Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luchtvaartstaking Italië zorgt ook in Nederland voor vluchtuitval

Luchtvaartstaking Italië zorgt ook in Nederland voor vluchtuitval

MILAAN (ANP) - Een staking van de verkeersleiding in Italië heeft verspreid over Europa voor vluchtuitval gezorgd, ook op Schiphol. KLM heeft woensdag vanwege de actie bijvoorbeeld vijf retourvluchten geannuleerd. Passagiers werden omgeboekt. Een blik op de vertrekborden leert dat ook enkele easyJet-vluchten van Schiphol naar Italië zijn geschrapt.

Volgens Italiaanse media vonden er woensdag meerdere stakingen tegelijkertijd plaats. Niet alleen bij de luchtverkeersleiding werd actie gevoerd. Ook piloten en cabinepersoneel van budgetmaatschappijen Volotea, easyJet en Ryanair in Italië legden het werk neer.

Vakbonden hadden eerder een oproep uitgestuurd aan de medewerkers om woensdag enkele uren te staken. Er speelden bij de maatschappijen afzonderlijke grieven. Maar de gemene deler was dat personeel meer loon wil en betere regelingen rond bijvoorbeeld het aanvragen van verlof.

Omgeleid

Onder meer easyJet had ook al een waarschuwing voor de staking op de website geplaatst. Mensen die van of naar Italië vlogen werd aangeraden om hun actuele vluchtinformatie goed in de gaten te houden.

In totaal werden zo'n 360 vluchten geannuleerd, waar ruim 4000 passagiers de dupe van werden, laat vakbond UIL Trasporti weten. Maar de luchtverkeersleiding werd niet helemaal platgelegd, een deel van de vluchten werd wel als normaal door het luchtruim geleid. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA, de opvolger van Alitalia, liet bijvoorbeeld weten dat 99 procent van zijn passagiers omgeleid kon worden.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

12 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

14 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

15 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

17 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

17 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

18 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden