen.

2 uur geleden
Transavia vliegt ondanks algemene staking naar Israël

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vooralsnog gewoon naar Israël ondanks een algemene staking in dat land. Daardoor vertrekken er geen vluchten vanaf de luchthaven van Tel Aviv. Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen daar wel vliegtuigen landen, zegt Transavia. De prijsvechter heeft twee vluchten op de planning staan van Schiphol naar Tel Aviv.

3 uur geleden
Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De export van Russische diesel ligt op koers om deze maand een record te bereiken, ondanks de sancties van de Europese Unie. Gedacht werd dat de Russen juist minder zouden gaan verkopen door het Europese verbod op olieproducten uit Rusland. Het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt echter ruimschoots goedgemaakt door hogere aankopen door onder meer Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.

3 uur geleden
Wagamama sluit bij rechter akkoord met schuldeisers

AMSTERDAM (ANP) - Restaurantketen wagamama heeft een akkoord bereikt met schuldeisers bij de rechtbank van Amsterdam. De keten, met negen vestigingen in Nederland, kwam in de problemen door de coronamaatregelen. Als gevolg daarvan moest het enkele restaurants sluiten. Een faillissement lijkt nu afgewend.

3 uur geleden
Philips en ASMI aan kop in positieve AEX, Prosus onderaan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak toonde maandag wat herstel onder aanvoering van zorgtechnologieconcern Philips en chipbedrijf ASMI. Techinvesteerder Prosus kampte daarentegen met een stevig koersverlies van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is, en was de grootste daler bij de hoofdfondsen.

3 uur geleden