Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luchthaven Schiphol verwerkt fractie normale reizigersaantallen

Luchthaven Schiphol verwerkt fractie normale reizigersaantallen

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft vorige maand nog maar een fractie van de normale aantallen reizigers verwelkomd. In maart reisden 660.000 mensen via de grootste luchthaven van het land. Dat is bijna driekwart minder dan in maart vorig jaar, toen de coronapandemie voor het eerst zwaar drukte op internationale vliegreizen. Het is ook een fractie van alle reizigers die Schiphol in maart 2019 aandeden.

Het kabinet adviseert Nederlanders vanwege de coronapandemie nog altijd om niet naar het buitenland te reizen. Ook staat Nederland in het buitenland vaak op de lijst van hoogrisicolanden, gezien het hoge aantal besmettingen met het coronavirus hier.

Dit heeft op Schiphol geleid tot een drastische daling van het aantal passagiers ten opzichte van 'normale' jaren. Zo reisden in maart 2019 nog 5,6 miljoen mensen van en naar de luchthaven. Het huidige aantal is nog geen 12 procent van die hoeveelheid reizigers. Van de 660.000 passagiers kwamen er 400.000 op Schiphol voor een overstap op een andere vlucht.

Het aantal vluchten van en naar Schiphol is vorige maand meer dan gehalveerd ten opzichte van maart 2020. In totaal ging het om 12.220 vluchten. Wel waren er meer vrachtvluchten. Die waren nodig als compensatie voor het wegvallen van veel vervoersruimte voor goederen in de buik van passagiersvliegtuigen.

Meer uit Financieel

Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

1 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

3 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

4 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

6 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

6 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

7 uur geleden
Opluchting op beurzen na voorlopige schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt maandag positief te beginnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgt voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten. De deal moet nog wel worden goedgekeurd door het Amerikaanse Congres, waar het naar verwachting woensdag in stemming zal worden gebracht.

8 uur geleden