Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luchtverkeersleiders schatten aantal vluchten nog negatiever in

Luchtverkeersleiders schatten aantal vluchten nog negatiever in

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese luchtvaartsector wordt nog veel harder geraakt in 2020 dan eerder gedacht. De verwachting van de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol voor het totaal aantal vluchten in Europa in 2020 ligt 55 procent onder het niveau van 2019, wat neerkomt op 6 miljoen minder vluchten. Vergeleken met de vorige schatting van Eurocontrol is dat nog eens 1 miljoen minder vluchten in 2020.

Volgens de directeur-generaal van Eurocontrol, Eamonn Brennon, zijn de cijfers "verontrustend voor de hele luchtvaartindustrie". In het vorige scenario ging Eurocontrol ervan uit dat het aantal vluchten vanaf de zomer weer zou stijgen, maar in het nieuwe scenario blijft het aantal vluchten per maand hangen rond het niveau van augustus.

Als een van de oorzaken van het uitblijven van herstel in de luchtvaartsector wijst Brennon op het gebrek aan coördinatie tussen de Verenigde Staten en Europa. "Dat zorgt voor veel verwarring en het verlaagt het passagiersvertrouwen nog meer. Er is geen beleid dat passagiers, luchthavens en vliegmaatschappijen voorspelbaarheid geeft."

Ook de nieuwe Covid-19 uitbraken noemt Brennon als oorzaak van het niet toenemen van het aantal vluchten. "De negatieve reisadviezen en quarantaineverplichtingen van overheden zijn 'killing' voor de luchtvaart en toerisme industrie."

Meer uit Financieel

Media: grondstoffenhandelaar Gunvor vreest hogere corruptieboete

GENÈVE (ANP) - Grondstoffenhandelaar Gunvor heeft fors meer geld opzij gezet voor een boete die het bedrijf verwacht te krijgen voor vermeende omkoping. Volgens persbureaus Bloomberg en Reuters, die zich baseren op ingewijden, gaat het om 650 miljoen dollar (604 miljoen euro) die Gunvor denkt te moeten betalen aan justitie in de Verenigde Staten. Eerder ging het nog om 450 miljoen dollar.

7 minuten geleden
Opnieuw storing bij Rabobank, problemen met afronden transacties

UTRECHT (ANP) - Klanten van de Rabobank kunnen vrijdagmiddag last hebben van een storing. Op de website van de bank staat vermeld dat er problemen kunnen ontstaan bij het afronden van overboekingen. Het is de tweede storing in een week tijd.

1 uur geleden
Wall Street opent licht lager na belangrijk banenrapport VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers op Wall Street verwerkten het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat wees op een sterkere aanwas van banen dan verwacht.

1 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder dan verwacht

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november harder gegroeid dan verwacht. In totaal kwamen er vorige maand 199.000 banen bij, meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid in zijn belangrijke maandelijkse banenrapport. De werkloosheid daalde onverwachts.

2 uur geleden
Beeldmakers naar rechter om vergoeding beelden op sociale media

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse auteursrechtorganisatie Pictoright sleept Meta voor de rechter om te eisen dat beeldmakers een eerlijke vergoeding krijgen voor het gebruik van hun beelden op Facebook en Instagram. Daar hebben ze volgens Pictoright recht op, maar Meta zou de wettelijke verplichtingen niet nakomen.

2 uur geleden
Schiphol: vrijdag 117 vluchten geannuleerd door slecht weer

SCHIPHOL (ANP) - Van en naar Schiphol zijn vrijdag 117 vluchten geannuleerd, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Dat is volgens hem het gevolg van slechte weersomstandigheden en vluchten die donderdag vanwege dichte mist uitvielen en vertraging opliepen. Zo'n veertig van de geannuleerde vluchten vrijdag zijn van KLM, laat een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij weten.

2 uur geleden
Heel Scandinavië keert zich nu tegen Tesla om Zweeds cao-conflict

HELSINKI (ANP/BLOOMBERG/RTR) - In navolging van Deense en Noorse vakbonden heeft nu ook de Finse transportvakbond AKT aangekondigd mee te doen aan acties tegen Tesla. Aanleiding zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao voor automonteurs in Zweden die in een impasse zitten. Medewerkers van alle havens in Finland zullen vanaf 20 december de doorvoer van Tesla-auto's blokkeren.

3 uur geleden