Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Luchtvaartsector nog harder geraakt door crisis'

'Luchtvaartsector nog harder geraakt door crisis'

GENÈVE (ANP) - De gevolgen van de coronacrisis voor de Europese luchtvaartsector zijn nog erger dan eerder werd aangenomen. De internationale luchtvaartorganisatie IATA meldt op basis van nieuwe onderzoek dat Europese maatschappijen door de crisis worden opgezadeld met een verlies aan inkomsten van dik 23 miljard dollar. Verder staan tot 7 miljoen banen op de tocht.

De juni-raming van IATA is nog weer iets negatiever dan de raming van twee maanden terug. Volgens het nieuwe onderzoek zal de passagiersvraag dit jaar met meer dan de helft afnemen. In Nederland gaat het om 60 procent minder reizigers. Nederlandse maatschappijen moeten volgens het IATA-rapport rekening houden met een omzetdaling van 6 miljard dollar.

De 6 miljoen tot 7 miljoen banen die als gevolg van de crisis mogelijk verdwijnen, hebben ook betrekking op bedrijven die diensten verlenen aan de luchtvaart. In Nederland gaat het volgens de organisatie om bijna 178.000 banen.

Versneld herstel

De IATA benadrukt dat een versneld herstel van het luchtvervoer in Europa van "vitaal belang" is om de impact van de crisis te verzachten. Bij de herstart van het luchtverkeer is de openstelling van grenzen en het afschaffen van quarantaineregels noodzakelijk, zo klinkt het.

Verder pleit IATA voor de voortzetting van financiële steun en versoepeling van de regels omtrent start- en landingsrechten. Ook pleit de organisatie voor vrijstelling van belastingen en heffingen.

Meer uit Financieel

Microsoft wil cloudactiviteiten in Duitsland verdubbelen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Microsoft heeft dit jaar de capaciteit van zijn cloudplatform Azure in Duitsland al aanzienlijk uitgebreid en heeft plannen om het aanbod begin 2024 te verdubbelen. Dat zei Marianne Janik, de baas van Microsoft Duitsland, maandag in een toespraak in München.

40 minuten geleden
Adyen verder omhoog op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Adyen was maandag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De betalingsverwerker werd vorige week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten. Het aandeel werd 1,9 procent hoger gezet. De chipbedrijven ASMI en Besi volgden met plussen van 1,4 en 1,2 procent.

49 minuten geleden
Lobbyclub: recordaantal mensen VS pakt vliegtuig rond feestdagen

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Maar liefst 7,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten zullen gedurende de feestdagenperiode in het vliegtuig stappen. Dat verwacht de American Automobile Association (AAA), die spreekt van een recordaantal. Ook het aantal mensen dat met de auto op pad gaat om bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken neemt flink toe.

1 uur geleden
AFM legt miljoenenboete op aan vastgoedinvesteerder Bever Holding

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vastgoedinvesteerder Bever Holding twee boetes opgelegd met een totale waarde van 5 miljoen euro. Het bedrijf zou een tijd lang hebben nagelaten voorwetenschap tijdig openbaar te maken. Ook heeft Bever Holding onjuiste informatie verspreid, stelt de markttoezichthouder.

2 uur geleden
AEX koerst af op vlak begin van week vol rentebesluiten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst maandag af op een vrijwel vlak begin. Beleggers doen het rustig aan in afwachting van de rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England. De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering en op woensdag wordt het rentebesluit bekendgemaakt. De rentebesluiten van de ECB en de Britse centrale bank volgen op donderdag.

2 uur geleden
Franse AI-start-up haalt 385 miljoen euro aan investeringen op

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse kunstmatige intelligentie-start-up Mistral AI heeft 385 miljoen euro aan investeringen opgehaald en is daarmee een van de leidende AI-bedrijven in Europa. De waarde van het bedrijf wordt inmiddels geschat op 2 miljard euro.

2 uur geleden
Chipbedrijf Nvidia wil basis opzetten in Vietnam

HANOI (ANP/AFP/RTR) - Het grote Amerikaanse chipconcern Nvidia wil een basis opzetten in Vietnam om de halfgeleiderindustrie in het Aziatische land te helpen ontwikkelen. Dat heeft Nvidia-topman Jensen Huang gezegd bij een bezoek aan Vietnam en een ontmoeting met premier Pham Minh Chinh.

2 uur geleden