Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lozano vindt PSV verder dan tijdens eerste periode bij de club

Lozano vindt PSV verder dan tijdens eerste periode bij de club

SEVILLA (ANP) - Hirving Lozano vindt dat het huidige PSV verder is dan de eerste periode die hij bij de Eindhovense club speelde. "We doen het op dit moment fantastisch in de competitie en in de Champions League gaat het beter. Het zou mooi zijn als we de achtste finales halen. De mensen verdienen het, PSV is een fantastische club", zei de 28-jarige Mexicaanse aanvaller in Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán, kort voordat hij met PSV aan de laatste training voor het duel met Sevilla van woensdag begon.

Lozano speelde tussen 2017 en 2019 voor PSV. Hij kwam toen zestig keer in actie en scoorde 34 keer. In 2018 werd hij kampioen met PSV, waarna het elftal van trainer Mark van Bommel in de groepsfase van de Champions League, in een poule met FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur 2 punten pakte.

"Ik voel me volwassener nu, als mens maar ook als voetballer", aldus Lozano. "In de huidige groep behoor ik tot de wat meer ervaren spelers. Wat ik in het verleden heb geleerd, probeer ik over te dragen op de anderen binnen het team."

Overwintering

PSV verzekert zich woensdag bij een zege op Sevilla van de achtste finales als Arsenal tegelijkertijd wint van RC Lens. "Het wordt een lastige wedstrijd, maar dit zijn wel de wedstrijden die je graag wil spelen", vervolgde Lozano, die aangaf blij te zijn met trainer Peter Bosz. "Ik had nog niet eerder met hem samengewerkt. Het is een trainer die goed oplet en probeert te communiceren met spelers. Hij zegt de dingen zoals ze zijn. Ik denk dat dat heel belangrijk is."

Sevilla speelt tegen PSV voor de laatste kans. De Spanjaarden doen het ook in de competitie niet goed en trainer Diego Alonso staat anderhalve maand na zijn aanstelling al flink onder druk. Lozano: "Wij moeten goed omgaan met de sfeer hier in het stadion en het opvatten als motivatie. Ik denk dat wij een goed resultaat kunnen halen hier."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden