Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luchtvaartsector in trek op positieve beurzen

Luchtvaartsector in trek op positieve beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag verder vooruit. De hoop dat het einde van de coronacrisis in zicht is door de positieve ontwikkelingen met de vaccins, zorgde voor optimisme bij beleggers. Vooral luchtvaartmaatschappijen waren in trek dankzij soepelere quarantaineregels in Engeland en de hoop op een spoedig economisch herstel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,9 procent hoger op 606,70 punten. De MidKap klom 1 procent tot 897,43 punten. Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 1,3 procent.

Het nieuws dat de machtsoverdracht in de Verenigde Staten aan de verkozen president Joe Biden officieel kan beginnen, zorgde eveneens voor optimisme op de beursvloeren. Ook berichten dat Biden de voormalige voorzitter van de Federal Reserve (Fed) Janet Yellen wil benoemen tot minister van Financiën vielen goed bij beleggers.

KPN

Sterkste stijgers in de AEX waren winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield en de banken ING en ABN AMRO, met winsten tot 7 procent, dankzij de hoop op een aantrekkende economie. Betaalbedrijf Adyen en chemicaliëndistributeur IMCD stonden onderaan met minnen tot 2,9 procent.

De strategie-update van KPN (min 0,2 procent) maakte weinig indruk op beleggers. Het telecomconcern investeert de komende drie jaar 3,5 miljard euro in digitalisering, waaronder de verdere uitrol van het glasvezelnetwerk. Volgens KPN zit Nederland door de coronacrisis in een digitale stroomversnelling nu steeds meer mensen thuiswerken.

Air France-KLM

In Londen klom IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, 4,6 procent. Reizigers naar Engeland kunnen vanaf 15 december na vijf dagen quarantaine een coronatest ondergaan en hoeven niet langer in afzondering te blijven als de uitslag van de test negatief is. Lufthansa won 5,5 procent in Frankfurt en budgetvlieger easyJet steeg 5,7 procent in Londen. Ook reisbureau TUI (plus 11 procent) profiteerde van de soepelere regels.

In de MidKap behoorde luchtvaartcombinatie Air France-KLM (plus 11 procent) tot de kopgroep. BAM deed het nog beter en ging aan kop met een winst van 16 procent. De bouwer steeg een dag eerder al ruim 21 procent dankzij een grote deal met pensioenuitvoerder PGGM.

De euro was 1,1889 dollar waard, tegenover 1,1825 dollar een dag eerder. De hoop op economisch herstel stuwde ook de olieprijzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 43,53 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 46,50 dollar per vat en bereikte het hoogste niveau sinds maart dit jaar.

Meer uit Financieel

Verzekeraars verliezen opnieuw op licht lagere beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met een klein verlies aan de nieuwe handelsdag begonnen. Verzekeraars NN en ASR daalden opnieuw na de koersklap van een dag eerder, toen de vrees voor de gevolgen van ongunstige gerechtelijke uitspraken rond zogenoemde woekerpolissen toesloeg.

5 minuten geleden
Aandacht beleggers gaat uit naar effect hoge olieprijzen

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat donderdag onder meer uit naar de olieprijzen en verzekeraars. NN en ASR leden een dag eerder nog forse koersverliezen doordat ze ongunstige uitspraken van het gerechtshof Den Haag over zogenoemde woekerpolissen te verwerken kregen. Het is de vraag of ze nu enig herstel laten zien. Daarnaast voedden de almaar oplopende olieprijzen de zorg dat de inflatie langere tijd hoog zal blijven, wat aan de bedrijfswinsten knaagt en ook voor hoge rentes zorgt.

1 uur geleden
Volkswagen: grote IT-storing verholpen

WOLFSBURG (ANP) - Volkswagen zegt de grote IT-storing te hebben verholpen. Door de technische problemen kwamen veel Duitse fabrieken van de automaker woensdag plat te liggen. De productie kan nu weer beginnen, laat een woordvoerder van het concern weten aan het Duitse persbureau DPA.

2 uur geleden
Nederlandse industriebedrijven blijven somber gestemd

DEN HAAG (ANP) - De stemming in de Nederlandse industrie is in september somber gebleven. Dat komt vooral doordat industriële bedrijven minder tevreden waren over de hoeveelheid werk op de plank, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

4 uur geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

4 uur geleden
Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

11 uur geleden