Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lowe's stijgt, Target daalt op Wall Street na resultaten

Lowe's stijgt, Target daalt op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - Lowe's werd woensdag flink hoger gezet op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse doe-het-zelfconcern, na Home Depot de grootste in de Verenigde Staten, verhoogde zijn omzetverwachting voor het hele jaar na sterke verkopen in het derde kwartaal. De kwartaalcijfers van supermarktconcern Target vielen daarentegen niet in de smaak bij beleggers.

Lowe's dikte 3,8 procent aan, terwijl Target 4 procent verloor. Target boekte meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf waarschuwde echter voor enige margedruk door de stijgende kosten als gevolg van toeleveringsproblemen en hogere lonen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent lager op 36.057 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde ook 0,2 procent tot 4692 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent, tot 15.962 punten.

Vaccinmakers

De vaccinmakers Pfizer en BioNTech stegen 0,5 en 2,6 procent. De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA zal volgens The New York Times nog deze week een besluit nemen over de goedkeuring van de boosterprik van het coronavaccin dat de twee farmaceuten samen hebben ontwikkeld. Ook is het Witte Huis volgens de krant van plan miljarden dollars te investeren om de vaccinproductie in de VS uit te breiden. Novavax steeg 2,6 procent nadat de Europese medicijnentoezichthouder begon met het bekijken van de gegevens over het coronavaccin van het bedrijf.

GlaxoSmithKline daalde 0,1 procent en Vir Biotechnology steeg 7,3 procent. De farmaceuten hebben contracten getekend met een waarde van ongeveer 1 miljard dollar voor de verkoop van hun behandelingen tegen Covid-19 aan de Amerikaanse overheid.

Lucid

Lucid daalde 2,5 procent. De start-up voor elektrische auto's werd dinsdag 24 procent meer waard en streefde daarmee qua marktwaarde het Amerikaanse autoconcern Ford Motor voorbij. Tesla dikte 0,7 procent aan. Topman Elon Musk heeft nog eens voor 973 miljoen dollar aan aandelen in de maker van elektrische auto's verkocht.

Creditcardmaatschappij Visa daalde ruim 5 procent. Volgens persbureau Bloomberg accepteert webwinkelconcern Amazon vanaf volgend jaar geen betalingen meer via creditcards van Visa die zijn verstrekt in het Verenigd Koninkrijk. Met de stap wil Amazon de transactiekosten terugdringen.

De euro was 1,1313 dollar waard, tegen 1,1338 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 79,98 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 81,92 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Techsector stuwt Wall Street met kleinere rentestappen in zicht

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven werden donderdag flink hoger gezet op Wall Street. Beleggers sorteren voort op kleinere rentestappen van de Federal Reserve, onder meer omdat het aantal uitkeringsaanvragen de afgelopen week weer wat toenam. De sterke arbeidsmarkt was een van de redenen voor de Fed om de rente deze maand met 0,5 procentpunt te verhogen. Maar bestuurders van de Amerikaanse centrale bank lieten ook weten dat ze een mogelijkheid zien om de volgende keer maar een kwart procentpunt erbij te doen.

1 uur geleden
Inspectie en Heineken steggelen over statiegeldblikjes

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en bierbrouwer Heineken ruziën over het na 1 april nog op de markt brengen van blikjes zonder statiegeldlogo. Heineken wil die namelijk blijven maken totdat het de laatste van zijn merken begin mei aanpast, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in het AD. Maar de inspectie zegt dat vanaf zaterdag alleen nog maar statiegeldblikjes mogen worden verkocht die voor 1 april zijn gemaakt.

1 uur geleden
NCSC waarschuwt voor aanval hackers op softwarepakket 3CX

DEN HAAG (ANP) - Gebruikers van het softwarepakket 3CX dienen dat volledig van hun systemen te verwijderen. Dat adviseert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nadat cybersecuritybedrijf CrowdStrike donderdag gemeld had dat er een digitale aanval plaatsvond. Het softwarepakket waarmee via internet gebeld kan worden, wordt onder meer gebruikt in telefooncentrales.

2 uur geleden
Pensioenfonds PME mogelijk getroffen door datalek onderzoeksbureau

DEN HAAG (ANP) - Ook pensioenfonds PME is mogelijk getroffen door een datalek bij een onderzoeksbureau, meldt het fonds donderdag. Van hoeveel mensen mogelijk gegevens zijn buitgemaakt, meldt PME niet. Het pensioenfonds zegt daar nog onderzoek naar te doen en meer te melden zodra dat duidelijk is. PME beheert de pensioenen van bijna 350.000 werknemers en oud-werknemers uit de metaal- en technologische industrie.

2 uur geleden
Uitgeverij WPG wil af van Vrij Nederland en uitgever lesboeken

AMSTERDAM (ANP) - Uitgeverij WPG wil verder zonder tijdschrift Vrij Nederland en lesboekentak Uitgeverij Zwijsen. Die laatste wil het Amsterdamse bedrijf verkopen aan het Duitse Klett Group. Vrij Nederland onderzoekt of het zelfstandig verder kan gaan.

2 uur geleden
TenneT steekt 23 miljard euro in aansluiting windparken op zee

ARNHEM (ANP) - Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft zo'n 23 miljard euro aan contracten vergeven voor het aansluiten van windparken op zee op het stroomnet. In totaal worden er elf zogeheten converterstations in de Noordzee geplaatst. Acht daarvan zijn bedoeld om windstroom te ontsluiten voor het Nederlandse stroomnet. De andere drie zijn voor het Duitse stroomnet. TenneT heeft ook een deel van het Duitse net in handen.

4 uur geleden
Beleggers enthousiaster over Philips na uitlatingen topman

AMSTERDAM (ANP) - Philips is donderdag flink vooruitgegaan op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op opmerkingen van topman Roy Jakobs. Hij verklaarde dit jaar waarschijnlijk een akkoord te kunnen sluiten met patiënten die economische schade hebben geleden door de apneu-affaire.

5 uur geleden