Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luchtvaartmaatschappij China bevestigt doden na vliegtuigcrash

Luchtvaartmaatschappij China bevestigt doden na vliegtuigcrash

WUZHOU (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern heeft bevestigd dat er doden zijn gevallen bij een vliegtuigcrash in het zuiden van China. Er zijn geen details gedeeld over het aantal slachtoffers. Aan boord zaten 123 passagiers en negen bemanningsleden.

De Boeing 737-800 was maandag van Kunming onderweg naar Guangzhou toen het toestel neerstortte in de bergen bij Wuzhou. Waarom het vliegtuig is gecrasht, is niet bekend. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan, meldt China Eastern.

De luchtvaartmaatschappij heeft in een verklaring zijn condoleances overgebracht. Het bedrijf heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor de familie van de inzittenden.

Eerder op de dag werd al duidelijk dat het om een ernstige vliegtuigcrash ging. Het toestel was volgens staatsmedia uiteengevallen. Er zijn meerdere wrakstukken gevonden. De krant People's Daily meldde op basis van een brandweerfunctionaris dat er tussen de brokstukken geen tekenen van leven zijn.

Meer uit Buitenland

Media: echtgenote Oekraïense spionnenchef mogelijk vergiftigd

KYIV (ANP/AFP/RTR) - De echtgenote van de Oekraïense militaire inlichtingenchef Kyrylo Boedanov lijdt aan vergiftigingsverschijnselen. Er wordt rekening gehouden met een moordaanslag, bevestigt een inlichtingenbron tegenover persbureau AFP na berichten in Oekraïense media.

53 minuten geleden
Vaticaan bevestigt bezoek paus aan klimaattop Dubai

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Het Vaticaan zegt dat paus Franciscus zoals gepland naar de COP28 in Dubai gaat. De bevestiging komt nadat het hoofd van de rooms-katholieke kerk afgelopen weekend door ziekte een deel van zijn werk moest neerleggen.

55 minuten geleden
Nog steeds sneeuwoverlast Duitsland, doden bij verkeersongelukken

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Duitsland heeft dinsdag opnieuw te maken met overlast door sneeuwval. Door de winterse omstandigheden zijn twee automobilisten om het leven gekomen bij verkeersongelukken.

1 uur geleden
Weduwe van seriemoordenaar Fourniret voor de rechter in Frankrijk

NANTERRE (ANP/AFP/BELGA) - In Frankrijk is een nieuw proces begonnen tegen Monique Olivier, de weduwe van de overleden seriemoordenaar Michel Fourniret. Ze wordt vervolgd voor haar betrokkenheid bij drie zaken die tientallen jaren geleden speelden.

2 uur geleden
Marokko pakt verdachte bommeldingenbombardement België op

BRUSSEL (ANP) - Marokko heeft een man opgepakt die verdacht wordt van de valse bommeldingen die Belgische scholen de laatste weken ontvingen. Tientallen scholen besloten uit voorzorg te sluiten en duizenden leerlingen moesten thuisblijven.

2 uur geleden
Frans oorlogsschip in Egypte voor behandeling zieke kinderen Gaza

PARIJS (ANP/RTR) - Een Frans oorlogsschip is aangekomen in Egypte en kan mogelijk deze week al gewonde kinderen uit Gaza behandelen. Dat meldde minister van Defensie Sébastien Lecornu, die op de radio stelde dat helikoptercarrier Dixmude beschikt over twee operatiezalen en veertig bedden.

2 uur geleden
President Iran brengt woensdag toch geen bezoek aan Turkije

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De Iraanse president Ebrahim Raisi brengt woensdag toch geen bezoek aan Turkije, meldt het kantoor van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Het Iraanse persbureau Tasnim zegt dat het bezoek is uitgesteld, maar meldt geen nieuwe datum. Het is niet duidelijk waarom Raisi niet naar Turkije gaat.

3 uur geleden