Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lufthansa gaat weer vliegen op Tel Aviv na wapenstilstand

Lufthansa gaat weer vliegen op Tel Aviv na wapenstilstand

FRANKFURT (ANP/RTR) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa gaat vanaf zondag weer vliegen naar het Israëlische Tel Aviv, nu Israël en de Palestijnen een wapenstilstand hebben gesloten. Ruim een week geleden werden die vluchten nog opgeschort vanwege het oplaaiende geweld in de regio.

Ook andere maatschappijen zoals British Airways, Virgin Atlantic, Iberia, Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines schortten vluchten naar Tel Aviv op in verband met het conflict. Het vliegverkeer op de internationale luchthaven Ben Gurion van Tel Aviv werd meermaals stilgelegd vanwege de raketaanvallen vanuit de Gazastrook op Israël. Er werden ook vluchten omgeleid naar Cyprus. Sinds vannacht geldt een wapenstilstand tussen de strijdende partijen.

Delta Air Lines herstart de vluchten tussen New York en Tel Aviv vrijdag. De Amerikaanse maatschappij stelt nog wel de situatie nauwlettend in de gaten te houden en waar nodig het vluchtschema weer aan te passen. Virgin Atlantic is van plan vanaf maandag weer naar Tel Aviv te gaan vliegen vanaf de Londense luchthaven Heathrow. "We verwelkomen het zeer dat er een staakt-het-vuren is", aldus een woordvoerder van de Britse maatschappij.

KLM had ook zijn vluchten naar Tel Aviv gestaakt. De maatschappij laat weten de situatie nauwgezet te volgen, maar zegt dat er vooralsnog geen vluchten naar Tel Aviv zijn ingepland. KLM verwacht zondag een besluit te nemen over een hervatting van de vluchten.

Meer uit Financieel

Tesla verlaagt prijzen in VS en China nu verkoop tegenvalt

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft dit weekend de prijzen van zijn elektrische auto's in China en de Verenigde Staten verlaagd. Daarmee probeert de Amerikaanse fabrikant de tegenvallende verkopen tegen te gaan. Ook de software die nodig is om Tesla-auto's zelfstandig te laten rijden wordt in de VS nu voor een lagere prijs aangeboden.

1 uur geleden
Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het bureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

1 dag geleden
Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

1 dag geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

1 dag geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 dag geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

1 dag geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

1 dag geleden