Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lufthansa blijft last houden van coronacrisis

Lufthansa blijft last houden van coronacrisis

KEULEN (ANP) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft ook in het eerste kwartaal van het jaar veel last gehad van de coronacrisis, waardoor veel vliegtuigen door de reisbeperkingen aan de grond stonden. Het bedrijf leed opnieuw een flink verlies en is ook wat somberder gestemd over het herstel van de luchtvaart dit jaar.

Er werd een nettoverlies geleden van ruim 1 miljard euro. Een jaar eerder was dit nog een min van 2,1 miljard euro. Lufthansa wist het tekort terug te dringen door scherp in de kosten te snijden, met het verlies van duizenden arbeidsplaatsen tot gevolg. De omzet kelderde met 60 procent naar 2,6 miljard euro, omdat er veel minder tickets werden verkocht. Om de crisis te overleven schoot de Duitse overheid Lufthansa te hulp met miljarden aan noodsteun.

Lufthansa denkt nu voor dit jaar op ongeveer 40 procent van de capaciteit van voor de crisis te zullen vliegen. Eerder werd voor 2021 op 40 tot 50 procent van de capaciteit van voor de uitbraak van de pandemie gerekend. In het eerste kwartaal vervoerde het concern 3 miljoen passagiers, wat neerkomt op 10 procent van het niveau van voor de virusuitbraak.

Topman Carsten Spohr denkt dat pas in de tweede helft van het jaar er echt herstel van de vraag kan komen door de vaccinaties tegen het virus en omdat gevaccineerde Amerikanen dan naar Europa mogen komen.

Meer uit Financieel

GameStop onderuit op Wall Street na ontslag topman

NEW YORK (ANP) - GameStop ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op het ontslag van topman Matt Furlong bij de Amerikaanse keten van gamewinkels. Een reden voor het vertrek van Furlong werd niet gegeven. Wel neemt de activistische aandeelhouder en miljardair Ryan Cohen, die in 2020 een groot belang nam in GameStop en nu ook voorzitter is van het bedrijf, de taken van de topman over.

25 minuten geleden
EU-hof: geen compensatie reiziger voor repatriatievlucht corona

LUXEMBURG (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen hoeven passagiers die aan het begin van de coronapandemie strandden niet te compenseren voor de kosten van een repatriatievlucht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie, de hoogste rechtbank van de Europese Unie, besloten. Een Oostenrijks echtpaar had dat geëist.

1 uur geleden
Kifid: bank mag rekening niet zonder reden opzeggen

DEN HAAG (ANP) - Een bank kan een rekening van een klant niet zomaar opzeggen zonder toe te lichten waarom. Simpelweg verwijzen naar de antiwitwasregels is niet voldoende, heeft de geschillencommissie van het in de financiële sector belangrijke klachteninstituut Kifid bepaald.

1 uur geleden
Zwitsers parlement akkoord met onderzoek einde Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/RTR) - Het Zwitserse parlement heeft ingestemd met een parlementaire enquête naar de ondergang van Credit Suisse en de redding van de bank door de grotere Zwitserse branchegenoot UBS. In mei werd al bekend dat er een onderzoekscommissie zou worden opgezet om te kijken naar de rol van de overheid, de centrale bank en financiële toezichthouder van Zwitserland bij de redding van Credit Suisse in maart van dit jaar.

1 uur geleden
ECB: achteruitgang natuur risico voor driekwart bankleningen

FRANKFURT (ANP) - Bijna driekwart van alle leningen die banken bij bedrijven in de eurozone hebben uitstaan lopen gevaar als de natuur verder achteruitgaat. Dat schrijft bestuurslid Frank Elderson van de Europese Centrale Bank (ECB) naar aanleiding van voorlopige onderzoeksresultaten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld in de financiële problemen kunnen komen als oogsten kleiner worden, schoon drinkwater schaars wordt of toeristische trekpleisters minder aantrekkelijk worden door het verdwijnen van natuurgebieden.

2 uur geleden
Huren corporatiewoningen stijgen gemiddeld 2,4 procent

DEN HAAG (ANP) - Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

3 uur geleden
NN Group en Aegon in kopgroep AEX, Besi opnieuw bij dalers

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en Aegon behoorden donderdag tot de winnaars op de Amsterdamse beurs. Een positief analistenrapport van investeringsbank RBC, waarin de twee bedrijven als favorieten in de Benelux werden bestempeld, wakkerde de kooplust bij beleggers aan. Chipbedrijf Besi ging daarentegen opnieuw omlaag na de forse koersval een dag eerder.

3 uur geleden