Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Löw roept afgedankte Müller en Hummels weer op voor EK

Löw roept afgedankte Müller en Hummels weer op voor EK

FRANKFURT (ANP) - Bondscoach Joachim Löw van Duitsland heeft twee eerder afgedankte oudgedienden weer opgeroepen bij de Mannschaft voor het komende EK voetbal. Aanvaller Thomas Müller en verdediger Mats Hummels kregen een plek in de 26-koppige selectie. Het tweetal was meer dan twee jaar afwezig bij het nationale voetbalteam.

Löw besloot Müller en Hummels in het najaar van 2018, in de nasleep van het mislukte WK in Rusland, niet meer op te roepen. Hij wilde verjongen, maar is niet echt geslaagd in zijn opfrispogingen. Müller en Hummels presteerden daarentegen het afgelopen seizoen zo goed bij hun clubs, dat Löw eigenlijk niet meer om de gelouterde spelers heen kon. De 31-jarige Müller, die dit seizoen weer landkampioen is geworden met Bayern München, speelde al honderd interlands. De 32-jarige Hummels, die zijn waarde bewees bij Borussia Dortmund, staat op zeventig 'caps'.

Verdediger Jérôme Boateng van Bayern München, van wie Löw destijds ook afscheid nam als international, is niet teruggeroepen door de bondscoach.

Meer uit Voetbal

Bondscoach Koeman ziet Oranje veel te veel kansen missen

HAMBURG (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman was niet helemaal tevreden na de benauwde zege van het Nederlands elftal op Polen (2-1) in het eerste duel op het EK in Duitsland. "We hebben het eerste uur heel goed gespeeld, maar we moeten dan wel met 3-1 of 4-1 voorstaan", mopperde hij tijdens een persconferentie. "Dan moet de wedstrijd echt gespeeld zijn."

4 minuten geleden
Weghorst voorspelde winnende goal in appje aan zijn vriendin

HAMBURG (ANP) - Wout Weghorst redde het Nederlands elftal op het EK in Duitsland met een late goal tegen Polen. "Ik kan je de appjes laten zien. Ik liet het mijn vriendin vanochtend al weten. Het wordt 1-1 en 20 minuten voor het einde maak ik de 2-1. Het werd iets later, maar ik wist het. Ik visualiseerde het", zei hij kort na de wedstrijd in Hamburg tegen de NOS.

35 minuten geleden
Gakpo verkozen als beste speler EK-duel tussen Oranje en Polen

HAMBURG (ANP) - Cody Gakpo is verkozen tot beste speler van het duel tussen het Nederlands elftal en Polen (2-1) op het EK. De aanvaller schoot Oranje in de 29e minuut op gelijke hoogte en zorgde vooral voor rust voor veel dreiging.

54 minuten geleden
Weghorst als invaller opnieuw belangrijk bij eindtoernooi

HAMBURG (ANP) - Wout Weghorst bewees in de eerste groepswedstrijd van het EK opnieuw zijn waarde als invaller. De spits van Hoffenheim had tegen Polen maar twee minuten nodig om te scoren (2-1).

55 minuten geleden
Invaller Weghorst helpt Oranje aan benauwde zege op Polen

HAMBURG (ANP) - Wout Weghorst heeft het Nederlands elftal op het EK aan een benauwde zege op Polen geholpen. De invaller stond twee minuten in het veld toen hij Oranje aan een begeerde tweede treffer hielp (2-1). Hij trof doel op aangeven van Nathan Aké, een van de beste spelers van Oranje in het Volksparkstadion van Hamburg.

57 minuten geleden
Weghorst schiet Oranje bij start EK in slotfase langs Polen

HAMBURG (ANP) - Het Nederlands elftal is het Europees kampioenschap voetbal begonnen met een moeizame, maar verdiende zege. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman nam in het Volksparkstadion in Hamburg pas kort voor tijd afstand van Polen (2-1), vooraf gezien als het zwakste land in groep D. Invaller Wout Weghorst maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt.

1 uur geleden
Verbruggen op een na jongste doelman ooit op een EK

HAMBURG (ANP) - Bart Verbruggen is de op een na jongste doelman ooit tijdens een wedstrijd op een EK. De keeper van Brighton & Hove Albion, 21 jaar en 303 dagen oud, heeft een basisplaats bij het Nederlands elftal voor het duel met Polen in Hamburg.

3 uur geleden