Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luchthavens op hun hoede om ijzel, nog geen gevolgen vluchten

Luchthavens op hun hoede om ijzel, nog geen gevolgen vluchten

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse luchthavens monitoren de weersomstandigheden, nadat het KNMI vanaf zondagmiddag code oranje had afgekondigd voor ijzel door het hele land. Vooralsnog zijn er geen gevolgen voor vluchten, melden woordvoerders van vier luchthavens.

Een woordvoerder van Schiphol laat weten dat zij rekening houden met ijzel, vanwege de regen die valt op de koude ondergrond. Om de eventuele gladheid te bestrijden werkt de luchthaven preventief met een dooimiddel. Het strooien van zout is namelijk slecht voor vliegtuigen, legt de zegsman uit.

Ook op Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport wordt er wat gedaan aan de gladheid. Een woordvoerder van die laatste luchthaven legt uit dat daar nu nog niet mee is begonnen. "Wat vooral van belang is, is dat reizigers veilig naar onze luchthaven komen. Daar roepen wij dan ook toe op, om goed op te passen. Vooralsnog voorzie ik geen problemen op de luchthaven zelf."

Op Maastricht Aachen Airport is eveneens nog niet begonnen met preventieve maatregelen, aldus een woordvoerster. De luchthaven heeft voor zondagavond drie binnenkomende en drie vertrekkende vluchten gepland, die nog altijd volgens het vliegschema vliegen. "Als het gaat regenen, dan treffen we maatregelen", vertelt de zegsvrouw. "Maar ik verwacht niet dat er problemen ontstaan die we niet aankunnen."

Meer uit Financieel

Wall Street sluit flink lager na renteverhoging Federal Reserve

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag flink lager gesloten nadat de Federal Reserve de rente opnieuw had opgevoerd om de hoge inflatie te bestrijden. Vanwege de recente onrust in de bankensector had Wall Street voorzichtige hoop op een pauze van de Fed bij het verder opkrikken van de rente. Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, Fed-baas Jerome Powell stelde in een persconferentie na afloop van het rentebesluit dat er mogelijk later nog meer renteverhogingen komen.

7 uur geleden
Banensite Indeed schrapt 2200 banen, impact Nederland onduidelijk

AUSTIN (ANP) - De zoekmachine voor vacatures Indeed gaat 2200 banen schrappen, heeft topman Chris Hyams in een bericht aan het personeel meegedeeld. Dat staat gelijk aan ongeveer 15 procent van alle werknemers. Volgens Indeed koelt de arbeidsmarkt in onder andere de Verenigde Staten sterk af na de sterke stijging van het aantal vacatures van vlak na de coronacrisis, toen de economie zich krachtig herstelde. Het Amerikaanse bedrijf moet daarom zelf nu ook stevig inkrimpen.

9 uur geleden
Topman TikTok: nog nooit Amerikaanse gegevens gedeeld met Peking

WASHINGTON (ANP) - Filmpjesapp TikTok heeft nog nooit Amerikaanse gebruikersgegevens gedeeld met de Chinese overheid, of een verzoek ontvangen om deze te delen. Het dochterbedrijf van het Chinese ByteDance zou een dergelijk verzoek ook niet honoreren als dat ooit zou gebeuren, zal TikTok-topman Shou Zi Chew donderdag verklaren voor een commissie van het Amerikaanse Congres.

9 uur geleden
Microsoft-dochterbedrijf verklapt met AI manieren om te coderen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Het platform voor softwareontwikkelaars GitHub verklapt binnenkort met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) hoe mensen het best bepaalde coderingsopdrachten kunnen uitvoeren. Daarvoor gebruikt het dochterbedrijf van Microsoft technologie van OpenAI, het bedrijf dat de afgelopen maanden veel aandacht kreeg voor zijn programma's ChatGPT en Dall-E.

9 uur geleden
Kaag wil voor besluit over Volksbank opties met Kamer bespreken

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiƫn) wil de Tweede Kamer laten meepraten over de toekomst van de Volksbank, voordat zij met een besluit komt. Gezien het grote belang van het onderwerp voor de maatschappij en het bankenlandschap mikt zij op een "breed draagvlak" voor de richting die zij kiest.

9 uur geleden
Fed verhoogt rente VS weer ondanks onrust bankensector

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve voert de rente in de Verenigde Staten verder op om de hoge inflatie te bestrijden. Net als de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week laten de beleidsmakers bij de Fed in Washington zich daarmee niet van de wijs brengen door de recente onrust in de bankensector.

9 uur geleden
ING en ABN AMRO geven eerdere winsten prijs op gemengd Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een gemengd beeld geƫindigd. De banken ING en ABN AMRO gaven veel van hun eerdere winsten op de dag prijs. Beleggers kijken nu vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve in de Verenigde Staten dat later op de dag bekend wordt.

10 uur geleden