Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lowlands-baas Van Eerdenburg vindt steunpakket onvoldoende

Lowlands-baas Van Eerdenburg vindt steunpakket onvoldoende

BIDDINGHUIZEN (ANP) - Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg vindt de extra steunmaatregelen van het kabinet voor de evenementensector niet voldoende. Hij noemt het extra geld een "stap in de goede richting". Maar, hoewel de gemaakte kosten nu grotendeels zijn afgedekt, "is de praktijk dat je zelf toch nog met enorme kosten blijft zitten, zoals bij iedere 'verzekering'", aldus Van Eerdenburg.

Het kabinet maakte woensdag bekend 135 miljoen euro extra uit te trekken voor steun aan de sector. Organisatoren kunnen een groter deel van hun gemaakte kosten vergoed krijgen en de termijn om een aanvraag in te dienen wordt uitgebreid.

Van Eerdenburg wil nog steeds meer duidelijkheid of evenementen na half augustus kunnen doorgaan. De huidige maatregelen, waarbij meerdaagse evenementen niet door mogen gaan, gelden tot 14 augustus. Lowlands is dit jaar van 20 tot en met 22 augustus, wat betekent dat de organisatie van het festival in Biddinghuizen minder dan een week van tevoren duidelijkheid krijgt.

Veel te kort dag, aldus Van Eerdenburg, die eerder zei "laaiend" te zijn. "Ze stralen iets uit van: 'je ziet maar hoe je het oplost'. Ze laten de sector gewoon bungelen. Het kabinet is volledig losgetrokken van de realiteit."

Meer uit Binnenland

NPO zet met nieuwe Journalistieke Code in op meer transparantie

HILVERSUM (ANP) - De NPO krijgt per 1 juli een nieuwe Journalistieke Code. Dat heeft het College van Omroepen bekendgemaakt. De code bestaat uit een verzameling afspraken over journalistieke integriteit waar alle medewerkers en redacties van de publieke omroep zich aan moeten houden.

1 uur geleden
Twee voetgangers ernstig gewond na aanrijding in Valkenburg

DEN HAAG (ANP) - Twee voetgangers zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij rond 02.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden aangereden door een voertuig op de Wilhelminalaan in Valkenburg, meldt de politie in de provincie Limburg.

5 uur geleden
Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.00 uur uitbrak in het appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost. Het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, werd eerder vanwege rook afgesloten.

9 uur geleden
Deel bewoners niet naar huis door grote brand in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kan niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.00 uur uitbrak in het appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost. Het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, werd eerder vanwege rook afgesloten.

12 uur geleden
Urkse relschoppers kregen last onder dwangsom na rellen

URK (ANP) - 78 Urkse jongeren, die betrokken waren bij rellen in die gemeente hebben in 2021 een last onder dwangsom van 2500 euro gekregen. Twee van hen hebben de boete ook daadwerkelijk moeten betalen, bevestigt de gemeente naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Flevoland.

16 uur geleden
Kunstenbond: twee derde stripmakers verdient onder minimumloon

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twee op de drie striptekenaars in Nederland verdienen onder het minimumloon. Dat is de uitslag van een grote enquête die de Kunstenbond heeft gehouden samen met Aimée de Jongh, de winnaar van de Stripschapsprijs 2022. De tekenares heeft het geld dat zij had gewonnen, gebruikt om in kaart te brengen hoe de financiële situatie van de Nederlandse cartoonisten is.

20 uur geleden
Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

22 uur geleden