Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lufthansa en MSC willen Italiaanse vliegmaatschappij ITA overnemen

Lufthansa en MSC willen Italiaanse vliegmaatschappij ITA overnemen

ROME (ANP/AFP) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa en een van ‘s werelds grootste containerrederijen Mediterranean Shipping Company (MSC) willen samen de Italiaanse vliegmaatschappij ITA Airways overnemen. De luchtvaartmaatschappij is nu nog in handen van de Italiaanse overheid en is de opvolger van het failliete Alitalia. ITA vliegt sinds oktober.

De luchtvaartmaatschappij heeft maandag naar buiten gebracht dat Lufthansa en het Zwitsers-Italiaanse MSC samen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een meerderheid van de aandelen. De Italiaanse overheid behoudt dan een minderheidsbelang in ITA.

Ook hebben zij volgens ITA gevraagd om gedurende drie maanden exclusief te mogen onderhandelen. ITA zegt "tevreden" te zijn dat het werk van de afgelopen maanden om het bedrijf te verbeteren zijn vruchten begint af te werpen. ITA-voorzitter Alfredo Altavilla had eerder al gezegd graag onderdeel te willen worden van Lufthansa.

De nieuwe maatschappij heeft ongeveer een kwart van het personeel en een aantal van de vliegtuigen van Alitalia overgenomen. Daarbij is flink gesneden in het aantal routes.

Lufthansa probeerde eerder met Alitalia te gaan samenwerken, maar die poging mislukte begin 2020. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij is daarna ten onder gegaan na jarenlang verliezen te hebben geleden.

Meer uit Financieel

Boeren betogen in Brussel tegen mestbeperking en dreigen met meer

BRUSSEL (ANP) - Honderden Nederlandse boeren hebben in Brussel actie gevoerd tegen mestregels die de komende tijd strenger worden. Ze kwamen ditmaal niet met de tractor, maar met de bus. Het protest verliep ordelijk.

38 minuten geleden
Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties 'beter dan verwacht'

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportartikelenmerk Adidas verwacht dit jaar meer winst te boeken als gevolg van "beter dan verwachte prestaties" in het eerste kwartaal. In plaats van een operationele winst van rond de 500 miljoen euro, verwacht het Duitse bedrijf nu een winst van rond de 700 miljoen euro te kunnen boeken.

46 minuten geleden
Frans luxebedrijf LVMH ziet omzet minder hard groeien

PARIJS (ANP) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy, zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar minder sterk groeien. Dit kwam doordat rijke consumenten hun uitgaven aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac terugschroefden.

46 minuten geleden
Verkoopgolf op negatief Damrak, ArcelorMittal zakt 7 procent

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenkoersen op het Damrak gingen dinsdag over een breed front omlaag, vooral door groeiende zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op de aanval van Iran. ArcelorMittal kreeg een koersverlies van 6,9 procent te verwerken nadat Deutsche Bank het staalconcern van zijn kooplijst had gehaald.

1 uur geleden
Chinees techconcern Huawei 'blijft in Nederland investeren'

DEN HAAG (ANP) - Het Chinese techconcern Huawei "blijft in Nederland investeren" en hoopt er "in de nabije toekomst" weer een groter marktaandeel in mobiele telefoons te krijgen. Dat zegt operationeel directeur Gert-Jan van Eck van de Nederlandse tak van Huawei tegen het ANP. "We hebben een aantal jaren last ondervonden van de omstandigheden in de wereld, maar inmiddels heeft het bedrijf zijn groei weer gevonden. We zijn weer terug op niveau."

2 uur geleden
Voormalig Shell-baas geeft KKR advies over groene investeringen

NEW YORK (ANP) - Ben van Beurden, voormalig topman van Shell, wordt adviseur op het gebied van groene investeringen bij de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, meldt de Britse zakenkrant Financial Times. Het is zijn eerste functie in het bedrijfsleven sinds zijn aftreden bij het olie- en gasconcern eind 2022.

2 uur geleden
Zorgverzekeraar United Health stijgt op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - United Health behoorde dinsdag tot de grote winnaars op de beurzen in New York. De grote zorgverzekeraar, die in februari werd getroffen door een cyberaanval, presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht. De totale kosten van die aanval zullen naar verwachting dit jaar zo'n 1,6 miljard dollar bedragen, maar het bedrijf handhaafde zijn vooruitzichten voor het hele jaar. Het aandeel steeg 6,4 procent.

3 uur geleden